syriusz76 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Witam Bardzo proszę o pomoc w bardzo dziwnym przypadku jaki mi się przytrafił w samochód Primiera P11.144 1.8V benzyna 2001r . Chodzi o to iż w prawa lampa xenox po włączeniu świateł nie załącza się i nie świeci jednak po ok 1-2 minutach zapala się i świeci normalnie . Wymieniłem lampę z inną przetwornicą i wstawiłem nowy żarnik ale nadal jest to samo . Gdzie może być problem . ? Czy są w tym modelu jakieś przekaźniki bądź inne rzeczy które mozgą odpowiadać za to opóźnienie w załączaniu tego xenona ? Bardzo proszę o pomoc Robs72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nikt Ci nie wyczaruje gdzie jest problem. Poszukaj manuala el. Wyszyść styki na kostkach od przełącznika w kierze. To samo na bezpiecznikacch i przekaźniku. Poprawić masy! A zamiast wymieniać lampę i próbować, trzeba było sprawdzić czy dochodzi na niej napięcie, na obu biegunach. Bo być może masz tak pośniedziałe styki że ledwo co łapie i z tąd opóźnienie zapłonu palnika. Mogłeś chodz by doprowadzić dodatkowe masowanie. I po szperać w for i w bryce. A nie lampe i palnik zamienić i czekać na konkret odp. Pzd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.