Gość Darson81 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Koledzy skąd można ściągnąć, tudzież otrzymać, lub kupić program do analizy kodów błędów, żeby samemu je diagnozować i kasować przez złącze OBD. Byłby zainteresowany. To są programy konkretnie pod dany model robione samochodu, czy jest jakiś ogólny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Koledzy skąd można ściągnąć, tudzież otrzymać, lub kupić program do analizy kodów błędów, żeby samemu je diagnozować i kasować przez złącze OBD. Byłby zainteresowany. To są programy konkretnie pod dany model robione samochodu, czy jest jakiś ogólny? zobacz np. tutaj: http://www.motoautko.pl/product-pol-7642-Interfejs-diagnostyczny-SDPROG-OBD2-ELM327-USB-PL-uniw.html?gclid=CLSmmbjQxtACFUk8Gwodpq0C_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 kup ELM-a BT do tego na androida TORQU i masz zestaw do kodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) A to się kupuje na allegro, czy można tu od kogoś>? Czy może mi ktoś podesłać listę kody błędów do p12 1.8 Edytowane 27 Listopada 2016 przez Darson81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 to najlepsze rozwiązanie tylko trzeba zainstalować i ustawić polski język potem można korzystać nawet w czasie jazdy komórką na androidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) zobacz np. tutaj: http://www.motoautko.pl/product-pol-7642-Interfejs-diagnostyczny-SDPROG-OBD2-ELM327-USB-PL-uniw.html?gclid=CLSmmbjQxtACFUk8Gwodpq0C_A Primery nasze były pod to podłączane, sprawdzony towar? Przejrzałem już inne aukcje, co myślicie o zestawach za 50 zł, łącze z płytką ma to sens? Edytowane 27 Listopada 2016 przez Darson81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 weź to co pisał Dino kup ELM-a BT do tego na androida TORQU i masz zestaw do kodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 weź to co pisał Dino Czyli to będzie ok? http://allegro.pl/obd2-bluetooth-icar-nano-pl-elm327-elm-327-bt-hit-i5254036987.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 mam między innymi taki i też działa http://allegro.pl/skan-mini-obd-2-ii-elm-327-bluetooth-on-off-i5913146234.html między innymi bo mam też na kablu, a wspominam o tym bo ten pierwszy wymaga troszkę więcej ustawiania w androidzie lub laptopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 mam między innymi taki i też działa http://allegro.pl/skan-mini-obd-2-ii-elm-327-bluetooth-on-off-i5913146234.html między innymi bo mam też na kablu, a wspominam o tym bo ten pierwszy wymaga troszkę więcej ustawiania w androidzie lub laptopie Cena jest super, to jest od razu z płytką, czy tylko na androida? Jest jakiś kod aktywacyjny żeby ściągnąć aplikację, kilka słów jak to się odpala...Znalazłem też w necie darmowy program AutoDoctor 3.1.2 wystarczy kupić kabel, słyszałeś może o tym warto się w to bawić, czy nie zawracać sobie głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 decyzja należy do kupującego tzn Ciebie bo musisz zdecydować ile chcesz przeznaczyć mnie wystarczał tańszy ale miałem tez droższy wariant przewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) decyzja należy do kupującego tzn Ciebie bo musisz zdecydować ile chcesz przeznaczyć mnie wystarczał tańszy ale miałem tez droższy wariant przewodowy Chodzi mi tylko o to, żeby zrobić prostą diagnozę i móc wykasować błąd. Aplikacja Torque jest bezpłatna? można ją ściągnąć, kupić ten zestaw co podesłałeś link i będzie można kasować i diagnozować bez problemu błędy tak? Sorki za te wszystkie pytania, może wydają się tendencyjne ale dopiero zaczynam dotykać tematu kodów błędu i radzenia sobie z tym samemu. Do tej pory jeździłem po mechanikach i płaciłem jak frajer bo wydawało mi się, że wymaga to specjalistycznego oprogramowania, a tu się okazuje jak zacząłem ruszać temat, że to całkiem proste i nawet małpa jest sobie w stanie z tym poradzić Edytowane 29 Listopada 2016 przez Darson81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Aplikacja Torque jest bezpłatna i kasuje się nią błędy a jednocześnie dość jasno określa czego błąd dotyczy jeśli wgrasz wersję PL będzie jeszcze prościej, ale i bez tego możesz kody błędów wpisać w net i poczytać na forach o prawdopodobnych przyczynach tylko nie oczekuj że program powie że masz np. wymienić pompę Edytowane 29 Listopada 2016 przez marinero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Aplikacja Torque jest bezpłatna i kasuje się nią błędy a jednocześnie dość jasno określa czego błąd dotyczy jeśli wgrasz wersję PL będzie jeszcze prościej, ale i bez tego możesz kody błędów wpisać w net i poczytać na forach o prawdopodobnych przyczynach tylko nie oczekuj że program powie że masz np. wymienić pompę Dzięki kolego za cierpliwość i info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) polecam jakąkolwiek wersję na androida co pozwoli Ci skorzystać z komórki gdziekolwiek będziesz powodzenia Edytowane 29 Listopada 2016 przez marinero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Przetestowałem sporo tych interfejsów i najstabilniejszy jest ten: http://allegro.pl/skan-interfejs-obd-2-elm327-v-gate-bluetooth-2016-i6203965666.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Przetestowałem sporo tych interfejsów i najstabilniejszy jest ten: http://allegro.pl/skan-interfejs-obd-2-elm327-v-gate-bluetooth-2016-i6203965666.html wygląda OK a skoro potwierdzasz że sprawdzony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Osobiście nie polecam intrfejsów poniżej 100zl. Mam taki i nie wszystko czyta. Podobno to zależy od modelu auta. Oprogramowanie na Androida w darmowej wersji zazwyczaj pozwala czytać dane ale żeby kasować błędy trzeba kupić wersję pro. Te całkiem darmowe próbowałem i były mocno ograniczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 do P12 spokojnie wystarczy ten co wyżej wrzuciłem + torque pro (kupiony albo z chomika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Przychylam się do zdania Ulissesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dopiero zabieram się do kupna. Co sądzisie o tym, ktoś mi polecił ale nie podłączał nigdy pod P12 myślicie, że będzie współpracować? http://allegro.pl/skaner-diagnostyczny-u480-obd2-polska-instrukcja-i6157143258.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi