Danek Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam.Jadac autostradą 140km/h zaczęła migac kontrolka silnika.Potem smród palonego oleju w kabinie.Stanąłem i na obudowie silnika przy bagnecie ślady pryskania oleju i lekko wysunięty bagnet.Dolalem 1l.oleju i "traktorem" 60km/h dowloklem się do domu.Caly czas smród dymu.Nie wiem czy mogę to odpalić bo nie wiem co się uwaliło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 może zapchana odma? ale czy wtedy spalałby tyle oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danek Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Oleju zawsze mi dużo brał.A jak zdiagnozować tę zapchaną odmę? Czy mogę odpalić silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Najpierw sprawdź ile masz teraz oleju (po dolaniu tego 1 litra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 wypchnięty bagnet to właśnie typowy objaw problemów z odmą. Zdemontuj rurę dolotu i następnie odmę, zobacz czy nie jest zapchana, wyczyść, ale zacznij od odpowietrzenia z pokrywy zaworów, może rurka jest zapchana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dzięki,sprawdzę tę odmę.Tymczasem wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Sprawa wygląda tak:odma czysta tylko w rurze dolotowej tej grubej był olej.Czy mogę odpalić auto? Dziś odpaliłem auto i po odkreceniu korka wlewu oleju mocno dawało powietrzem.Poza tym pracuje chyba trochę głośniej. Oleju mam trochę ponad min.Macie jakieś rady?Prócz oczywistej wizyty u mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolbek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zczytaj błędy za pomocą kluczyka i pedału gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.