blazej0603 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam. Mam problem z nawiewem w mojej primerce. Mianowicie kiedy ustawiam temperature nawiewu na ( LO ) to leci na maxa zimne powietrze a gdy ustawie chociażby temp. na 16.5 to wtedy grzeje na maxa tak jakbym ustawł temp. na ( HI ). Brak regulaci tylko na maxa zimne albo na maxa gorące. Wymieniłem silnik klapy nagrzewnicy lecz niestety nie pomogło. Silnik zamyka albo otwiera do końca nie zatrzymuje się w połowie ani w rzadnym innym miejsu. Co może być przyczyną takiego działania? Czy jest jeszcze inna klapa z sinikiem która tym steruje? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 przede wszystkim do sprawdzenia czujniki temperatur, zewnętrzny, wewnętrzny i nasłonecznienia, któryś zapewne jest padnięty, albo podaje głupoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej0603 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zewnętrzny i wewnętrzny to wiem gdzie jest. A nasłonecznienia to będzie tam gdzie czujnik deszczowy? Na pewno sprawdzę. Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 nie, to jest taka "kopułka" wystająca, bodajże przed pasażerem, tuż obok kratek nawiewu na szybę czołową, przed kierowcą powinna być w tym samym miejscu płaska zaślepka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixel81 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam, Uruchom tryb diagnostyczny układu sterowania nawiewem, w którym sprawdzisz czujniki, regulatory klap, silnik dmuchawy etc. Patrz załącznik od strony 54. Pozdrawiam, Michał. ATC.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.