Yonex Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam. W związku z coraz większym piskiem dmuchawy nawiewu muszę się jakoś zabrać do rozwiązania problemu. Czyszczenie wnętrza gdzie jest filtr i jego wymiana nic nie dała - było pełno zeschniętych liści - ciekawe jak tam się dostały? Piszczenie zaczyna się po nagrzaniu auta i zmienia intensywność przy jeździe po nierównościach lub przyspieszaniu. Auto ma przejechane 75tkm. Na pierwszym biegu dmuchawy prawie tego nie słychać ale po włączeniu klimatronika nawet podgłośnienie radia nie pomaga. W związku z tym mam parę pytań: czy ktoś miał podobne objawy i jak sobie z tym poradził - czy to usterka z rodzaju TTTM; jeśli wymiana wentylatora to nówka (621 PLN w ASO) czy używka (ok. 200 PLN); czy wie ktoś jak się zabrać do wymiany wentylatora dmuchawy - podobno trzeba demontować całą deskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switch Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Pewnie łożysko do wyczyszczenia i nasmarowania - gdzie tam zaraz cały wentylator wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 U mnie też zaczęło piszczec a jak walczysz obieg zamknięty to jest jeszcze gozej pomaga wstawienie auta do ciepłego garażu i ogrzanie środka u mnie pomogło w tamtym roku było to samo po umyciu auta w zimie. Moim zdaniem gdzieś tam chwyta jakąś wilgoć i piszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko68 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam.W Moim Juku dzisiaj też zaczęło coś trzec po załączeniu klimatyzacji.Po kilku minutach,jak zaczęło leciec ciepłe powietrze pisk ustał. Jak się powtórzy jadę do serwisu niech sprawdzą co jest przyczyną.Mam jeszcze miesiąc gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wymieniony silnik z wentylatorem - używka ze znanego portalu - 120 PLN (oryginał w ASO 1100 PLN - chyba coś podrożało bo ostatnio jak pytałem było 621) - piszczenia brak w całym zakresie obrotów. Wymiana bez demontażu deski rozdzielczej. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.