Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odbiór QQ od dealera-na co zwrócić uwagę

stevenson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Za gregsona wypowiem się w granicach wtorku co do wrażeń z jazdy z tym silnikiem (1.6DIG-T). Założyli mu dziś 18-tki alu z oponkami zimowymi, montują hak... i rejestracja. Poniedziałek odbiór. gregson zrobi pełną analizę... później :)

Jakie masz mapy? Bo to mnie ciekawi. I zrob zdjecia bo ciekaw jestem jak wyglada na 18" -poprzedni model.

Edytowane przez gregson

Gość Varicella

Jakie masz mapy? Bo to mnie ciekawi. I zrob zdjecia bo ciekaw jestem jak wyglada na 18" -poprzedni model.

Grzechu... dopiero na odbiór się pojawię w salonie. Nie chce mi się tak tam jeździć i denerwować się... :) Powiem więcej.... W środę jak przyjechałem do salonu, nawet nie oglądałem go. Pojechałem do domu po koła i zawiozłem im... potem do pracy.... a tak wyglądają felgi co prawda na innym wozidełku.. ale podobnie powinno być

2014-nissan-qashqai-rendering-58351_1.jp

Edytowane przez Varicella

Tobie to dobrze. Ja musze na auto jeszcze pare tygodni czekac :(

W sumie to malzonka bedzie juz za tydzien jezdzila ale mnie jeszcze przyjdzie dlugo poczekac.

• 2 tygodnie później...

Panie i Panowie, jutro odbieram. Nie obiecuję, żę od razu opiszę wrażenia. Wiadomo, auto trzeba odpowiednio "zakonserwować", zeby nie zardzewiało. ;)

• 2 tygodnie później...

Zupelnie niespodziewanie napisal do mnie dzis dealer, ze auto, na ktore mialem czekac niemal do czerwca jest juz na miejscu w salonie i czeka tylko juz na zimowe kola. Musze przyznac, ze przezylem pewien rodzaj szoku, z 7 miesiecy zrobilo sie 2,5. Jako, ze zostalem wyrwany do odpowiedzi odbior musi poczekac jeszcze 2 tygodnie. Auto jednak juz jest i czeka. Jedyny mankament to zakup zimowych opon i kol, ktorego nie planowalem wiec zestaw na zime to tylko przecietnej jakosci 17ki na oponach Pirelli. Letnie 19ki poleza sobie i poczekaja na wiosne.

Zobaczymy jak bedzie, nie przewiduje zadnych czerwonych dywanow (kto by to potem pral z tego brudnego sniegu), szkoda tylko, ze wyszlo w zimie. Bedzie sie docieral na wiosne i sezon wakacyjny.

Eeeetam,bedziesz się docieral,jak siądziesz w nim,to szybko zapomnisz o docieraniu i to wolnym.W tym co koledzy piszą coś jest,jak się wsiada do Qq,to aż chce się jeździć,nie wiem co ten samochód ma takiego w sobie.

Przyjemności Capitanie :D

Dzieki za wsparcie Panowie, mam troche treme bo to moj pierwszy nowy samochod :/.

Zawsze kiedyś musi - jest pierwszy raz - pamiętasz pierwszą dziewczynę .... :)

Na tym forum masz tyle instrukcji ,że możesz przebierać !

Najlepiej zabierz ze sobą na odbiór kogoś z "zimna głową" ...

Odbieraj ... i ciesz się bo masz z  czego !!!

Edytowane przez nowy 2011

Pojedzie ze mna znajomy, ktory spojrzy na temat bez niepotrzebnych emocji. Powinno pomoc w prawidlowym zalatwieniu sprawy.

Zimowe kolka beda na Pirelli Scorpion, niestety nie wiem ktorych bo sa tego 2 rodzaje. A felgi ogladalem w sobote, zwykle srebrne 5cio ramienne, absolutnie przecietne. Szyku nie dodadza ale zadanie spelnia. W warunkach bez pospiechu sklanialem sie w strone Momo Black Knight 18" na zime ale bedzie to co bedzie. Odbior na dniach (jak sie cos nie skomplikuje).

Witam serdecznie!

W sobotę odbieram nowego QQ 2014 - ntec, 1.2 DIG. No i trochę już nie mogę się doczekać (chociaż to żona będzie kierowcą tego auta) :).

Studiowałem ten wątek trochę, ale chyba się trochę temat "rozmył" po paru stronach ;)

Podsumowując, uwagi dot. odbioru:

a. lakier (kropki), czujnik grubości lakieru

b. szybkość zamykania szyb po obu stronach

c. zamykanie/domykanie maski silnika, bagażnik

....

Coś jeszcze, na co by można zwrócić uwagę?

pzdr

Wireless

Witam serdecznie!

W sobotę odbieram nowego QQ 2014 - ntec, 1.2 DIG. No i trochę już nie mogę się doczekać (chociaż to żona będzie kierowcą tego auta) :).

Studiowałem ten wątek trochę, ale chyba się trochę temat "rozmył" po paru stronach ;)

Podsumowując, uwagi dot. odbioru:

a. lakier (kropki), czujnik grubości lakieru

b. szybkość zamykania szyb po obu stronach

c. zamykanie/domykanie maski silnika, bagażnik

....

Coś jeszcze, na co by można zwrócić uwagę?

pzdr

Wireless

Przyjrzyj się spasowaniu wszystkich uszczelek przy drzwiach i oknach - mi jedna odstawała więc poprawili. Raczej nie był to zły zamiar serwisu,tylko po prostu taki przyjechał z fabryki i tyle. Nic wielkiego.

Przyjrzyj się spasowaniu wszystkich uszczelek przy drzwiach i oknach - mi jedna odstawała więc poprawili. Raczej nie był to zły zamiar serwisu,tylko po prostu taki przyjechał z fabryki i tyle. Nic wielkiego.

Dzięki wielkie. Sporządziłem już sobie listę. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i w sobotę będę mógł wyjechać z salonu moją kaszanką - no i - dołączyć do klubu, jako już jego pełnoprawny członek :)

No - odebrany! Check lista sporządzona przy pomocy tego wątku sprawdzona. Jedynie schowek trochę odstawał - do regulacji. Reszta bez zarzutu :)

Właśnie nie wiem, co ludziska chcą od silnika 1.2DIG ... Jak dla mnie, to wystarczająco mocny :). Zresztą to kwestia relatywna, podejrzewam. Jak ktoś się przesiadł z jakiegoś smoka, to i pewno za słaby :). Ja się przesiadłem z Seata Cordoby 75KM, i - jak dla mnie - jest baardzo OK :)

Baaardzo fajne autko :)

• Upvote 1

Ja się przesiadłem z 2.0 TDI 170 KM, a mimo to nie narzekam. Jak na podstawowy silnik, to ten motorek jest całkiem sprawny. Zadowolenia z zakupu życzę. :drivingauto:

No i qq odebrany dzisiaj. Pomimo najszczerszych checi dealera bylo srednio.

Zle spasowane drzwi pasazera z przodu (do podciagniecia jutro), cos stuka przy calkowicie zaciagnietym oknie dachowym, po odsuneciu na pol centymetra juz nie stuka no i zalozyli mi kolcowane (drozsze) opony a chcialem niekolcowane ale obylo sie bez doplaty. Wiedzialem, ze moze nie byc idealnie ale po roku czekania, forumowania, googlowania czuje sie rozczarowanie. No coz, kolejna zyciowa lekcja.

Też byłbym "'zawiedziony" ... bo myślałem ,że tylko na nasz rodzimy rynek takie egzemplarze trafiają :(

Jestem przekonany ,że zapomnisz tą "chwilę" a  teraz tylko będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą ! 

Nie wiem, czy kogokolwiek to pocieszy ale bez cienia watpliwosci wszyscy wszedzie dostaja to samo, czyli loterie. Trzech sprzedawcow sie zeszlo ogladac te drzwi, w koncu uznali ze mam racje, sprawdzili inne stojace w salonie samochody i tylko moj mial taki defekt.

No i mialem pierwsza akcje serwisowa w ciagu 24h od momentu odebrania samochodu. Pojechalem pod wskazany adres, chlopaki podciagneli drzwi w 15 minut, zgrywaja sie idealnie. Piec gwiazdek za robote. W miedzyczasie, zanim jeszcze tam pojechalem zona znalazla na masce dosc wyraznie uszkodzenia lakieru (pokrywa silnika, zaraz przy dolnej krawedzi), ktore ktos jakby probowal podmalowac czarnym markerem. Nie mam pojecia jak mi to umknelo wczoraj przy odbiorze. Spedzilem godzine dyskutujac dzisiaj z szefem calej placowki o tej usterce. Poszlo do centrali Nissana, beda reklamowac.

Jesli jest jedna rzecz na jaka nie moge narzekac to bedzie to silnik. Znakomita dynamika, zbiera sie szybko i pewnie.

Co do reszty, obraz z kamerek to jakies bohomazy ale wiedzialem ze tak bedzie. Sensory parkowania dzialaja jak na razie bez zarzutu. Sprzeglo jest nerowe i bardzo szybko lapie, zgasilem auto juz chyba ze cztery razy. Asystent startu pod gorke dziala rewelacyjnie. Fotele super wygodne. Calkiem mozliwe, ze system audio zostal poprawiony bo glosniki graja bardzo dobrze (w stosunku do modeli 2014).

Jak na razie to tyle z frontu.

Edytowane przez CaptainRandall

Nie wiem, czy kogokolwiek to pocieszy ale bez cienia watpliwosci wszyscy wszedzie dostaja to samo, czyli loterie. Trzech sprzedawcow sie zeszlo ogladac te drzwi, w koncu uznali ze mam racje, sprawdzili inne stojace w salonie samochody i tylko moj mial taki defekt.

No i mialem pierwsza akcje serwisowa w ciagu 24h od momentu odebrania samochodu. Pojechalem pod wskazany adres, chlopaki podciagneli drzwi w 15 minut, zgrywaja sie idealnie. Piec gwiazdek za robote. W miedzyczasie, zanim jeszcze tam pojechalem zona znalazla na masce dosc wyraznie uszkodzenia lakieru (pokrywa silnika, zaraz przy dolnej krawedzi), ktore ktos jakby probowal podmalowac czarnym markerem. Nie mam pojecia jak mi to umknelo wczoraj przy odbiorze. Spedzilem godzine dyskutujac dzisiaj z szefem calej placowki o tej usterce. Poszlo do centrali Nissana, beda reklamowac.

Jesli jest jedna rzecz na jaka nie moge narzekac to bedzie to silnik. Znakomita dynamika, zbiera sie szybko i pewnie.

Co do reszty, obraz z kamerek to jakies bohomazy ale wiedzialem ze tak bedzie. Sensory parkowania dzialaja jak na razie bez zarzutu. Sprzeglo jest nerowe i bardzo szybko lapie, zgasilem auto juz chyba ze cztery razy. Asystent startu pod gorke dziala rewelacyjnie. Fotele super wygodne. Jak na razie to tyle z frontu.

Jeździłeś wcześniej benzyną? Bo dla wielu przesiadka na Diesla właśnie tak wygląda - sprzęgło wydaje się łapać bardzo szybko i na początku parę razy zgasisz samochód. Ale spoko, do tego się można szybko przyzwyczaić :-)

Tak czy siak - gratuluję nowego autka, drobnymi usterkami się nie przejmuj, będzie dobrze.

Jeździłeś wcześniej benzyną? Bo dla wielu przesiadka na Diesla właśnie tak wygląda - sprzęgło wydaje się łapać bardzo szybko i na początku parę razy zgasisz samochód. Ale spoko, do tego się można szybko przyzwyczaić :-)

Tak czy siak - gratuluję nowego autka, drobnymi usterkami się nie przejmuj, będzie dobrze.

Tak, wczesniej byla benzyna i sprzeglo bylo jakies takie zrelaksowane a to nowe krotkie i spiete. Jeszcze pare jazd i powinno byc dobrze.