hugh_h Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Czy ktoś w T1 ma podgrzewane lusterka ? Ciekawy jestem jak to wygląda i jak jest wiązka prowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Co prawda nie w T, ale kiedyś montowałem to w skodzie. Podpięcie pod ogrzewanie tylej szybu w bezpiecznikach i po kłopocie. Aha, kupowałem całe wkłady z już naklejoną matą i termistorem, który rozłączał ich ogrzewanie po nagrzaniu do jakieś temperatury - wydaje mi sie to dobrym rozwiązaniem. Wiązka to raptem dwa cieknie dosyć przewody (moc maty to 5-10W), które owijałem taśmą izolacyjną materiałową i puszczałem przez oryginalne przelotki słupek-drzwi. Tutaj naprawdę pracy nie dużo. W WD21 wydaje mi się (ale tylko wydaje), że nie ma przekaźnika od ogrzewania tylnej szyby, Przewody są dosyć grube przy włączniku i proponowałbym podłączyć to właśnie pod niego, bo łatwy jest dostęp (5 wkrętów od daszka/osłony zegarów i wszystko na wierzchy), a masę do nadwozia. Przejście ze środka drzwi do lusterka puścić wraz z przewodami do silniczka od ustawiania lusterek by nic się nie przecierało. I to chyba wszystko. Też myślałem nad założeniem mat u siebie, ale wstyd się przyznać nie potrafię wyjąć wkładu lusterka - nie wiem w którym miejscy są zaczepy lub czy jest wklejony i trzeba się liczyć że nie przeżyje tej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Bardzo ładnie napisałeś może komuś się przyda tylko nic co by odpowiadało na moje pytanie. Nie pytam jak to zrobić. Jestem zainteresowany jak wyglądał oryginał, w moim lusterku nie ma miejsca na wiązkę stąd jest pytanie. Pewnie było inne całe razem z mocowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Hubert wiązka przechodzi przez oś obrotu lustra,na zdjęciach twojego widzę że powinno się to udać, nawet jeżeli twoja oś jest pełna w co wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 https://www.nissanpartsdeal.com/parts/nissan-mirror-door-lh~96302-07g00.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Hubert wiązka przechodzi przez oś obrotu lustra,na zdjęciach twojego widzę że powinno się to udać, nawet jeżeli twoja oś jest pełna w co wątpie. u mnie przez środek jest śruba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Przeczytałem jeszcze raz Twoje pytanie i faktycznie, nie do końca zrozumiałem (chyba za późno było). Patrząc na link podany przez @wojtus i na ten https://www.nissanpartsdeal.com/parts/nissan-mirror-door-lh~96302-07g00.html?Make=Nissan&Model=Pathfinder&Year=1993&Submodel=&Filter=() przy sterownych elektrycznie nie ma problemu z wiązką i by zrobić to bez kombinacji należałoby wymienić lusterka. W innym wypadku zostaje rzeźbienie, ale mówię to patrząc tylko na obrazki bo u siebie mam te elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przy takich sterowanych elektrycznie to pewnie ze sprawa prosta, przecież tam już idzie wiązka. Tutaj musiałbym kable po prostu na zewnątrz puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Czy w takim lusterku podczas składania obraca się też jego okrągły element, który jest w podstawie widoczny od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 to jest zaślepka pod którą jest śruba dociskająca przegub ... no składanie nazwijmy to to kiepski pomysł w tym lustru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jeśli w takim razie zrezygnujesz ze składania i znajdziesz miejsce przy tej śrubie na otwór o średnicy 2mm lub 2 x 1mm to od dołu pod tą zaślepką można przeprowadzić przewody (potrzeba 2 x 0,5mm2, z izolacją każdy z nich ma poniżej 1mm średnicy). A by nie wisiały pod lusterkiem zalać plastikiem wyrównując jednocześnie od dołu podstawę. To tak czysto teoretycznie, bo nie miałem w ręku takiego lusterka i nie widzę pewnie wielu innych rzeczy, które mogą przeszkadzać. A najważniejsze to czy takie rozwiązanie nie gwałci Twojego poczucia estetyki (choć to już zależy od wykonania - chęci i umiejętności, te to raczej posiadasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dzięki za zaangażowanie ... natomiast nie wchodzi to w grę. a z przekrojem to przesadziłeś, ja wiem że moc niewielka ale tak cienkich przewodów raczej się nie stosuje - są zbyt delikatne mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 zakładaj lusterka z t1 i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 głownie pod tym kątem pytałem ale od T1 wygląda że są mniejsze i mniej odstają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mam podgrzewane lusterka u siebie, dokładniej co by Ci trzeba było sprawdzić Hugh-H ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dzięki, a zrób im zdjęcie tak po prostu, żebym wiedział jak wyglądają i czego szukać i z ciekawości zmierz wymiary szkła bo te sterowane elektrycznie wyglądają mi na mniejsze od moich.... a nie bardzo bym chciał mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Wymiary samego szkła to ok. 17x11,5 cm Może coś fotki powiedzą na temat jak to jest zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi