mariuszt_83 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 witam. ostatnio zaświeciła mi się kontrolka CHECK ENGINE w moim nissanie. komputer wybił błąd 94. dużo tutaj czytałem i doszłem do wniosku że to pewnie kostka od ECU. mam taki problem bo nie wiem jak ją wypiąć by sprawdzić czy tam nie ma błędu lub uszkodzonych kabli. prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 po pierwsze wczoraj Ci odpisałem w innym temacie, po drugie który masz rocznik? przy pompie masz wtyczkę na 3kable może tam nie łączy, czujnik kąta wtrysku masz pod wyjściami z pompy na wtryskiwacze może tam kabel nie łączy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszt_83 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 po pierwsze wczoraj Ci odpisałem w innym temacie, po drugie który masz rocznik? przy pompie masz wtyczkę na 3kable może tam nie łączy, czujnik kąta wtrysku masz pod wyjściami z pompy na wtryskiwacze może tam kabel nie łączy rocznik to 99r. przed liftem. rocznik to 99r. przed liftem. tam te 3 kabelki są posprawdzane Dziękuje za odpowiedź. A przyczyną awarii obwodu sterowania kąta wtrysku paliwa, błąd 94 był przerwany kabel czarno-żółty zerowy w komorze silnika. dlatego nie dochodził sygnał do zaworu. ciężko było stwierdzić ale już jest naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.