Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Łapie muła

Welkas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie - do paru dni mam problem, jadąc bez różnicy z jaką prędkością moja Primera p12 1.8 benzyna po dodaniu gazu zaczyna się mulić - czy inaczej lekko szarpać, tak jakby brakowało jej paliwa lub jakby go było za dużo .Dzieje się to  raz dziennie albo i rzadziej, nieraz jest dzień że jest ok ,a nieraz stanie się tak ze dwa razy dziennie .

A wystarczy wstawić mu w gaz i jest ok .

Świece nowe, a komputer nie pokazuje żadnych błędów... pomocy?

Edytowane przez Sky

Witam,

mam pytanie - do paru dni mam problem, jadąc bez różnicy z jaką prędkością moja Primera p12 1.8 benzyna po dodaniu gazu zaczyna się mulić - czy inaczej lekko szarpać, tak jakby brakowało jej paliwa lub jakby go było za dużo .Dzieje się to  raz dziennie albo i rzadziej, nieraz jest dzień że jest ok ,a nieraz stanie się tak ze dwa razy dziennie .

A wystarczy wstawić mu w gaz i jest ok .

Świece nowe, a komputer nie pokazuje żadnych błędów... pomocy?

na początek sugeruję sprawdzić (wyczyścić)  przepływkę

Tak myślałem a czy może to być przez paliwo bo w sumie po zatankowaniu tak się zaczęło dziać może to tylko zbieg okoliczności ale wiesz przeplywka trochę kosztuje

Tak myślałem a czy może to być przez paliwo bo w sumie po zatankowaniu tak się zaczęło dziać może to tylko zbieg okoliczności ale wiesz przeplywka trochę kosztuje

chodziło o wyczyszczenie przepływki (nie kupno drugiej) a dobre paliwko to podstawa, zatankuj na porządnej stacji do pełna i sprawdź

Ok zostało mi jeszcze w zbiorniku na jakieś200 km cZy jak bp95 czy jak doleje do pełna vi Power nitro na shelu to będzie ok?

Edytowane przez Welkas

Wlej zwykłe 95 na "sprawdzonej" stacji, bo jak po tej benzynie co piszesz się poprawi, to będziesz zmuszony tylko ją tankować ;)

tak jak kolega Thunder wyżej napisał - zatankuj zwykłej PB95 tylko na dobrej stacji a przed tankowaniem dobrze by było

jeszcze trochę tego "starego" paliwa wyjeździć, oczywiście jak da radę

Ok a czy jest możliwość że w nim nie mam filtra paliwa bo kupiłem żeby wymienić a tu klops od silnika jechałem po wężyki do samego zbiornika i nie mam

Kupiłeś filtr na podstawie czego? Pojemności, rocznika, vinu czy na przysłowiową pałę?

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/69313-p12-wymiana-filtra-paliwa-benzyna/

Trochę dziwne dla mnie z uwagi na posty innych użytkowników Primerek, których posty mogłeś przeczytać w linku który Ci podałem wyżej.

• 3 tygodnie później...

A tak ogólnie to po co ktoś projektuje filtr zaraz za wlewem paliwa według mnie to powinien być pomiędzy zbiornikiem a silnikiem

Byłem u znajomego i wyczyscil mi ten przepływomierz teraz jest poprawa to znaczy że mam zbierać na nowy czy ten będzie chodził

Byłem u znajomego i wyczyscil mi ten przepływomierz teraz jest poprawa to znaczy że mam zbierać na nowy czy ten będzie chodził

Czy może być tak że jeżeli przeplywka jest walnieta to raz jest ok a innym razem auto się muli szarpie i nie skręca się na obroty proszę o szybką odpowiedź bo mam mało czasu i muszę jutro to zrobić na100% bo auto musi jechać do Holandii

A tak ogólnie to po co ktoś projektuje filtr zaraz za wlewem paliwa według mnie to powinien być pomiędzy zbiornikiem a silnikiem

Czy może być tak że jeżeli przeplywka jest walnieta to raz jest ok a innym razem auto się muli szarpie i nie skręca się na obroty proszę o szybką odpowiedź bo mam mało czasu i muszę jutro to zrobić na100% bo auto musi jechać do Holandii

Po zmianie przeplywamierza jest ok ale mam jeszcze jedno pytanie coś mnie tknelo i wpisałem vin w wyszukiwarke okazuje się że kraj pochodzenia tego auta to Anglia czy to znaczy że ktoś zrobił przekladke czy może już sam nie wiem mam już dość tego zakupu najpierw silnik potem lakier potem przepływomierz w miedzy czasie jeszcze pierdoly z elektronikom a teraz jeszcze to pomożecie panowie

P12 na Europę była produkowana w Anglii w Sunderland.

w nr VIN pierwsze litery oznaczaja kraj produkcji
JN1 - Nissan Japonia
SJN - Nissan Wielka Brytania
VSK - Nissan Hiszpania

Pisze kraj pochodzenia wielka Brytania a jeszcze jedno po wymianie tej przeplywki jest ok tylko ledwo zamykam się w10l na100 km a tak pokazywał mi okolo8.4 8.7l

........... jeszcze jedno po wymianie tej przeplywki jest ok tylko ledwo zamykam się w10l na100 km a tak pokazywał mi okolo8.4 8.7l

Przeczyść też przepustnicę, na pewno nie zaszkodzi

Szczerze to musiał byś napisać na ogólnym bo ja nie pomoge

Mam pytanie ile może kosztować plan glowicy i wymiana uszczelniaczy

• 3 miesiące temu...