Presto Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam, nie jestem w stanie znaleźć filtra kabinowego w moim aucie. Nie ma śrubek pokazanych na filmiku: , a więc nie mogę schowka rozmontować w podany sposób.Gdzie znajdę filtr i jak się do niego dostać? Pozdrawiam i dziękuję za odpoweidź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam, nie jestem w stanie znaleźć filtra kabinowego w moim aucie. Nie ma śrubek pokazanych na filmiku: , a więc nie mogę schowka rozmontować w podany sposób.Gdzie znajdę filtr i jak się do niego dostać? Pozdrawiam i dziękuję za odpoweidź. niestety demontaż jest zbędny (nawiasem mówiąc też to zrobiłem hehehhe) zaślepka do filtra przeciwpyłkowego (kabinowego) jest od struny kierowcy nisko nad pedałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Nad pedałem gazu T31 Przy pedale gazu po prawej stronie filtr trzeba troszke wygiac przy wyciaganiu i wkladaniu x-trail t31 2.5 benzyna Czarna pionowa zaślepka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Filtr wymieniasz tak ja na tym filmie https://youtu.be/j3PrPSCsYWw Od 40s bo nie konieczny jest domontaż plastikowego panelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) nie wiem bo nie wymienialem ale na innym filmie nie wyglada to tak prosto i byc moze jest drobna roznica konstrukcyjna pomiedzy Roque a T31 koledzy z QQ (o ile dobrze pamietam) pisali ze u nich mozna wymienic bez demontazu pedalu przyspieszenia, tylko wymaga to gietkich dloni z kolei na 'kangurzym' forum widzialem ze po wyjeciu akceleratora trzeba go pozniej dobrze wstawic, zeby zebatki trafily na wlasciwe miejsca pozdrawiam ps. @ Presto, uzupelnij swoj profil bo w zasadzie nie wiadomo o ktory model pytales, zakladam ze o T31 skoro w tym dziale umiesciles pytanie Edytowane 16 Października 2016 przez borge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Ja wymieniam zawsze sam -nigdy nie domontuję pedału gazu. Wymiana jest prosta... kwestia wprawy. Edytowane 16 Października 2016 przez marcinok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ja wymieniam zawsze sam -nigdy nie domontuję pedału gazu. Wymiana jest prosta... kwestia wprawy. Dokladnie tak,nie trzeba pedału gazu odkrecać.Miejsce jest małodostepne,w zadnym innym aucie nie musialem tak gimnastykowac sie przy wymianie tego filtra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Filtr jest giętki i wejdzie nie ma się co bać. Demontaż czegokolwiek poza zaślepką zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presto Opublikowano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Serdeczne dzięki, niewygodna, chociaż prosta wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 bardzo proszę.... niby dla czego ktoś jak ja ma demontować schowek i kilka plastików by dowiedzieć się że nie ma tam filtra hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzynka Edyta Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 na potwierdzenie że nic nie trzeba demontować załączam instrukcję - gdzieś na tym forum był ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 czyli jest jak w X-trail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal80 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Witajcie Klubowicz. X TRAIL T31. gdzie znajduję się i jak wymienić filtr kabinowy. Tylko nie "Mówcie" , że trzeba zdemontować pedał gazu?!.)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUB Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Witam Gdzie jest i jak wymienić filtr kabinowy w NISSANIE X-TRAIL 110kW rok 2009 , może jakiś filmik , z góry wielkie dzięki HUB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Larfen Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jest on umiejscowiony za kolumna panelu środkowego obok pedału gazu. Trzeba się nieźle nagimnastykowac żeby się do niego dostać. Nieco pomaga odkręcenie samego pedału gazu, ale przy zakładaniu nowego filtra i tak nie unikniesz jego pogięcia. Opcja za schowkiem w jedynce była moim zdaniem lepszym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUB Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Dzięki Larfen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi