Jacek.S Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam. Posiadam primerke z silnikiem 1.8 z gazem z 2000 rocznik z przebiegiem prawie 300000 km. Mam taki problem ze auto gaśnie na jakies 3 minuty w trakcie jazdy kiedy obroty przekroczą 3500. Po około 3 minutach można znowu uruchomic silnik i kontynuować jazdę dalej jesli sie ich nie przekroczy ponownie. Dodam ze jakies 2 miesiace temu wymieniłem łańcuch, napinacz, slizgi. Nie został tylko wymieniony wariator. Czy to on będzie wszystkiemu winny? Proszę o pomoc w ustaleniu tego problemu. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 09.01.2017 Problem rozwiązany Przyczyna był czujnik położenia wału korbowego. Po wyjęciu czujnik był pęknięty. Kiedy założyłem nowy auto odzyskało ducha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.