Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odbiór QQ od dealera-na co zwrócić uwagę

stevenson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Marcinie,tak mogło być.W każdym większym porcie przeładunkowym są warsztaty wyspecjalizowane w naprawach nowych samochodów.Działają w porozumieniu z kilkoma markami naraz,nie bawią się w malowanie elementu,tylko jadą automatyczną lakiernią całość,tak aby na całym była jednolita warstwa.szpachli praktycznie się nie używa,wymieniane są całostki.Tak na prawdę nikt z nas nie wie czy jego nie był naprawiany,to nigdzie nie jest zapisane w historii samochodu.

No to współczuję podejścia - z takim podejściem to albo nigdy nie wyjedziesz z ASO, albo będziesz żył w depresji.

• Upvote 1

• 1 miesiąc temu...

Wreszcie jest! Acenta DIG-T 115 Xtronic. Zamówiony 23-01-2017 (w wyprzedaży rocznika nie było brązowego w automacie), informacja w JM Chorzów: czas oczekiwania 10-12 tyg. z naciskiem na 10. 27-02-2017 telefon z salonu - dotarł do Chorzowa. Już po 5 tygodniach, miłe zaskoczenie. Oczekiwanie na montaż czujników parkowania i dokumenty. 09-03-2017 - do odbioru :) .

10-03-2017 odebrany z salonu, w napadzie radości tylko oględziny zewnętrzne lakieru, na resztę marudzenia brakło mi sił. Jest piątek - trzeba świętować!!! Ale nic z tego, w sobotę do roboty na 5:00 :bezradny:

Ale sobie to odbiję!!!

Tylko nie porysuj go wzrokiem :D

Ten lakier nie lubi jak się na niego dłuuugo patrzy :D

Trzeciego dnia od odbioru samochodu z salonu, podczas sprawdzania jego funkcji ujawniła się usterka polegająca na niedziałaniu przednich świateł przeciwmgielnych. Kontrolka się zapalała, światła - nie. W związku z tym pierwszy kontakt z serwisem JM Chorzów, okazało się, że odłączony był jakiś konektorek, prawdopodobnie przy montażu czujników cofania (u dilera). Usterka usunięta w 10 min. Bardzo pozytywne wrażenia z kontaktu z serwisem.

W związku z powyższym do checklisty przy odbiorze autka można dorzucić sprawdzenie świateł :coffeenews:

• 10 miesięcy temu...

witam wszystkich, mam pytanie odnośnie opon letnich do nowego qq 2017 r po lifcie w wersji tecna jakiej są firmy bo odbierałem samochód na zimowych nokianach a letnie zapakowali do auta ,niemam możliwości teraz tego sprawdzić

Edytowane przez jasiek2912

witam wszystkich, mam pytanie odnośnie opon letnich do nowego qq 2017 r po lifcie w wersji tecna jakiej są firmy bo odbierałem samochód na zimowych nokianach a letnie zapakowali do auta ,niemam możliwości teraz tego sprawdzić

W tekna+ z grudnia 2017 r. są "micheliny".

Q. Acenta odbierana w grudniu na felgach 17 cali, opony Continental.

Nie, letnie zależą od wersji i producenta. Dealer nie ma tu nic do gadania.

W kontekście wątków o akumulatorze i jakości ładowania proponuję sprawdzać w trakcie odbioru stan naładowania baterii!

No tak, lepiej niech sypie się na miejscu, wtedy nie traci czasu na czekanie na lawetę

Sonda działa czy nie, wpływu na jazdę dla użytkownika nie ma żadnego, plus jest taki, że nie trzeba wylaczac SS :)

No tak, lepiej niech sypie się na miejscu, wtedy nie traci czasu na czekanie na lawetę

Sonda działa czy nie, wpływu na jazdę dla użytkownika nie ma żadnego, plus jest taki, że nie trzeba wylaczac SS :)

A minus taki , że w nowym samochodzie za nie małe pieniądze świeci się coś co nie powinno się świecić i nie działa coś co powinno działać choć jak nie działa to jest lepiej niż jak działa :) 

To bardzo ciekawa teoria :D Ot takie ustrojstwo dla picu, tylko potem problem ze zużyciem paliwa, katalizatora czy z durnym przeglądem :)

Rafiros zmień nick forumowy... ;)

Jakieś propozycje ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

My name is lambda, sonda lambda :)

W tym konkretnym przypadku, wpływu na spalanie nie ma żadnego.

Co do pozostałych skutków, nie piszę o jeździe przez długi czas bez zwracania na to uwagi, zresztą ASO mówi to samo, ale akurat to żaden argument :)

już wszystko jasne mój był na DUNLOPACH sport maxx oczywiscie 19 cali

Mój tez stoi na Dunlopach ale w czasie przeglądu jeździłem zastępczym na Continentalach ContiSportContact 5 19" i jak dojechałem do pracy to aż spojrzałem na opony bo wydawało mi się, że jadę na 18 albo 17". Dużo bardziej miękkie wg mnie. 

No i fotka

87d47a94fa52d2f1526603155c8911a6.jpg