Szmitek66 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Jest to moja pierwsza wizyta na tym forum. Na oku jako następny samochód dla żony jest JUke. Wybór z silnikiem diesela z mojej strony prosty bo sam jeżdżę dieselem a paliwo mam gratis. W aucie które urzytkuję wypalanie filtra to od 400-1700km w zależności od sposobu i częstotliwości jazdy. Najczęściej wypalanie jak w zegarku co 550 km. W swoim aucie zamontowałem diodę wypalania dpf-a by nigdy niedopuścić do przerwania tego cyklu.Jako że żona będzie jeździć tym autem taką samą diodę chciałbym zamontować w Juku. I tu moje pytanie jak często wypala się filtr w nissanie? Czy ktoś przyłapał go na tej procedurze i wie czy grzanie tylnej szyby i lusterek załącza się by obciążyć silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Kolego, zamontowałeś ta diodę? Pod ogrzewanie lusterek podpinałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Witam Chętnie bym zamontował diodę wskazującą pracę dpf-a. Czy ktoś pomoże jak to zrobić ? (schemat) Z Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Częstotliwość wypalania nazwijmy to sadzy z DPF nie jest określona przez ramy czasowe i jest włączana dynamicznie zależnie od odczytu z czujników i pozostałych paramatrów pojazdu w danej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 U mnie dość często 2-3 razy w miesiącu , a jeżdzę w miesiącu około 1300km Mam pytanie , czy w JUKE 1,5 dci jest filtr cząstek stałych suchy czy mokry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 To suchy filtr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 To suchy filtr. To chyba lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.