Lukass90 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam, ostatnio zauwazylem dziwna rzecz, na wolnych obrotach samochod dziwnie sie zachowuje. Obroty czasem nizsze czasem troche wyzsze, jakby falowaly. Przy dohamowaniu do 0km/h samochod potrafi zgasnac ze tak mu spadaja obroty. Ostatnio wymieniane swiece i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Może za mało powietrza. Spróbowałbym przeczyścić dolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 pewnie do wyczyszczenia przepustnica lub przepływka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudimks Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Miałem podobnie. Objawy sie nasilały aż samochod gasł co troche i stracił moc. Wymiana przepływki pomogła. Założyłem regenerowanego Boscha za ok 250zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass90 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dodalbym jeszcze ze spalanie wzroslo o ok 1.5/2 l na 100 km benzyny. Czyli napierw sprawdzic dolot i przepustnice pozniej ew przeplywomierz do wymiany ? Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Taka kolejność majlepsza - od najtańszych/najprostszych w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass90 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Przeplywka wyczyszczona i problem zniknal. Pytanie czy jest sens dobierac sie do przepustnicy w takim razie ? Wiem ze jest ona przymocowana na 4 nity. Od nowosci. Warto ? Przebieg 231000 rocznik 2003 benzyna 1.8. Mam nadzieje ze spalanie zmaleje bo uroslo juz do 15l/100 km Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Raczej nie warto. Problem zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass90 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 No ok zobacze jak spalanie po jakiejs dluzszej jezdzie. Dzieki za rady Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.