Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

OGÓLNOPOLSKI ZLOT 2017 350Z/370Z/G35/G37

tomoakatomi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

świetnie piszecie o teoriach 5 osob napalonych, a w praktyce ku...s smutas wyjdzie na koncu

będzie zlot 3 dniowy, z grillem i impreza w ośrodku gdzie nocowali z Wrocławia itd czyli ekipa ze śląska. Cena przystępna bo chyba ok 60 zł za noc? Czego oczekujecie, że pstryk i tak jak mówicie w teorii?

tor z góry odpada, nie Ci ludzie, nie te klimaty. To, że 5 osób się napali, a pare przyklaszcze, to w końcowym rezultacie nic nie wyjdzie. Nie chce być nie miły, ale Kamil ani razu się nie wybrałeś i nie wybierasz ani na zloty ani spoty - a tak poza tym dobrze brzmi w teorii co piszesz :)

Na marginesie - przykro mi, że każdemu się nie da dogodzić i im szkoda czasu i ochoty, by raz w roku się spotkać. Już wszyscy jadą na tor zapier... i szaleć, jak żeby zrobić mini spota to trzeba prawie*** każdego całować w tyłek (a wiem co mówie w 110%)

Ej, ej... w zeszłym roku (weekend zlotu) był track day na Jastrzebiu w sobotę, na którym byłem tylko ja ;)

Potem zdążyłem nawet ma OGO (wtajemniczeni wiedza o co chodzi), i oczywiście spotkanie w niedziele.

Oddam sprawiedliwie fakt że o ile pamietam grupa była na trackday tydzień wcześniej i nichcialo sie nikomu w weekend zlotu przyjeżdżać, jednak połączenie toru i spotkania jest jak najbardziej możliwe i JA jestem za !!!

A jak wyjdzie zobaczymy.

To ja tez rzucę pomysłem jak to przykładowo organizuje Honda Accord Klub Polska. Niestety nie miałam okazji być ale wiem co się dokładnie działo.

Organizują to w okolicach Tomaszowa Mazowieckiego (Ośrodek Anpol czy coś takiego)

Kilkanaście domków na jednym terenie, który wynajmują na wyłączność,

W pobliżu jest jezioro - zalew sulejowski.

Na zlocie się integrują, piją, bawią, wynajmują nawet dj'a żeby cos potupać, organizują konkursy z koszulkami klubowymi, pucharami, smyczkami itp.

Konkursy typu trasa zdalnie sterowanym autem na czas, jakieś grupowe zabawy gdzie po alkoholu robi sie śmiesznie, głośne wydechy, najniższe auto zlotu, najlepsza fela, itp itd, długo by wymieniać.

Fakt ja z ubiegłego roku najlepiej wspominam przejazd przez ulice Warszawy 30stoma zetkami, a tam nie byłoby to możliwe, No ale...

ośrodek w Warszawie w którym spała 'ekipa z Wrocławia' oczywiście miedzy innymi ja nie pomieści X osób, tzn pomieści, ale nie bedzie miejsca na auta, a poza terenem ośrodka nie było specjalnie miejsca do parkowania, miejscówka na grilla swoją droga była mistrzowska

Na ilu forach nie byłam - zlot z torem nie wypalał wiec i tu bym sie nie łudziła :)

To takie moje spostrzeżenie :)

PS. Uki podpowiada, że zawsze można połączyć najlepsze aspekty a plusem ostatniego naszego wyjazdu na zlot do WWA to wspólny na ogniu przez miasto (tak jak wspomniałam i ja) oraz nocleg w ośrodku z ekipą dlatego ciekawą alternatywą mógłby okazać się zlot nad jeziorem, ale z uwzględnieniem wspólnego dojazdu wszystkich uczestników zlotu z dowolnie wybranego miejsca w Polsce oczywiście uwzględniając najbardziej optymalne miejsce w Polsce

Poniżej zdjęcie domków: jest ich 22 sztuki www.Anpol-pt.pl

post-99097-1484698210,7073_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez ewelkka

Ewelkka nie wiem skad to wiesz ale widze ze chyba w tym samym klubie bylismy ;p ja co prawda na zlocie sie nie zjawie bo niestety zaden z podanych terminow mi nie pasuje ale bylem na zlocie HAKP i trzeba im oddac ze organizacja profi ;) od kilku lat zajmuja sie tym dwie te same osoby w tym samym osrodku wiec wszystko maja dopiete na ostatni guzik. Co do samego osrodka to jest tam fajnie, jest polana na ktorej moga stac auta, wiata/ zadaszenie z duzym grillem i lawkami do siedzenia a w razie potrzeby mozna rowniez zamowic obsługę wieczorem do grilla itp;) domki troszke archaiczne ale w koncu nie jedzie sie tam by opiewac w luksusach... w roku w ktoeym ja bylem, miejsca bylo dosc na zorganizowanie toru sprawnosciowego wiec ciasnoty nie ma ;) a i przejazd jest mozliwy bo przeciez lezy to w poblizu sulejowa - znacznie mniejsze miasto niz warszawa ale HAKP przejazd rowniez organizowalo ;) ogolnie nad zalewem sulejowskim jest mnostwo takich osrodkow - chociazby z drugiej strony BORKI gdzie tez odbywa sie mnostwo zlotow ;) alrernatywa fajna, ale jesli chodzi o mnie to niestety pasowal by mi termin ewentualnie 16/17/18 czerwiec :(

Ewella z przodu wejdzie z min 12 zetek a z tyłu było miejsca na wiele więcej więc nie przesadzaj że na tym ośrodku co nocowaliśmy się nie pomieścimy.
Jeżeli go nie wyburzą to na 100% się pomieścimy, a kwintesencją tego zlotu jest przelot przez miasto taką flotą aut i każdy z nas wspomina ten punkt najlepiej!.

Z Tomaszem rozwiniemy trasę i coś jeszcze powymyślamy.

Fajnie jak by w tym roku pojawił się ktoś z dronem jak 1,5 roku temu.

Nie znacie w Wawie fascynatów? można by kogoś zaprosić do nagrywania i focenia.

Pytanie ile osób zjawiłoby się w tym ośrodku. Myśle że tam zdziałać coś więcej by mozna, jak będziemy mieli jakąś konkretną liczbę zadeklarowanych na 100% osób.

Młody: co do przejazdu to nie dorównasz Wawie i 4 pasom zajętym przez Zety. Do tego mijanki, to z lewej to z prawej i zabawa na drodze taka o której nie ma mowy na jedno czy dwupasmówce w centrum.

Oczywiście znowu trzeba będzie pamiętać o fotoradarach.

Do tego kto może proszony jest o zakup Walkie Talkie do lepszego kontaktu w trasie.

My używamy modelu Baofeng uv-3r (od 119zł na allegro)

Oczywiście będzie dostepny plan przejazdu od razu na smartfonową nawigacje googlową. Bo przy 30-40 autach będziemy rozjeżdzać się na światłach. Ale w tamtym roku nie było tragedii.

Edytowane przez vonBuBs

Kalor, może i masz rację, mi tamta miejscówka odpowiadała śniadanie i herbatka na kacu tez dobrze weszła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja się piszę tylko chciał bym już z góry założyć jakieś wpisowe żebym potem się nie wymigiwal zabrał bym dziewczę bo pojawiło się w moim życiu niedawno: D

• 2 tygodnie później...

z racji pytań o miejsce w ośrodku tutaj wycinki ze zlotu 2 dniowego (z 1 dnia) i miejsca parkingowe:

Z tyłu ośrodka wielki plac (30aut minimum):
https://sendvid.com/bjldgwkm
Z przodu ośrodka (15 aut bez problemu):
http://sendvid.com/6bqvbfe1

Do tego wieeelki grill i duży trawnik. Mieli tam nawet niezły wielki namiot który widać na drugim filmiku.

13 min od Stadionu a cisza i spokój.

Edytowane przez vonBuBs
  • Upvote 1

• 3 tygodnie później...

Przejazd przez miasto na 30 zetek był mega! <3

Dokładnie! W tym roku też trzeba wymyślić trasę ale z przewidzeniem rozwlekania się ogona. Tzn żeby były dość częste przystanki (jakieś place czy coś).

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

UWAGA UWAGA - UPDATE !

Termin zlotu to 9, 10, 11 czerwiec

LUB

tydzień później, jeśli pogoda nie dopisze!

Proszę zatem rezerwować 2 weekend czerwca i asekuracyjnie 16, 17, 18

Tomek, ten drugi weekend to Boże Ciało, więc na pewno więcej osób będzie miało wolne, tylko nie wiem czy będą chcieli go spędzić na zlocie czy z rodziną.

dlatego jest 9, 10 i 11, a święto jest w czwartek 15, nie w piątek czy w weekend :) 

zasada jest prosta - wszystkim się nie dogodzi NIGDY

Tak, ale ten piątek kto może weźmie wolny, więc powinno to pozytywnie wpłynąć na frekwencję i będzie więcej czasu na przygotowanie auta. :) 

Przepraszam, odebrałem to w formie jest święto, to wszyscy będą mieć wolne, ale z rodziną. Następnie wyprostowałeś, że będą mogli wziąć wolne jeden dzień i cieszyć się zlotem :) 

coś takiego, jeśli chodzi o mnie to nie ma różnicy, możemy to zostawić pogodzie tak jak napisałeś :) ogłosisz jakiś plan zlotu, mamy chyba trochę więcej czasu? :)