Maszko Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witajcie! Niepokoją mnie czarne ślady oleju na korku wlewu w moim "notesie". Pojawiają się na jego zewnętrznej stronie w postaci lekkiego nalotu. Najpierw widać je na zewnętrznej krawędzi korka, z czasem zabrudzona powierzchnia się zwiększa. Tak jakby olej był spod korka "przedmuchiwany". Dodam tylko, że po 500-kilometrowej trasie śladów brak, natomiast po 500 kilometrach w mieście zabrudzenie korka zaczyna się pojawiać. Nissan ma 69000 przebiegu, 2012r. Jaka może być przyczyna tego problemu i jak sobie z tym poradzić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i witam całą Brać Forumową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Sprawdź uszczelkę korka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Tam uszczelka jest twarda, teflonowa jak mniemam. Nic raczej z nią się nie dzieje. Poza tym aż tak tam nie chlapie olej aby przechodziło przez nawet wadliwą usterkę. Masła pod korkiem nie masz po jeździe typowo miejskiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszko Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Z tego co pamiętam uszczelka jest tam chyba gumowa... Mogę się mylić. Ranger, żadnych śladów masła, mazi ani innych tego typu niepożądanych substancji nie było i nie ma. Płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym też nie ubywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Z tego co pamiętam uszczelka jest tam chyba gumowa... Mogę się mylić. ............................................. tam jest uszczelka gumowa, koszt nowej (zamiennika) to ok. 10 zł, najlepiej założyć nową i zobaczyć czy ustąpiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Uszczelka miedziana i to od nowości, bo pierwsza wymiana oleju u mnie w garażu. Może wystarczy tylko dokręcić. Chyba pomyliłem korki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszko Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Uszczelkę sprawdziłem, wyglądała ok. Byłem w serwisie, mechanik obejrzał. Stwierdził, że jest to normalny objaw użytkowania w mieście na krótkich odcinkach w okresie jesienno-zimowym. Mam nadzieję, że się nie myli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.