kcroot Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Witam mam chyba za słabe grzanie szyb, dzisiaj przy -5 trochę długo tajało do stanu jak na zdjęciu, zajęło to w sumie ok 8min. Można to jakoś stuningować? Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Sprawdź ścieżki na szybie czy nie ma uszkodzonych jeśli tak to w tych miejscach posmaruj lakierem przewodzącym dostępnym w każdym sklepie motoryzacyjnym za +/- 15z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jedną ścieżkę ewidentnie masz walniętą, co do całości sprawdź połączenie przewodów ze ścieżkami na szybie. Kiedyś, kiedyś miałem podobny problem i rozwiązałem go w ten sposób, że zamontowałem pod półką, tak by tylko kratka wylotu była na wierzchu, przerobioną turystyczną (mała gabarytowo) suszarkę do włosów przerabiając ją na 12V (pozostawiając tyle grzałki by nie świeciła na czerwono przy chodzącym nadmuchu) i podłączając do zasilania ogrzewania szyby, efekt był taki że szyba w kilkanaście sekund była czyściutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dobre dobre, jako że ma zacięcie do DIY spróbuje sobie tego w wolnej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 a ja strzelam w słabą wydajność prądową połączenia, ponieważ to kombi to obstawiam nadłamane przewody między nadwoziem a klapą, chociaż nie zaszkodzi sprawdzić też połączeń przy samej szybie. Tak poza tym to naliczyłem u ciebie 3 uszkodzone ścieżki (2 na dole i 1 po środku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 a ja strzelam w słabą wydajność prądową połączenia, ponieważ to kombi to obstawiam nadłamane przewody między nadwoziem a klapą, chociaż nie zaszkodzi sprawdzić też połączeń przy samej szybie. Tak poza tym to naliczyłem u ciebie 3 uszkodzone ścieżki (2 na dole i 1 po środku) Masz chyba racje z tymi przewodami, ponieważ czasami jak jest duży mróz to nie mam lewego kierunku i stopa (słychać ja szybko pulsuje przekażnik od kierunku) ale jak poruszam wiązką koło lanmpy to przechodzi i jest ok. BTW gdzie na tą mase trzeba popatrzyć żeby naprawić (w lampach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 z masą to trzeba raczej zacząć od źródła czyli od akumulatora, tam sprawdzić stan połączeń między silnikiem i karoserią i dopiero potem dorobić jakąś dodatkową masę do lamp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil23xxk Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.