Zolwik_Tuptus Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jest lampka ledowa (dedykowana do podświetlenia tablicy) zamontowana pod rejestracją (na wysokości cyfry 3) Słabo ja widać, ale jest i ładnie oświetla (oprócz anten jeden z dziesięciu powodów/przewodów które spowodowały zamontowanie puszki na przewody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Konsultowałeś gdzieś położenie tablic?Nie wiem czy Ci się ktoś nie przyczepi o te tablice! wg ustaw są chyba za wysoko # wysokość położenia górnej krawędzi tablicy nad ziemią nie może być większa niż 1,20 m, a dla ciągnika rolniczego nie może być większa niż 1,72 m; jeżeli jednak wymóg ten nie może być spełniony w praktyce, wysokość położenia może przekraczać 1,20 m, lecz powinna być tak zbliżona do tego wymagania, jak to jest możliwe ze względu na konstrukcję pojazdu, i nie może w żadnym przypadku przekraczać 2 m, a dla ciągnika rolniczego 2,75 m; w przypadku pojazdów, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, wysokość ta nie może przekraczać 1,50 m; Poza tym fura zajefajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Robert, spoko :-) ... W krainie EZG egzekutorzy kodeksów są mniej złośliwi niźli zarząd MBŁ ;-) :-D Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Z okazji pięknej pogodny postanowiliśmy wypróbować zadaszenie w pięknych okolicznościach przyrody (no dobra, ci co znają Parzęczew wiedzą, że nie tak pięknych) Z rozstawianiem i składaniem wyrabiamy się jak gówno w betoniarce i idzie nam coraz lepiej, aby przy złej pogodzie albo po ćmoku nie musieć tego dopiero odkrywać. Kolejny etap to ściany aby z zadaszenia zrobić namiot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Qufa Sadzawka nie wyschła ... cza jechać Najpierw wytrzeźwieć ... Nie warto :-( Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Ja podrzuce wam pare moich. pomyslow Najbardziej potrzebne wg mnie to moskitiery w tylnych drzwiach niezbedne podczas nocowania w samochodzie w gorace noce (komary we Włoszech daly nam popalic) Pozostale rzeczy wymusilo zycie podobnie jak u Was Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Kapitalna sprawa z moskitierami (myślimy o czymś takim u nas). W jaki sposób je montowałeś? (wyglądają jakby miały oryginalne uchwyty do Terrano) I natchnąłeś mnie ze środkowym podłlokietnikiem. Zasadniczo jest to nie wykożystane miejsce (a w T, brakuje schowków i uchwytów) Apropo oświetlenia tablicy rejestracyjnej: Jeżeli chodzi o umiejscowienie tablic - jedno jest pewne - nie są w oryginalnych miejscach. Ale wychodzę z założenia, że czysta i czytelna tablica w nieoryginalnym miejscu wygląda lepiej niż ogryzek uczepiony pod zderzakiem, który daje pole do przyczepienia się. Dziś doszedł także specjalny, dedykowany do Terano uchwyt na maszty (Produkcja Jajronman z Algierii) Masztów i poprzeczek nie wożę razem z namiotem (łatwiej i szybciej go składać) Poza tym równomiernie obciążam bagażnik) Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Zolwik_Tuptus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Kapitalna sprawa z moskitierami (myślimy o czymś takim u nas). W jaki sposób je montowałeś? (wyglądają jakby miały oryginalne uchwyty do Terrano) I natchnąłeś mnie ze środkowym podłlokietnikiem. Zasadniczo jest to nie wykożystane miejsce (a w T, brakuje schowków i uchwytów) Apropo oświetlenia tablicy rejestracyjnej: DSCN2171.JPG DSCN2173.JPG Jeżeli chodzi o umiejscowienie tablic - jedno jest pewne - nie są w oryginalnych miejscach. Ale wychodzę z założenia, że czysta i czytelna tablica w nieoryginalnym miejscu wygląda lepiej niż ogryzek uczepiony pod zderzakiem, który daje pole do przyczepienia się. Dziś doszedł także specjalny, dedykowany do Terano uchwyt na maszty (Produkcja Jajronman z Algierii) DSCN2168.JPG Masztów i poprzeczek nie wożę razem z namiotem (łatwiej i szybciej go składać) Poza tym równomiernie obciążam bagażnik) Swego czasu byly w lidlu moskitiery do docięcia na słabej jakosci rzep ja natomiast rozebrałem drzwi tzn zdemontowałem uszczelki i boczek drzwi żeby na wcisk zamontować ten material docięty na wymiar. Odczepiłem tą listwę z boczku co przylega do szyby i na te blaszki które ją trzymają nabiłem material po czym z powrotem poskładałem uważając by materiał był naprężony i gotowe.Pierwszy minus zauważyła Córka i nie jest to jak sie domyslacie brak możliwości podania czegoś przez okno ale martwi sie. O to jak będziemy czyścić szyby od srodka A co do podlokietnika tez mi brakowało miejsca na szpeje no i oryginalny jest za niski żeby na nim łokieć trzymać podczas jazdy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Mocowanie lodówki na wyjazdy. Deseczka z przodu przybite "nogi" na wymiar nierównej podłogi. W bagażniku do zabudowy przykręcone na górze dwa kątowniki z oczkiem do przeciągnięcia pasa mocującego. Od strony przedziału pasażerskiego do zabudowy przykręcone dwa kątowniki z otworami na śruby na których leży tył deski. Na desce wkręcone od tyłu po jednej śrubce z nakrętką - śrubka od góry wchodzi do otworu kątownika, a od dołu nakrętką dokręcam. Na koniec lodówka jest opleciona pasem. Jest wystarczająca stabilnie - przetrwało bez najmniejszych kłopotów wyjazd do Gruzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Mocowanie lodówki na wyjazdy. Deseczka z przodu przybite "nogi" na wymiar nierównej podłogi. W bagażniku do zabudowy przykręcone na górze dwa kątowniki z oczkiem do przeciągnięcia pasa mocującego. Od strony przedziału pasażerskiego do zabudowy przykręcone dwa kątowniki z otworami na śruby na których leży tył deski. Na desce wkręcone od tyłu po jednej śrubce z nakrętką - śrubka od góry wchodzi do otworu kątownika, a od dołu nakrętką dokręcam. Na koniec lodówka jest opleciona pasem. Jest wystarczająca stabilnie - przetrwało bez najmniejszych kłopotów wyjazd do Gruzji... My wstawiamy za siedzenie kierowcy na podłodze pomiedzy siedzeniami Warunek jest taki, że kierowca nie może być wyższy niż 180 cm ponieważ nie odsunie fotela na max Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Kolejny temat do przerobienia Poradźcie na początek jakiej lodówki szukać (mamy chłodziarkę z Aldiego, daje radę utrzymać obniżoną temperaturę, ale pod warunkiem, że co wieczór zamrażamy wkłady i używamy jej tylko jako utrzymywacza niskiej temperatury) Myślałem o wstawianiu za fotel kierowcy, ale wymontowanie jednego fotela z tyłu też może być dobrą opcją. Nie macie problemu z przegrzewaniem się lodówki (kumpel miał taki problem w Pajero jak stała na zabudowie z tyłu)? Dodatkowo myślę o solarze na dachu i drugim aku, tak żeby szpej turystyczny zasilać z tej instalacji. Ma ktoś z was doświadczenie w czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Miałem za siedzeniem kierowcy nawet 2 szt, ale były to zwykłe schładziarki. Niestety kompletnie się nie sprawdzają na dłuższych wyjazdach - schładzają temp. o 10 st. mniej niz otoczenie, wysysają wręcz akumulator nie oferując nic w zamian, na noc nie można ich zostawić bo rano auto nie odpali... Na którymś wyjeździe jak się zepsuła w trasie podjąłem męską decyzję zakupu kompresorowej Jako, że ceny zabijają, udało mi się znaleźć używkę w ludzkich pieniądzach (porysowana obudowa + pęknięcie w jednym miejscu, ale działa). Lodówka się nie przegrzewa, działa rewelacyjnie, nie ma problemu z zamrożeniem do -10st., a przy tym zużywa dużo mniej prądu niż schładziarki i spokojnie może sobie całą noc działać. Jest jednak większa i cięższa (kompresor) niż schładziarki - przy większych gabarytach wchodzi mniej Mam u siebie instalację dwuakumulatorową - wszystkie ładowarki, światełka boczne, tylne są podłączone pod drugi aku. Działa bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Tutaj masz tanią sprężarkową http://allegro.pl/dometic-waeco-lodowka-sprezarkowa-12v-24-v-i6845606091.html Ach to licytacja ale może ją wyrwiesz tanio a tu za 700 i tak tanio http://allegro.pl/lodowka-sprezarkowa-waeco-coolmatic-24-12-v-i6853269920.html Edytowane 12 Czerwca 2017 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ponieważ budżet nie wytrzyma w tym roku wyprawy i lodówki, stwierdziłem, że wolę pić średnio zimne piwo w Albanii niż zimne w Łodzi. Zatem sprawa lodówki i akusa przechodzi na okres jesień zima 2017/2018. Z małonakładowych rzeczy - wjechały firanki: Powyżej widok z tyłu, ale są też na bocznych oknach (z przodu i z tyłu) Powody? - Podczas jazdy dzieciaki często narzekają na oślepiające słońce, więc z tyłu można rozciągnąć, Podczas postoju i spania dają odrobinę prywatności. (na przednią szybę kładziemy srebrną matę - sprawdza się nie tylko zimą) Mocowanie na sznurek i rzepy Dodatkowo żona uszyła pokrowiec na sztućce, żeby się nie walały po szufladach Na bokach i tylnej klapie auta zamierzam zrobić siatki stalowe, żeby takie pokrowce można było wieszać. Małymi kroczkami idziemy do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Mi żona uszyła taki pokrowiec na sztućce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Dalsze dozbrajanie - wjechała siatka-suszarka i wanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Opisz w 2 zdaniach jak rolete (markize) zrobiles ? Edytowane 22 Lipca 2017 przez NOmaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zadaszenie i ściany od Sneka (Partmax4X4). Ania (moja żona) przerobiła dwie wewnętrzne ściany (bo od strony auta były pełne ściany) teraz to wygląda tak: Od spodu auta doszyła materiał namiotowy (mocowany do auta na magnesy, a do ziemi na szpilki) ścianę od strony drzwi skróciliśmy i z jej drugiej części zrobiliśmy rękaw na duperele (widoczny na zdjęciach) tylną część Ania skróciła i doszyła dwa elementy - jeden nad auto, żeby zamknąć dziurę nad tylną klapą, drugą na dole, żeby psiaki nie właziły. Rurki do stelarza wozimy w uchwytach z kibelrur Dokładniejsze zdjęcia postaram sie przywieźć z Albanii Parę fot z wyprawy do Albanii. Teraz auto jest do dużego przeglądu (ugotowałem nawet olej w skrzyni biegów). Dalsze przeróbki wkrótce (Lemmy drżyj ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Żółwik masz zadanie w wolnej teraz chwili idziesz do swojego awtomobila i mierzysz: 1. bagażnik dachowy - bo mam podobny pomysł na relingach a po co wyważać otwarte drzwi 2. zderzak przód tył bo tez takie chcę a nigdzie nie ma pleace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ooo widzę żeś zapadł na chorobę zakaźną,tylko patrzeć jak będziesz liftował to i owo, jakieś kółka w błoto by się przydały.;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ehhh tak to jest kto z kim przystaje takim się staje pewnie to trochę potrwa ale już zaraz powinno się pojawić co nieco bo jeszcze mam konie i ................. do tego motocykiel czyli trzeba połaczyć wszystko i rozłożyc siły na zamiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dino - przeca to będzie gwałt na psychice Lemmyego. Nie dość, że nie chce się nawet lewą nogą podpisać pod moim bagażnikiem, to jeszcze będzie miał wykonać podobny do Ciebie i zderzaki. Wymiarówkę ma na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dino - przeca to będzie gwałt na psychice Lemmyego. Wymiarówkę ma na miejscu no quuuu to ja szukam i drążę a Yurek mi podaje gdzie mogę znaleźć :D i podpowiada strony :D a tu taka niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Mówiłem kupuj Transalpa Moja Afryka (zwana Tajgą albo Rydwanem Wpierdolu) właśnie przechodzi męki w postaci remłątu z mich rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 ehhh była rozważana ale poza zasięgiem w tym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi