Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Connect

saien
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Taka uroda radia nissana, chodzi jak trzeba i nagle dostaje głupawki, włącza się radio przy odpaleniu silnika i bez znaczenia czy zgasiliśmy czy nie przed wyłączeniam motorka.

Jak gram z pendriva to po odpaleniu gra pen jak radio to radio i tak ma być i tak jest, tylko jak wyłącze radio potem silnik i po jakimś czasie odpalę silnik to się zaraza włącza i to mnie wkurza a nie było tego, ostatnio zgłupło cudo techniki.

u mnie tez, jak skonczylo w polowie piosenki np. "Piaska" to po wlaczeniu następnego dnia dokańcza piosenke ... :)

Ale jak wyłączycie to nie włącza się automatycznie po odpaleniu silnika tylko wyświetla navi, a mi wyswietla navi i gra.

Nie wiem jak długo trzeba trzymać ten przycisk wylaczajacy ale kilka razy chciałem wylaczyc radio a był jego restat.

Radio włącza się automatycznie ale na wyświetlaczu jest nawigacja a w podkładzie słychać radio.

Oczywiście włączenie związane jest z pojawieniem się komunikatu od nawigacji i koniecznością jego potwierdzenia.

NC nie da się wyłączyć całkowicie po przekręceniu kluczyka. Można jedynie po dłuższym przytrzymaniu gałki pogłaśniania przejść w stan czuwania, jak gdyby, nie słychać radia nie ma navi a jest szary ekran z centralnie umieszczonym zegarem, godziną znaczy się. Może spróbować odłączyć akumulator, wówczas system powinien się zresetować, bo to że po odpaleniu navi się pokazuje normalnym nie jest powinno radio odpalać i grać, nawet jak uprzednio było wprowadzone w stan uśpienia.

Uśpione powinno pozostać do czasu gdy sami włączymy i tak miałem, a teraz coś mu się pomerdało.

• 3 tygodnie później...

Może ktoś poradzić?!

Czy przy zmianie seryjnego radia z nawigacją ( radio z wyświetlaczem na kokpicie) na chińczyka będzie możliwość podglądania spalania na liczniku? Kusi mnie wymiana, bo to które wstawiłem do innego qq sprawuje się bardzo dobrze.

W obecnej konfiguracji wszystkie dane wyświetlane są w radiu.

A cena kosmiczna!
Poprzednie radio kupiłem za 100 parę dolców i sprawuje się świetnie. Teraz też takie chciałem założyć, zmienić górny panel na taki bez wyświetlacza i byłoby Ok. Zacząłem się jesdnak zastanawiać co z danymi z komputera.

Nikt nie pomoże? 

Edytowane przez horte

• 3 tygodnie później...

Witaj,

Pobierałem z tej strony masz linka bezpośredniego (http://uploaded.net/folder/3b6k5t). Pobierałem to chyba z tydzień bo pierdziele jakieś konta premium. Mapka podobno 2012/2013 rok także jak będzie działać to daj znać.

Aha wszędzie pisali żeby kupić płyty Verbatima 8GB podobno tylko one działają na Nissana

Niestety  te mapy się nie wczytują :(

Korzysta ktoś z tych map z tej aukcji: 

NISSAN QASHQAI MAPA EUROPY NAVIGACJA DVD Xanavi X7

warto je zakupić? czy jest jakaś widoczna poprawa obszaru polski w mapach 2013/2014

Edytowane przez maniek1

• 6 miesięcy temu...

Może banalne pytanie,ale mam Nissan Connect i pytanie, do czego służy klawisz ten z trzema autkami??mam kamerę cofania,asystenta nie.

Może banalne pytanie,ale mam Nissan Connect i pytanie, do czego służy klawisz ten z trzema autkami??mam kamerę cofania,asystenta nie.

To jest traffic informacja o ruchu drogowym. To u nas niestety nie działa

To jest traffic informacja o ruchu drogowym. To u nas niestety nie działa

a tu Cię zaskoczę  :whistle: w dniu 1 Listopada to działało  :dribble:  potem już nie  :angry: 

stojąc w korku z nudów klikałem po navi wciskam traffic i oczom mym ukazały się informacje .... na drugi dzięn i po dzień dzisiejszy to już jest nieaktywne  w PL 

a tu Cię zaskoczę  :whistle: w dniu 1 Listopada to działało  :dribble:  potem już nie  :angry: 

stojąc w korku z nudów klikałem po navi wciskam traffic i oczom mym ukazały się informacje .... na drugi dzięn i po dzień dzisiejszy to już jest nieaktywne  w PL 

Chwilowa "Dobra zmiana" :) a szkoda.

Dzięki chopy za odpowiedz,jeszcze rozgryzam ten system, ale już tu na forum znalazłem też fajny np.filmik jak wejść w tryb serwisowy tego ustrojstwa,fajna sprawa.Pozdrawiam.

W MINI miałem akcesoryjne radio JVC i jak miałem włączony TA (traffic annoucement) / TP (traffic programme) to nawet podczas słuchania muzyki z usb, przełączał mi na radio jak akurat któraś stacja nadawała komunikaty drogowe np radiowa 1.

Tutaj potwierdzenie https://media2.pl/media/60041-Polskie-Radio-z-funkcja-EON.html

W QQ i Pasku TA/TP mi raczej nie działa (albo muszę jeszcze raz sprawdzić), ale co ciekawe, jak wracałem Paskiem w sierpniu z motoGP w Austrii, to na nawigacji (seryjny VW RNS510) pokazywał mi natężenie ruchu i sugerował objazdy niczym google maps, więc jak sygnały są nadawane to je odbiera i przekazuje. Ciekawe kiedy w PL się doczekamy działania w 100% TA/TP i informacji o ruchu.

A co do 1listopada...

TP i TA w Polsce

Tak się złożyło, że podział stacji na nadające i nienadające sygnału TP nie pokrywa się z podziałem na stacje nadające i nienadające informacje dla kierowców... Komunikat TP można odnaleźć przy niektórych częstotliwościach Radia Maryja, brakuje go za to na przykład w Radiu Katowice nadającym regularne programy dla zmotoryzowanych. Najbardziej rozwinięte RDS-owe informacje dla kierowców miał RMF FM w czasach rozszczepiania programu na regiony. Sygnał TA jest dziś w Polsce praktycznie niewykorzystywany. Jednymi z nielicznych stacji nadających poprawnie TA są Radio Merkury z Poznania i Radio Opole. Sygnał TA pojawia się też w RDS-ach RMF FM i Radia Zet, ale tylko przy specjalnych okazjach (np. 1 listopada).

Edytowane przez maniujr

• 2 tygodnie później...

Mam ochotę "nauczyć moje auto polskiego", czy ktoś korzystał z oferty panów z pomorza    http://www.uczymyautapolskiego.pl/ ,chętnie bym skorzystał z ich pomocy ,  ktoś z Was miał z nimi do czynienia?

Mam ochotę "nauczyć moje auto polskiego", czy ktoś korzystał z oferty panów z pomorza    http://www.uczymyautapolskiego.pl/ ,chętnie bym skorzystał z ich pomocy ,  ktoś z Was miał z nimi do czynienia?

Nie ma znaczenie jaka firma to robi. Soft jest ten sam. Znaczenie ma cena którą nie wszędzie można negocjować. Jak wklepiesz w GOOGLE "Uczymy nawigację mówić ...." to wyskoczy kilka firm świadczących usługę w całym kraju. Zabawa trwa ok. 30 minut. Aktualizacja przeprowadzana jest przez port karty SD a więc ten w którym masz kartę z mapą. Nawet na OLX są takie oferty.

Edytowane przez Author53