ckycky Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Czy ma ktos moze zdjecie jak sa u Was podlaczone lusterka skladane (7pin). Z jakiegos powodu po stronie co auto mialo kiedys dzwon nie sklada mi sie lusterko. Myslalem ze wstawili tansza wersje lusterka 5 pinowego, ale ku mojemu zdziwieniu kabelkow jest 7, wiec moze cos jest zle podlaczone... ...uprzedzam, ze nie mam jak narazie dostepu do drugiej strony (zjechany gwint w srubie), dlatego nie moge tego sobie sam sprawdzic.... Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 najczesciej w samym lusterku kabelki są zmęczone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 najczesciej w samym lusterku kabelki są zmęczoneCzyli odczepiamy plytke lusterka (wedlug schematu wrzuconego w watku o podgrzewanych lusterkach) i dalej juz bedzie dostep do kabelkow? Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 raczej zdejmij całe lusterko. Śruby od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Wszystko wyglada tak jak tutaj: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5735340329 W ktorym miejscu z kablami moze byc cos nie tak? A moze silniczek wewnatrz? Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Rozkręć śruby, potem zdejmij podważając obudowę i ujrzysz. Kable, silnik rzadko pada. Zobaczysz takie zielone i białe naloty i będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ok. Bede dzialal. Dzieki Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 ergo po naprawie ktoś nie włożył fuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 ergo po naprawie ktoś nie włożył fuza.Czyli do bezpiecznikow.....?Hmmm ale sterowanie lustrem dziala. To nie ten sam bezpiecznik... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) czy prąd dochodzi do lusterka dowiesz się przykładając miernik (ew. żarówkę) do kostki lusterka. Minus na blachę i szukaj 12v po włączeniu składania. Jak nie będzie to będziesz wiedział, że nie dostaje od włącznika. Jeśli jest to winne są kabelki w lusterku. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez karibox1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 czy prąd dochodzi do lusterka dowiesz się przykładając miernik (ew. żarówkę) do kostki lusterka. Minus na blachę i szukaj 12v po włączeniu składania. Jak nie będzie to będziesz wiedział, że nie dostaje od włącznika. Jeśli jest to winne są kabelki w lusterku.Bedzie dzialane. Dzieki! Czyli do bezpiecznikow.....? Hmmm ale sterowanie lustrem dziala. To nie ten sam bezpiecznik... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Sent from my LG-D855 using Tapatalk Skoro juz jest temat o lusterkach. Taka przypadlosc mnie dzisiaj spotkala. Dlubalem troche w tym lusterku, ale w dobrym zeby sobie piny posprawdzac i zrobilem chyba jakies zwarcie. Ogolnie siadlo skladanie lusterek i regulacja po obu stronach. Wymiemilem spalony bezpiecznik MiRror i zaczelo dzialac skladanie (jak wczesniej tylki z jednej strony), a regulacja caly czas nie dziala. Jakies pomysly, gdzie szukac dalej? Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Jak już o lusterkach to i ja się podpinam... Czy możliwe że mam składane i elektryczne lusterka ale nie są podgrzewane??? Bo nie grzeją jak włączę szybę tył grzanie? A u znajomego moment i ciepłe są szkła lusterek?? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Radar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 A sprawdzales bezpiecznik od grzania lusterek? U mnie jedno grzeje jedno nie... wiec jeszcze dziwniej... Ale juz mi sie dlubac nie chce i do elektryka chyba pojade... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 A jest osobno samo grzanie(bezpiecznik) Czy lusterka są połączone z czymś innym? Szczerze nie patrzyłem na bezpieczniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 A jest osobno samo grzanie(bezpiecznik) Czy lusterka są połączone z czymś innym? Szczerze nie patrzyłem na bezpieczniki... Na pewno grzanie lusterek jest osobno jak ustawianie lusterek. Dwa osobne bezpieczniki 10. Ostatnio w weekend zrobilem kuku jakies. Przestalo dzialac skladanie lusterek i regulacja szkla. Po wymianie spalonego bezpiecznika od lusterek tylko skladanie zadzialalalo a regulacja dalej jeat martwa... Sent from my LG-D855 using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Podłączyłeś bezpośrednio lusterko pod 12v (silnik) pod 12v? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Koledzy, prosze o mala burze mozgow co moze dalej byc nie tak... Jak pisalem na poczatku. Zrobilem najprawdopodobniej zwarcie gdzies przy kostce od lusterka kierowcy (przy rozlaczonej kostce), albo przy intensywnym naciskaniu przycisku od lusterek. Efekt spalony bezpiecznik. Po wymianie bezpiecznika w kabinie kierowcy, dziala tylko skladanie lusterek, nie dziala regulacja lustra. Sprawdzalem miernikiem sam przycisk... wciskanie guzikow daje sygnal na piny, sprawdzalem kostke przy lusterku, wciskanie guzikow daje sygnal na piny. Nie sprawdzalem silniczkow bo przy zwarciu lewe lusterko bylo rozlaczone, wiec nie mogl sie spalic silniczek. Macie jakies pomysly gdzie dalej szukac?!? Wrzucam schemat podlaczenia lusterek tak na wszelki wypadek. ...Przepraszam za bledy, pisane z telefonu. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez ckycky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Pali się zawsze to co najsłabsze czyli któreś ścieżki z laminatu. Jeśli idzie prąd do kostki to jak może nie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Pali się zawsze to co najsłabsze czyli któreś ścieżki z laminatu. Jeśli idzie prąd do kostki to jak może nie działać?No wlasnie tez tego nie rozumiem jak to moze nie dzialac. Ale, tak jak widac na schemacie, przyciski lewo i gora jakos inaczej ida do lusterka i ich nie jestem wstanie znalezc na pinach zarowno na samym przycisku jak i na kostce przy lusterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ckycky zacznij od uzupełnienia w profilu rocznika samochodu. Nie wiem skąd miałeś swój schemat ale jest jakiś lewy, niepełny - brak w nim np. silnika składającego lusterka. Być może jest w innej części twoich źródeł, ale wątpię bo już widzę diametralną różnicę w kostce M26. Na twoim diagramie jest 10-cio pinowa a w manualu który ja znam jest 16-to pinowa. Manual dla lusterek do rocznika 2006 znajdziesz tu: https://carmanuals2.com/nissan/x-trail-2006-glasses-window-system-mirrors-section-gw-52425 A problematyczny diagram jest na stronach 82-83. I teraz pytanie które źródło zawiera prawidłowy diagram. Daj znać jak to zweryfikujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ckycky zacznij od uzupełnienia w profilu rocznika samochodu. Nie wiem skąd miałeś swój schemat ale jest jakiś lewy, niepełny - brak w nim np. silnika składającego lusterka. Być może jest w innej części twoich źródeł, ale wątpię bo już widzę diametralną różnicę w kostce M26. Na twoim diagramie jest 10-cio pinowa a w manualu który ja znam jest 16-to pinowa. Manual dla lusterek do rocznika 2006 znajdziesz tu: https://carmanuals2.com/nissan/x-trail-2006-glasses-window-system-mirrors-section-gw-52425 A problematyczny diagram jest na stronach 82-83. I teraz pytanie które źródło zawiera prawidłowy diagram. Daj znać jak to zweryfikujesz. Masz racje, jesli chodzi o piny we wtyczkach to w mojej instrukcji hest blad. Wiedzialem o tym, ale chodzilo mi glownie o schemat podlaczenia i jak biegna kable, a na jednej i drugiej instrukcji jest podobnie.Patrze tak na te Twoja instrukcje i zastanawia mnie, gdzie autentycznie w samochodzie beda kostki D1 i D11. Czy to sa te przy lusterkach? Oraz gdzie w aucie jest przylacze masy M70 i M27. Pozdrowienia i dzieki za odpowiedz Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 ... Oraz gdzie w aucie jest przylacze masy M70 i M27. ... Takie szczegóły masz w sekcji PG. https://carmanuals2.com/get/nissan-x-trail-2006-power-supply-ground-circuit-elements-section-pg-52433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Takie szczegóły masz w sekcji PG. https://carmanuals2.com/get/nissan-x-trail-2006-power-supply-ground-circuit-elements-section-pg-52433 Hejka. M27 I M70 znalezione I zdiagnozowane. Na miejscu. Brak dalszych pomyslow... Dzieki uprzejmosci Bartezm znalazlem winowajce calego zamieszania. Przycisk regulacji lusterek sie posypal. Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Bartez się wypowiadał w wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Po sasiedzku przcisku mi uzyczyl Sent from my LG-D855 using Tapatalk Ostatnio zagladnalem w kostke od lusterka po prawej stronie. Powod: Nie skladalo sie lusterko. Nie mniej przy recznym skladaniu czuc bylo ze pewnie silniczek w srodku tez jest walniety, wiec wyszarpalem na allegro po taniosci lusterko w innum kolorze z mysla przelozenia silniczka. Jak juz pisalem, zagladam do kostki a tam szok. Gamonie po tym jak auto mialo dzwon, do kostki 7 pinowej pociagneli tylko 3 kable. No i teraz mam dopiero zagwostke zeby znalezc nieprzeciagniete przewody i je do kostki podlaczyc ;(( Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi