gregson Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Za gregsona wypowiem się w granicach wtorku co do wrażeń z jazdy z tym silnikiem (1.6DIG-T). Założyli mu dziś 18-tki alu z oponkami zimowymi, montują hak... i rejestracja. Poniedziałek odbiór. gregson zrobi pełną analizę... później Jakie masz mapy? Bo to mnie ciekawi. I zrob zdjecia bo ciekaw jestem jak wyglada na 18" -poprzedni model. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Jakie masz mapy? Bo to mnie ciekawi. I zrob zdjecia bo ciekaw jestem jak wyglada na 18" -poprzedni model. Grzechu... dopiero na odbiór się pojawię w salonie. Nie chce mi się tak tam jeździć i denerwować się... Powiem więcej.... W środę jak przyjechałem do salonu, nawet nie oglądałem go. Pojechałem do domu po koła i zawiozłem im... potem do pracy.... a tak wyglądają felgi co prawda na innym wozidełku.. ale podobnie powinno być Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Varicella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tobie to dobrze. Ja musze na auto jeszcze pare tygodni czekac W sumie to malzonka bedzie juz za tydzien jezdzila ale mnie jeszcze przyjdzie dlugo poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Panie i Panowie, jutro odbieram. Nie obiecuję, żę od razu opiszę wrażenia. Wiadomo, auto trzeba odpowiednio "zakonserwować", zeby nie zardzewiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Zupelnie niespodziewanie napisal do mnie dzis dealer, ze auto, na ktore mialem czekac niemal do czerwca jest juz na miejscu w salonie i czeka tylko juz na zimowe kola. Musze przyznac, ze przezylem pewien rodzaj szoku, z 7 miesiecy zrobilo sie 2,5. Jako, ze zostalem wyrwany do odpowiedzi odbior musi poczekac jeszcze 2 tygodnie. Auto jednak juz jest i czeka. Jedyny mankament to zakup zimowych opon i kol, ktorego nie planowalem wiec zestaw na zime to tylko przecietnej jakosci 17ki na oponach Pirelli. Letnie 19ki poleza sobie i poczekaja na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 To pewnie przez zalamanie sie rynku rosyjskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No to gratki CaptanieRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Zobaczymy jak bedzie, nie przewiduje zadnych czerwonych dywanow (kto by to potem pral z tego brudnego sniegu), szkoda tylko, ze wyszlo w zimie. Bedzie sie docieral na wiosne i sezon wakacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Eeeetam,bedziesz się docieral,jak siądziesz w nim,to szybko zapomnisz o docieraniu i to wolnym.W tym co koledzy piszą coś jest,jak się wsiada do Qq,to aż chce się jeździć,nie wiem co ten samochód ma takiego w sobie. Przyjemności Capitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dzieki za wsparcie Panowie, mam troche treme bo to moj pierwszy nowy samochod :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Zawsze kiedyś musi - jest pierwszy raz - pamiętasz pierwszą dziewczynę .... Na tym forum masz tyle instrukcji ,że możesz przebierać ! Najlepiej zabierz ze sobą na odbiór kogoś z "zimna głową" ... Odbieraj ... i ciesz się bo masz z czego !!! Edytowane 3 Lutego 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Pojedzie ze mna znajomy, ktory spojrzy na temat bez niepotrzebnych emocji. Powinno pomoc w prawidlowym zalatwieniu sprawy. Zimowe kolka beda na Pirelli Scorpion, niestety nie wiem ktorych bo sa tego 2 rodzaje. A felgi ogladalem w sobote, zwykle srebrne 5cio ramienne, absolutnie przecietne. Szyku nie dodadza ale zadanie spelnia. W warunkach bez pospiechu sklanialem sie w strone Momo Black Knight 18" na zime ale bedzie to co bedzie. Odbior na dniach (jak sie cos nie skomplikuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wireless Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam serdecznie! W sobotę odbieram nowego QQ 2014 - ntec, 1.2 DIG. No i trochę już nie mogę się doczekać (chociaż to żona będzie kierowcą tego auta) . Studiowałem ten wątek trochę, ale chyba się trochę temat "rozmył" po paru stronach Podsumowując, uwagi dot. odbioru: a. lakier (kropki), czujnik grubości lakieru b. szybkość zamykania szyb po obu stronach c. zamykanie/domykanie maski silnika, bagażnik .... Coś jeszcze, na co by można zwrócić uwagę? pzdr Wireless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam serdecznie! W sobotę odbieram nowego QQ 2014 - ntec, 1.2 DIG. No i trochę już nie mogę się doczekać (chociaż to żona będzie kierowcą tego auta) . Studiowałem ten wątek trochę, ale chyba się trochę temat "rozmył" po paru stronach Podsumowując, uwagi dot. odbioru: a. lakier (kropki), czujnik grubości lakieru b. szybkość zamykania szyb po obu stronach c. zamykanie/domykanie maski silnika, bagażnik .... Coś jeszcze, na co by można zwrócić uwagę? pzdr Wireless Przyjrzyj się spasowaniu wszystkich uszczelek przy drzwiach i oknach - mi jedna odstawała więc poprawili. Raczej nie był to zły zamiar serwisu,tylko po prostu taki przyjechał z fabryki i tyle. Nic wielkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wireless Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Przyjrzyj się spasowaniu wszystkich uszczelek przy drzwiach i oknach - mi jedna odstawała więc poprawili. Raczej nie był to zły zamiar serwisu,tylko po prostu taki przyjechał z fabryki i tyle. Nic wielkiego. Dzięki wielkie. Sporządziłem już sobie listę. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i w sobotę będę mógł wyjechać z salonu moją kaszanką - no i - dołączyć do klubu, jako już jego pełnoprawny członek No - odebrany! Check lista sporządzona przy pomocy tego wątku sprawdzona. Jedynie schowek trochę odstawał - do regulacji. Reszta bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 No a wrażenia z jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wireless Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Właśnie nie wiem, co ludziska chcą od silnika 1.2DIG ... Jak dla mnie, to wystarczająco mocny . Zresztą to kwestia relatywna, podejrzewam. Jak ktoś się przesiadł z jakiegoś smoka, to i pewno za słaby . Ja się przesiadłem z Seata Cordoby 75KM, i - jak dla mnie - jest baardzo OK Baaardzo fajne autko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Ja się przesiadłem z 2.0 TDI 170 KM, a mimo to nie narzekam. Jak na podstawowy silnik, to ten motorek jest całkiem sprawny. Zadowolenia z zakupu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wireless Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Dzięki. Autko, póki co, jest super. Bawimy się nim z żoną cały dzień. Za chwilę kolejna mała wyprawa, tym razem w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 No i qq odebrany dzisiaj. Pomimo najszczerszych checi dealera bylo srednio. Zle spasowane drzwi pasazera z przodu (do podciagniecia jutro), cos stuka przy calkowicie zaciagnietym oknie dachowym, po odsuneciu na pol centymetra juz nie stuka no i zalozyli mi kolcowane (drozsze) opony a chcialem niekolcowane ale obylo sie bez doplaty. Wiedzialem, ze moze nie byc idealnie ale po roku czekania, forumowania, googlowania czuje sie rozczarowanie. No coz, kolejna zyciowa lekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Teraz będzie już tylko lepiej. Gratuluję nabytku i dziel się z nami swoimi przygodami z użytkowania QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Też byłbym "'zawiedziony" ... bo myślałem ,że tylko na nasz rodzimy rynek takie egzemplarze trafiają Jestem przekonany ,że zapomnisz tą "chwilę" a teraz tylko będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie wiem, czy kogokolwiek to pocieszy ale bez cienia watpliwosci wszyscy wszedzie dostaja to samo, czyli loterie. Trzech sprzedawcow sie zeszlo ogladac te drzwi, w koncu uznali ze mam racje, sprawdzili inne stojace w salonie samochody i tylko moj mial taki defekt. No i mialem pierwsza akcje serwisowa w ciagu 24h od momentu odebrania samochodu. Pojechalem pod wskazany adres, chlopaki podciagneli drzwi w 15 minut, zgrywaja sie idealnie. Piec gwiazdek za robote. W miedzyczasie, zanim jeszcze tam pojechalem zona znalazla na masce dosc wyraznie uszkodzenia lakieru (pokrywa silnika, zaraz przy dolnej krawedzi), ktore ktos jakby probowal podmalowac czarnym markerem. Nie mam pojecia jak mi to umknelo wczoraj przy odbiorze. Spedzilem godzine dyskutujac dzisiaj z szefem calej placowki o tej usterce. Poszlo do centrali Nissana, beda reklamowac. Jesli jest jedna rzecz na jaka nie moge narzekac to bedzie to silnik. Znakomita dynamika, zbiera sie szybko i pewnie. Co do reszty, obraz z kamerek to jakies bohomazy ale wiedzialem ze tak bedzie. Sensory parkowania dzialaja jak na razie bez zarzutu. Sprzeglo jest nerowe i bardzo szybko lapie, zgasilem auto juz chyba ze cztery razy. Asystent startu pod gorke dziala rewelacyjnie. Fotele super wygodne. Calkiem mozliwe, ze system audio zostal poprawiony bo glosniki graja bardzo dobrze (w stosunku do modeli 2014). Jak na razie to tyle z frontu. Edytowane 19 Lutego 2015 przez CaptainRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie wiem, czy kogokolwiek to pocieszy ale bez cienia watpliwosci wszyscy wszedzie dostaja to samo, czyli loterie. Trzech sprzedawcow sie zeszlo ogladac te drzwi, w koncu uznali ze mam racje, sprawdzili inne stojace w salonie samochody i tylko moj mial taki defekt. No i mialem pierwsza akcje serwisowa w ciagu 24h od momentu odebrania samochodu. Pojechalem pod wskazany adres, chlopaki podciagneli drzwi w 15 minut, zgrywaja sie idealnie. Piec gwiazdek za robote. W miedzyczasie, zanim jeszcze tam pojechalem zona znalazla na masce dosc wyraznie uszkodzenia lakieru (pokrywa silnika, zaraz przy dolnej krawedzi), ktore ktos jakby probowal podmalowac czarnym markerem. Nie mam pojecia jak mi to umknelo wczoraj przy odbiorze. Spedzilem godzine dyskutujac dzisiaj z szefem calej placowki o tej usterce. Poszlo do centrali Nissana, beda reklamowac. Jesli jest jedna rzecz na jaka nie moge narzekac to bedzie to silnik. Znakomita dynamika, zbiera sie szybko i pewnie. Co do reszty, obraz z kamerek to jakies bohomazy ale wiedzialem ze tak bedzie. Sensory parkowania dzialaja jak na razie bez zarzutu. Sprzeglo jest nerowe i bardzo szybko lapie, zgasilem auto juz chyba ze cztery razy. Asystent startu pod gorke dziala rewelacyjnie. Fotele super wygodne. Jak na razie to tyle z frontu. Jeździłeś wcześniej benzyną? Bo dla wielu przesiadka na Diesla właśnie tak wygląda - sprzęgło wydaje się łapać bardzo szybko i na początku parę razy zgasisz samochód. Ale spoko, do tego się można szybko przyzwyczaić :-) Tak czy siak - gratuluję nowego autka, drobnymi usterkami się nie przejmuj, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jeździłeś wcześniej benzyną? Bo dla wielu przesiadka na Diesla właśnie tak wygląda - sprzęgło wydaje się łapać bardzo szybko i na początku parę razy zgasisz samochód. Ale spoko, do tego się można szybko przyzwyczaić :-) Tak czy siak - gratuluję nowego autka, drobnymi usterkami się nie przejmuj, będzie dobrze. Tak, wczesniej byla benzyna i sprzeglo bylo jakies takie zrelaksowane a to nowe krotkie i spiete. Jeszcze pare jazd i powinno byc dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi