ckycky Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Drodzy koledzy, czy moglibyscie podzielic sie swoimi doswiadczeniami zwiazanymi z serwisowaniem klimatyzacji. Czy zdazyly Wam sie uszkodzenia w ukladzie powodujace kompletne oproznienie czynnika chlodzacego. W jakich miejscach mieliscie te uszkodzenia? Jesli system macie szczelny to na ile starcza Wam dobity zbiornik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 jest o tym wątek. Najczęściej zielony olej zobaczysz od dołu, od kierowcy, od strony chłodnicy (skraplacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Tak jak Kari napisał wyżej. Ja raz napełniałem po dwóch latach i jeszcze było ok, więc stare są szczelne, nie to co nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ja miałem padniętą chłodnicę ale z takim już kupiłem więc nie wiem czy ze starości czy jakiejś przygody ( kompresor również był uszkodzony ). Kupiłem ponad 5 lat temu nową najtańszą chłodnicę i śmiga do dzisiaj bez żadnego dobijania czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Dzisiaj w koncu moglem wjechac na kanal. Ku mojemu zdziwieniu klima nie latala bo... zerwal sie pasek ) Znalazlem tez wyciek na zbiorniku czynnika, ale narazie klima dziala wiec odpuszczam dlubanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) ten wyciek to jest standard w x. Ale klima padnie na pewno w ciągu kilku tygodni. Podjedź do serwisu klimy a nie do nabijacza. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez karibox1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 ten wyciek to jest standard w x. Ale klima padnie na pewno w ciągu kilku tygodni. Podjedź do serwisu klimy a nie do nabijacza.Tak tez zrobie, dzieki!Tak wiec, przeciek zostal usuniety. Dodatkowo wymienilem caly osuszacz gdyz nie wiedzialem kiedy byl wymieniany ostatni raz. Troche mnie fachura nastraszyl, ze mozliwe ze bedzie trzeba wymienic chlodnice, bo bylo dosc duze prawdopodobienstwo oderwania/wylamania rurek wchodzacych w osuszacz. Na moje szczescie facet sie nie spueszyl i dal rade bez wymiany chlodnicy. Zastanawia mnie jednak fakt, czemu klima chlodzi, hmmm dosc slabo. Nawet jak sie da temp na minimum i nawiew na max to nie czuc takiego jebn***** mrozu, jak to mialem chocby w Corolli. Fachura mowil tez, ze przy ostatnim serwisie prawdopodobnie ktos przeladowal czynnik, gdyz docelowo ma byc 550ml a dowalili 600ml. Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Tym się nie kieruj. Niech fachura zmierzy na kratce wylot zimna. Mają takie specjal termometry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Mi się zdaje ,że one po prostu tak mają. Mój w porównaniu do rovera 200 krtórym jeździłem wcześniej ( nadal w rodzinie więc mam porównanie ) czy samochodów jakimi w międzyczasie jeździł tata ( A4 , xc60 ) x-trail wypada słabo chłodząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Mi się zdaje ,że one po prostu tak mają. Mój w porównaniu do rovera 200 krtórym jeździłem wcześniej ( nadal w rodzinie więc mam porównanie ) czy samochodów jakimi w międzyczasie jeździł tata ( A4 , xc60 ) x-trail wypada słabo chłodząco. Ja mam ze swoim X-em całkiem odmienne uczucia. Wydajność klimatyzacji mojego X-a na głowę bije inne samochody w rodzinie (toyota corolla, mitsubishi colt). Działa sprawnie od 10 lat i nigdy nic nie było przy niej robione. Żadne sprawdzanie i uzupełnianie czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 To trzeba zrobić test Na wolnych obrotach po kilku minutach od włączenia sprawdzić wydajność w odniesieniu do temperatury zewnętrznej i będziemy wiedzieć czy to tylko obiektywne odczucia czy faktycznie jednym lepiej a innym gorzej działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi