Gość Espadre Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Siemano. Mam Nissana 1.6i 12V z gaźnikiem. Tragicznie nie jest. Moc ma. Spalanie elegancko, ale za duże obroty ma. 1500 nawet do 2000 czasem. Trzeba mu gazu dodać przy odpalaniu, bo inaczej mogę krecić do usranej śmierci i go zaleje. Z ciepłego bardzo ciężko pali i zalewa go, bo trzepie nim po odpaleniu, jakby na 3 gary palił. Z rury leci benzyna i śmierdzi po każdym odpaleniu. Po rozgrzaniu obroty spadają do takich jak trzeba. Kopsa ma i spalanie bardzo ładne, ale jednak ma lekkie zawiechy, jak mu depnę. Świece, kable, kopułka, filtry powymieniane. Bawiłem się trochę zapłonem, ale bez rezultatów. Zła mieszanka? W gaźniku grzebać nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ma podgrzewacz par paliwa? Sprawny termostat zimne/ciepłe powietrze? Raczej wszystkie miały przy takiej konstrukcji... do sprawdzenia to co wyżej. Paliwo nie odparowuje, problem z mieszanką na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.