GrzegorzSS Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 nie wiem, pytam bo sie nie orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 a mam jeszcze pytanie, czy warto zchipować x-traila tego 116 konnego? jest sens? pozdrawiam sens jest niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanan Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam, czy jest ktoś z okolic Bełchatowa aby zobaczył to auto: http://otomoto.pl/nissan-x-trail-2-0dci-173km-4x4-skora-ksenon-78tys-pl-C33486789.html ja jestem ze szczecina, więc nie chcę jechać na darmo, jeżeli jest warte zainteresowania to może ktoś poleci dobry warsztat w Bełchatowie gdzie można zrobić diagnostykę silnika, zawiechy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam, czy jest ktoś z okolic Bełchatowa aby zobaczył to auto: http://otomoto.pl/nissan-x-trail-2-0dci-173km-4x4-skora-ksenon-78tys-pl-C33486789.html ja jestem ze szczecina, więc nie chcę jechać na darmo, jeżeli jest warte zainteresowania to może ktoś poleci dobry warsztat w Bełchatowie gdzie można zrobić diagnostykę silnika, zawiechy itp. Szczerze, to ten rocznik z takim przebiegiem i wyposażeniem w tej cenie wygląda podejrzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam, czy jest ktoś z okolic Bełchatowa aby zobaczył to auto: http://otomoto.pl/nissan-x-trail-2-0dci-173km-4x4-skora-ksenon-78tys-pl-C33486789.html ja jestem ze szczecina, więc nie chcę jechać na darmo, jeżeli jest warte zainteresowania to może ktoś poleci dobry warsztat w Bełchatowie gdzie można zrobić diagnostykę silnika, zawiechy itp. "Opisu nie widzę bo...Ogłoszenie jest nieaktywne Mogło nie zostać jeszcze aktywowane lub czas emisji ogłoszenia zakończył się." Ale coś było w opisie co uzasadniało tak niską cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 widzę te temat wyższości silnika FR od JP i odwrotnie jest nieśmiertelny. Ze swojej strony moge dodac tyle. Jeździłem przez 4 lata 1,9 dci w scenic-u. Opinie na temat tego silnika są zle albo tylko koszmarne. Problemy z turbo wtrysku itp. Mnie nigdy nie zawiódł nawet podczas ciężkiej zimy. Teraz mam 2,5 benzyna podobno JP i tez jest świetny podobnie jak z automatyczną skrzynią biegów gdzie kazano mi się puknąć w głowę i przygotować portfel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 widzę te temat wyższości silnika FR od JP i odwrotnie jest nieśmiertelny. Ze swojej strony moge dodac tyle. Jeździłem przez 4 lata 1,9 dci w scenic-u. Opinie na temat tego silnika są zle albo tylko koszmarne. Problemy z turbo wtrysku itp. Mnie nigdy nie zawiódł nawet podczas ciężkiej zimy. Teraz mam 2,5 benzyna podobno JP i tez jest świetny podobnie jak z automatyczną skrzynią biegów gdzie kazano mi się puknąć w głowę i przygotować portfel. Silniki są dobre wszystkie, tylko jest kwestia przebiegu i niechęci Polaków do wymian okresowych sprzęgła, koła 2mas, wtrysków i turbin. Przebiegi przy autach sprowadzanych są zawsze kosmiczne jak na prywatne uzytkowanie. No i sprawa ceny. Auto samo w sobie jest drogie i nikt nie chce ładować w auto jeszcze dodatkowej kasy. Dlatego ja zawsze polecam auto od pierwszego właściciela nawet jeśli będzie parę tys, droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurasek76 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam Panowie zbieram sie do zakupu T31 2.0 dci przebieg 211000 z 2008 roku cena 39k pierwszy własciciel auto serwisowane cały czas w ASO czy możecie niezależnie sprawdzić po VIN co to za "cudo" zdam się na niezależna opinię nie tylko serwisu VIN JN1TCNT31U0030611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Obawiam się że niezależnie nikt Ci nie sprawdzi. Jak w ASO był serwisowany to tam wszystko się dowiesz lub prawie wszystko. Zwróć uwagę czy olej był wymieniany regularnie (15-20tys) bo to jest czynnik ktory moze wplywac w znacznym stopniu na kondycje silnika dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurasek76 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Obawiam się że niezależnie nikt Ci nie sprawdzi. Jak w ASO był serwisowany to tam wszystko się dowiesz lub prawie wszystko. Zwróć uwagę czy olej był wymieniany regularnie (15-20tys) bo to jest czynnik ktory moze wplywac w znacznym stopniu na kondycje silnika dci. Panowie 211kkm to duży przebieg dla 2.0 dci 150 km ? czy jeszcze tym pojadę z 100kkm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jak auto było prawidłowo serwisowane to zupelnie nie ma co sie przejmowac przebiegiem ponad 200 tys.km -bo to jest nic. Jedyny wlasciwie problem przy tym przebiegu to filtr dpf. Szkoda kasy na jego regeneracje ,wymiana jest kosztowna a jezdzenie z nim to wieksze zuzycie paliwa i silnika ,bo ropa przedostaje sie do oleju silnikowego. A przy przebiegu ponad 200 tys.km to juz jest "końcówka"dla tego filtra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dla silnika nic ale dla osprzętu już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dla silnika nic ale dla osprzętu już coś. Zaznaczyłem ,ze "jak był prawidlowo serwisowany"to 200tys.km dla tego auto to jest żaden przebieg. A własnie tylko z silnikiem moze problem ,bo auto ma filtr dpf i jak nie byl odpowiednio często olej zmieniany,auto sporo jeździło po miescie i w korkach to napewno ropa rozcieńczala olej w silniku i jak ktos nie zwracal uwagi na zwiekszajacy sie poziom oleju i wymieniał go tylko wg wskazań pokazujacych sie inspekcji na liczniku-to z pewnosci silnik swoje już"dostał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekK Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 witam wszystkich, zastanawiam się nad zmianą auta i myslalem o x-trailu. jeżdze glownie poza miastem, mieszkam w malej miejscowosci, gzdie zimą dzieją sie na drogach różne historie czy polecacie xtraila na takie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeśli tylko są tam drogi zaśnieżone i zabłocone, które wymagają znacznego prześwitu to tak. W przeciwnym razie starczą dobre i nowe opony do obecnego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jak każdy samochód z większym prześwitem i napędem 4x4 tak i xtrail sprawdzi się dobrze w trudniejszych warunkach. Za xtrailem przemawiają dodatkowe argumenty ale to pewnie przeczytałeś skoro znalazłeś to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurasek76 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kupiłem swojego powiem tak robi wrażenie Nie wiem czy tylko sprzęgło się kończy bo łapie pod sam koniec, i chodzi ciężej niż w seacie altea 1.9 TDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 opisz co kupiłeś i daj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFFroadRUNNER Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Cześć, Nie chcąc wytaczać nowego wątku zapytam tutaj: Koleżanka poszukuje silnika 2,5 D do X-traila. Znacie kogoś, kto miałby do odsprzedania serce pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W X-sie nie było 2,5 D. Może biega o 2,5 benzynowy 165KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFFroadRUNNER Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 No ładnie. To koleżanka mnie wpuściła w maliny. Dzięki! Ustalę to i wrócę z zapytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał X-trail Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 http://4x4.auto-swiat.pl/uzywany-nissan-x-trail-czy-warto-kupic-10-letniego-suv-a/4n55c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarex66 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 http://olx.pl/oferta/nissan-x-trail-4x4-CID5-ID7PZVj.html#052ad1007a witam Czy ktoś z forumowiczów mógłby zerknąć na tą ofertę ? Nie widać zbyt wiele ale oferta brzmi uczciwie Jeśli ktoś z państwa mnie poprze to pojade go obejrzeć w sobotę Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 http://olx.pl/oferta/nissan-x-trail-4x4-CID5-ID7PZVj.html#052ad1007a witam Czy ktoś z forumowiczów mógłby zerknąć na tą ofertę ? Nie widać zbyt wiele ale oferta brzmi uczciwie Jeśli ktoś z państwa mnie poprze to pojade go obejrzeć w sobotę Z góry dziękuję Jak kupować używane to tylko z takim opisem. Przebieg mały, pierwszy wł. Podjechać, sprawdzić jak wszystko ok to pomarudzić, ponegocjować i kupić. Byle się nie napalać. Daj znać jak już go oglądniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarex66 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki Marcin, wezmę ze sobą szwagra (jest właścicielem warsztatu samoch.) Tak naprawdę nastawiałem się na benzyne aby dodać gaz. Ale mały przebieg w ON też może być. Jak sie nim przejedziemy i nic nas nie zaniepokoi to nim wrócę. Odezwę sie w niedziele czy stoi pod moim domem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi