Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Juke vs Audi

Szugar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Jukersów, jestem tutaj nowy, ale zdążyłem już przeczytać X tematów na forum i z pewnością jeszcze nie raz się "przeczytamy".

Tymczasem, kilka dni temu niefortunnie zaparkowałem w bagażniku Audi. Nie polecam. Przekonałem się tym samym, że japoński plastik wcale nie jest twardszy od porządnej niemieckiej blachy. Zadziwiające? A jednak.

Zdecydowałem, że czym prędzej doprowadzę swojego Juke'a do stanu poprzedniej, salonowej świetności. Niebawem udam się do swojego mechanika, ale przedtem chciałbym przekonać się o czym zapomniałem - liczę na Waszą pomoc. Co Waszym zdaniem jest do wymiany i ile będzie kosztowała całość w serwisie poza ASO? Zadaję sobie pytanie, czy w ogóle jest to opłacalna operacja.

Na pierwszy rzut oka widać, że do wymiany mam:

- pokrywę silnika

- zderzak przedni + reszta ozdobnych plastików przednich

- plastikowe listwy prawa / lewa na nadkola przednie

- belka wzmacniająca przednia górna

- belka wzmacniająca przednia dół

- (niestety) chłodnica

- AIRBAG kierowcy

- AIRBAG pasażera

- napinacz pasów

Przednie lampy nieruszone. Błotniki przód nieruszone. Po całym zdarzeniu uruchomiłem silnik i na kołach wróciłem do garażu.

post-102903-0-35779900-1481993793_thumb.jpg

nie wygląda to źle, koszt naprawy z robocizną około 5000zł , części oczywiście używki.

- pokrywę silnika - maska 300-400zł, można nwet kupić już w kolorze 

- zderzak przedni + reszta ozdobnych plastików przednich - 400-600zł 

- plastikowe listwy prawa / lewa na nadkola przednie - 200-300zł

- belka wzmacniająca przednia górna - 400-500zł

- belka wzmacniająca przednia dół - 400-500zł 

- (niestety) chłodnica - 200-500

- AIRBAG kierowcy - 500-1000

- AIRBAG pasażera - 500-1000

- napinacz pasów  200-300

Dodatkowo atrapa ze znaczkiem nissana,kierownica chłodnicy na pewno tez,mocowania lamp podejrzewam ze tez pekly,wentylator chłodnicy,ramka tablicy rejestracyjnej,dodatkowe pare zł. Przerabialem to miałem zderzenie z sarną. W serwisie zaplacilem 8tys. wieksząść części nowa z rabatem na karte Nissan.

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Uspokoiliście nieco moje skołatane nerwy. Jutro sytuacja w pełni się wyjaśni. Dla - czego nikomu nie życzę - przyszłych szukających informacji przedstawię swoją wycenę po kalkulacji od mechanika.

Mysle, ze powinienes postarac sie uzyskac od mechanika rozbicie ceny na materialy i robocizna. Jesli ma byc tanio to musisz sam szukac czesci.

Nie miałeś AC ? Moja małżonka ostatnio miała podobną przygodę corolla e12. Podobną jednak zdecydowanie lżej uderzyła. Naprawa w ASO ponad 10 000. Z tym, że auto mimo wieku miałem ubezpieczone. Siła była na tyle nieduża, że poduszki czy napinacze się nie aktywowały. Co ciekawe jeden z reflektorów się rozszczelnił i zostanie wymieniony mimo, że obudowa jest cała. U ciebie przypuszczam, że będzie podobnie (odpukać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...