SWX Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, strasznie się napaliłem na X-triala jednego ogladałem w Warszawie gadałem z handlarzem wszystko ok. samochód z Włoch od 1 wł. handlarz nawet rozrząd wymienił, przebieg 179 tys. Zaskoczył mnia dobrą ceną za mojego obecnego wyższą niż mógłbym za niego wziąć. Sprawdziłem VIN i okazuje się, że inny kolor w numerze VIN a zupełnie inny na samochodzie. Poza tym przy wlewie paliwa jakoś dużo błota, a samochód cały czysty. nie wiem o czym to może świadczyć ? http://auto-lider.otomoto.pl/nissan-x-trail-4x4-2-2-dci-klima-alu-w-wa-C31948476.html Trochę się nim przejechałem nawet dobrze się prowadził. Nie wiem co o tym sądzić ? Juz to widzę...Handlarz wymienił rozrząd!!Koń by sie usmiał!! W dodatku w X-trailu ,gdzie jest łańcuch! Nie uwierzycie ale ktoś go kupił został zdjęty z ogłoszenia komisu. Pozostaje życzyć nowemu nabywcy szerokiej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nie chce wsadzać kija w mrowisko bo jak sie domyślam opińie sa rożne. do tej pory udawało mie sie kupować auta z rak prywatnych z kilkoma wyjątkami od handlarzy. Dlatego zawsze omijam oferty Handlarzy. Jeśli masz do wyboru auto krajowe a gorzej wyposażone lub takie z importu lecz z bajerami to trzeba na to spojrzeć rozsądnie. Jakie sa szanse na zweryfikowanie historii auta spoza Pl a o ile większe z Pl salonu? Historia o handlarzu ktory wymienił rozrzad jest zabawna. Ten gość to robi dla kasy i nie dla 500 zł zysku na aucie. moze zainwestował w naklejkę pod maskę i wpis do książki ale już w wymianę nie. Kiedyś wymyśliłem sobie ze kupie Audi A4. szybko okazało sie ze te z rak prywatnych znikały dosłownie w Max 2 dni. Dla odniany kazdy z komisu miał Max 176 tys na liczniku ( 10 letnie auto z Niemiec) i tuż przed sprzedażą wymieniony rozrzad i inne elementy eksploatacyjne w niemieckim ASO. Jaka w tym logika przy wartości auta 5 tys eur pakować 1 tys w wymianę tych rzeczy i wystawić na sprzedaż ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Nie chce wsadzać kija w mrowisko bo jak sie domyślam opińie sa rożne. do tej pory udawało mie sie kupować auta z rak prywatnych z kilkoma wyjątkami od handlarzy. Dlatego zawsze omijam oferty Handlarzy. Jeśli masz do wyboru auto krajowe a gorzej wyposażone lub takie z importu lecz z bajerami to trzeba na to spojrzeć rozsądnie. Jakie sa szanse na zweryfikowanie historii auta spoza Pl a o ile większe z Pl salonu? Historia o handlarzu ktory wymienił rozrzad jest zabawna. Ten gość to robi dla kasy i nie dla 500 zł zysku na aucie. moze zainwestował w naklejkę pod maskę i wpis do książki ale już w wymianę nie. Kiedyś wymyśliłem sobie ze kupie Audi A4. szybko okazało sie ze te z rak prywatnych znikały dosłownie w Max 2 dni. Dla odniany kazdy z komisu miał Max 176 tys na liczniku ( 10 letnie auto z Niemiec) i tuż przed sprzedażą wymieniony rozrzad i inne elementy eksploatacyjne w niemieckim ASO. Jaka w tym logika przy wartości auta 5 tys eur pakować 1 tys w wymianę tych rzeczy i wystawić na sprzedaż ? Michoos dobrze prawi...osobiście dam mu plusa Edytowane 8 Maja 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jakie sa szanse na zweryfikowanie historii auta spoza Pl a o ile większe z Pl salonu? Historia o handlarzu ktory wymienił rozrzad jest zabawna. Mozliwości weryfikacji auta sa mniej wiecej takie same,z wyjatkiem aut z paru krajów(np.z USA,Szwecji,Belgii)gdzie sa mozliwości są duzo wieksze niz w Polsce. Ale i nas cos sie ruszyło-od poczatku tego roku stacje kontroli pojazdów zaczeły spisywac podczac przegladów stan licznika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) nic to nie da. Przed corocznym przeglądem technicznym jedziesz skręcić licznik i po kłopocie. Niestety. Dopóki nasi idioci rodacy będą szukali 10 letnich diesli z przebiegiem 180k to nic się nie zmieni. Takie są bo takich szukają. A ja wolę kupić samochód nawet z dużym przebiegiem, ale z dobrą wiedzą o nim. Tak brat sprzedał lagunę z 260k przebiegu, jeździ do dziś, a na liczniku pewnie już pod 400 (auto kupiła kuzynka jego żony). Nie muszę mówić, że stan auta lepszy niż 90% dostępnych na otomoto. Edytowane 8 Maja 2014 przez Szmiglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 nic to nie da. Przed corocznym przeglądem technicznym jedziesz skręcić licznik i po kłopocie. Niestety. Dopóki nasi idioci rodacy będą szukali 10 letnich diesli z przebiegiem 180k to nic się nie zmieni. Takie są bo takich szukają. A ja wolę kupić samochód nawet z dużym przebiegiem, ale z dobrą wiedzą o nim. Tak brat sprzedał lagunę z 260k przebiegu, jeździ do dziś, a na liczniku pewnie już pod 400 (auto kupiła kuzynka jego żony). Nie muszę mówić, że stan auta lepszy niż 90% dostępnych na otomoto. Smmigło dobrze prawisz. Ale to nie zmieni mentalnosci potencjanych kupców i to nie tylko w Polsce.W Niemczech jest tak samo.Auta powyzej 200 tys.cięzko sprzedaja sie. Tu jest dobre wyjasnienie: http://joemonster.org/filmy/60888/Dlaczego_handlarze_cofaja_liczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Smmigło dobrze prawisz. Ale to nie zmieni mentalnosci potencjanych kupców i to nie tylko w Polsce.W Niemczech jest tak samo.Auta powyzej 200 tys.cięzko sprzedaja sie. Tu jest dobre wyjasnienie: http://joemonster.org/filmy/60888/Dlaczego_handlarze_cofaja_liczniki Swoją drogą - fajny klient. Poczytajcie sobie jego profil na KsiążkoTwarzy (Auto Moto Serwis), czy na Youtube. Nie owija w bawełnę. Mówi co sprawdzić, gdzie sprawdzić, jak nie dać się naciągnąć. Dla kupujących (dla sprzedających też) w sam raz. Popatrzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 My tu sami najlepiej wiemy...nie potrzeba grzebać po internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Chyba Ty kolego - nie wszyscy mają taką fachową wiedzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmg2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Witam, Mam pytanie czy jest na forum ktoś kto dojeżdża i sprawdza na miejscu auto? (oczywiście w miarę możliwości i odpłatnie) A może ktoś już widział ten egzemplarz? http://otomoto.pl/nissan-x-trail-C33175295.html Z góry dziękuję za pomoc. Panie i Panowie, no trochę się zawiodłem. coś słabo z aktywnością na tym forum. Wirus jakiś czy co?:) Trochę bywałem na różnych auto forach (audi, volvo, jeep) i tam to trochę prężniej działało, no ale to może bardziej popularne marki i co za tym idzie więcej użytkowników. Nie mniej jednak pojechałem i nabyłem pojazd, o który się pytałem. Pozdrawiam i dziękuję choć na razie specjalnie nie ma za co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Nie proszę...........nie rób tego.....nie bądź zawiedziony, już się poprawiamy. Zobaczymy teraz jak Tobie pójdzie. Dasz zdjęcie i opiszesz co kupiłeś i jakie są Twoje wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmg2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Na razie organizuje rejestrację - jest na duńskich blachach. Wrażenia pozytywne ale jak trochę więcej pojeżdżę to będę mógł napisać coś więcej. Może masz jakieś info o specyfikacji wersji luxury 2003 2.5? Byłbym wdzięczny. No i instrukcję po polsku? Niestety mam tylko duńską:-(. Muszę też pomyśleć o kołach. Teraz jest na 18-kach - bardzo ładnych więc raczej je zostaje na lato ale opony muszę zmienić. Są za duże a co za tym idzie głośne i strasznie przenoszą kolejny i nierówności. Rozmiar 255/45R18. Za niski profil i za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Może masz jakieś info o specyfikacji wersji luxury 2003 2.5? Byłbym wdzięczny. (. Muszę też pomyśleć o kołach. Rozmiar 255/45R18. Za niski profil i za szerokie. Może na początek, to Ci się przyda? http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/nissan/x-trail/i/silnik-benzynowy-2.5-i-16v-165km-2003-2007/ , http://www.motofakty.pl/samochody/dane-techniczne/nissan/x-trail/i-2001-2007-suv/2-5i-benzyna-5d-165km-skrzynia-automatyczna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) proponuję powrót do 16 cali. 18 się nie nadaje. Tu masz szybkie review luxury model: http://www.youtube.com/watch?v=WKSFOsKF7G8 Edytowane 28 Maja 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 18 sie nadaje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekm Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Chyba wypadłyby mi wszystkie plomby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Chyba wypadłyby mi wszystkie plomby Ale za to już na "zimny łokieć" można się pokusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Co do plomb nie wiem bo nie posiadam, ale z zimnym lokciem to jak najbardziej prawda, ja co podjeżdzam pod remize to z lokciem na wierzchu i jest git :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmg2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Oj wygląda dobrze z takimi felusiami. Chyba latem się z nimi przemęczę jakoś tylko spróbuje nałożyć trochę węższe opony i z wyższym profilem. Może 235/55/18?? Z innej bajki: jaka bateria jest w kluczyku? Bo już mi ledwo zipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lp78 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 W instrukcji T31 mamy : W przypadku modeli wyposażonych w pilota w kluczyku, użyj baterii typu:CR2016 Wprzypadku modeli wyposażonych w Inteligentny kluczyk, użyj baterii typu: CR2032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 W instrukcji T31 mamy : W przypadku modeli wyposażonych w pilota w kluczyku, użyj baterii typu:CR2016 Wprzypadku modeli wyposażonych w Inteligentny kluczyk, użyj baterii typu: CR2032 jakby co to 2032=2x2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 jakby co to 2032=2x2016 W bajkach. :-) Jak włożysz 2 x cr2016 w miejsce cr2032 to otrzymasz napięcie 6V - w sam raz, żeby definitywnie pozbawić się kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 W bajkach. :-) Jak włożysz 2 x cr2016 w miejsce cr2032 to otrzymasz napięcie 6V - w sam raz, żeby definitywnie pozbawić się kluczyka. no tak chodziło mi o pokazanie głębokości baterii. Przytomnie Erdol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyuiop Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam serdecznie zarejetrowałem sie tu jak narazie z jedneo powodu otóż mam pytanie czy warto kupic X-TRIALA z tej o to aukcji :http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-X-TRAIL-2-0-2002-AUTOMATIC-/261494594618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmg2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Dzięki za pomoc ale okazało się, że u mnie (T30) w pilotach są CR2025 :) tak dla odmiany. qwertyuiop wygląda fajnie. Ja kiedyś w Anglii kupowałem yarisa zupełnie na pałę (sprawdzony miałem tylko lakier) i było git. Śmigałem nią przez rok bez żadnych usterek. Nie jest to sportowa fura więc istnieje szansa, że nikt jej nie dobijał ale na podstawie ogłoszenia to nikt Ci rady nie udzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi