Gość KieraSThePL Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Witam zamierzam kupić patrola do odsnieżania , posiadam sprzęt : Piaskarka firmy Meyer Pług firmy Meyer wszystko sterowane elektronicznie wcześniej było to zamontowane na busie T4 1.9 tdi ale nie wytrzymał , zestaw był projektowany przez firme Meyer z myślą o toyota hilux, ja chce wrzucić to na przerobionego Patrola Y60 tylko nie wiem jaki szukać silnik , czy 4.2L benzyna czy 2.8 TD , chodzi mi głównie o bez awaryjność i jak taki silnik poradzi sobie z obciążeniem pchania śniegu . dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 najmniej awaryjny jest silnik 4,2D ale takiego w oryginale to już ze świecą szukać trzeba jeśli chodzi o 2,8TD to jest zasada: jak dbasz tak masz poczytaj trochę forum, wszystko już było wałkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Snake - a jak już jest ten oryginał 4.2D to kosztuje często gęsto w dobrym stanie tyle, co już nieźle "zainwestowane" 2.8TD Przełożone nawet 4.2D kosztuje też naprawdę sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.