Barton Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Chcę założyć metalową osłonę pod silnikiem. Czy ktoś z Was "przerabiał" temat? Znalazłem w internecie 2-3 propozycje, ale różnią się ceną, wyglądem i nie wiem na co się zdecydować. Temat nie jest pilny, bo fabryczne osłony są w dobrym stanie, ale mimo wszytko chce je zastąpić stalowymi i wolałbym bazować na czyiś doświadczeniach W kwestii wyjaśnienia: wiem, że X to nie terenówka i nie mam zamiaru jeździć nim w terenie, zdaje sobie sprawę, że cienka blacha (zazwyczaj 2mm) nie da solidnej ochrony itd. ale nie o off-road mi chodzi. Stalowa osłona bardzo dobrze sprawdza się w zimie (śnieg, bryły lodu) oraz na duktach leśnych. Miałem już taką osłonę w Octavii 4x4 (fabryczną) i było to rozwiązanie bardzo dobre. Nawiasem mówiąc dziwię się, że Nissan nie ma w ofercie takiej osłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Moim skromnym zdaniem metalowa osłona do T31 jest zbędna . A biorąc jeszcze dodatkowo pod uwage punkty gdzie da sie ja zaczepić ,to może okazać ,ze przy solidnym uderzeniu przed niczym nie uchroni a nawet moze okazac sie przyczyną powazniejszych i kosztownych w naprawie uszkodzeń elementów do ktorych bedzie zamocowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Był ten temat na forum. Poszukaj na t30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.