Swiss Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 czesc, od 2 dni jestem posiadaczem pathfinera i mam maly problem na poczatek. nie wiem jak ustawic tempomat, naciskam crusise i zapala mi sie lampka na zielono na desce rozdzielczej, i jest OK. niestety nie moge zrobic set, nic mi sie nie zapala na desce ani predkosc sie nie utrzmuje. robie to poprzez przesuniecie przycisku w dol. w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Rozpędź się do 80km/h włącz cruise a następnie set i puść nogę z gazu. Powinien utrzymywać prędkość w okolicach 80km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiss Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 acha, wczoraj probowalem w okolicy 140km to nie dzialalo. tylko w jakims zakresie dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Z tego co pamiętam to powyżej 40km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiss Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 ok, set nie dziala wogle, nawet przy 70-80km/h, jak zdiagnozowac co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Trzeba zrobić samodiagnostykę systemu. Podłączałeś OBD?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka_sz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Działa od 40km/h w górę. Włącz CRUISE środkowym przyciskiem na kierownicy żeby lampka świeciła się na zielono. Rozpędz pojazd do powyżej 40km/h i górny przycisk (+/-)wciśnij raz w dół czyli na -. Jak nie będzie jechał z tą prędkością co masz na liczniku to coś jest zdupcone. Upewnij się że pedał od sprzęgła (jeżeli to manual) jest cofnięty do samej góry. U mnie nie dochodził do końca i tempomat nie działał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiss Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 faktycznie pedal sprzegla czasami nie wraca do samej gory, czym to bylo spowodowane u ciebie? natomiast nawet jesli przytrzymam pedal do gory to tempomat nie dziala. gdzies czytalem ze to podobno Czujnik luzu w skrzyni biegów, bo naprzyklad gdy wlaczam przespieszone obroty biegu jalowego i nastepnie sprzeglo + jakikolwiek bieg to obroty nie maleja (nie puszczam sprzegla gdy auto jest na biegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) czujnik PNP w skrzyni , temat obszernie opisany na forum. Możesz wymienic na nowy bądz odpowiednio zeszlifować aby głebiej się wkręcał. A czujnik pedału sprzęgła jest łatwy w regulacji, wkreca sie go lub wykręca. Sam pedal jesli nie odskakuje do góry trzeba podregulować na trzpieniu/popychaczu który wchodzi do serwa. (patrz regulacja sprzęgła) Edytowane 30 Grudnia 2016 przez KrisT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiss Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) dzieki za pomoc, kumam ze chodzi o ten czujnik? http://allegro.pl/czujnik-skrzyni-biegow-pathfinder-r51-32006-cd10b-i6650023654.html Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Swiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi