mazek1313 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam mam problem mój samochód to p11 TD 2.0 podczas mrozów auto odpala bez problemów ale jazda to masakra szybkość max 30km/h obroty max 1600-1700 na docinku ok 3 km zgasł chyba z 4 razy obroty podczas jazdy szaleją ale po rozgrzaniu silnika juz jechał normalnie pytanie czy to moze być wina oleju w silniku (mam zalane 10W40) dodam że paliwo jest normalne (nie jakies lewe ) pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 a filtr paliwa na jesień wymieniasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 witam oczywiscie,ale dzisiaj wogule nie mogłem odpalic,alumulator naładowany,auto zapali ale obroty szaleja i gaśnie,trzymam na gazie obroty do 2500 i nagle spadają i koniec co moze byc proszę o pomoc pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Parafina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 co to jest parafina ?????????? jak z tym walczyc ??? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Kupić w kanistrze 10-20l pewnego paliwa, dodać antidepressant, rozgrzać w domu np w misce z ciepła wodą, zalać do baku, ogrzać filtr suszarką/opalarką/czajnikiem, odpalić i trochę pojeździć by się wymieszało. Na przyszłość wymieniać filtr przed zimą i tankować na pewnych stacjach dobre paliwo, oraz raz w miesiącu doładować akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.