Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] nakładki na pedały

Rolandinho
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka czy ktoś już demontował fabryczne aluminiowe nakładki na pedaly i montował jakieś inne ? Zakładam że nowe i tak będzie trzeba nawiercić aby je przymocować natomiast pytanie jak ewentualnie usunąć stare ?

Np takie https://ae01.alicdn.com/kf/HTB18WZbKFXXXXaDapXXq6xXFXXX2/accelerator-font-b-pedal-b-font-anti-skid-brake-font-b-pedals-b-font-font-b.jpg

Pedały sa mocowane na wcisk - sa takie zapadki/klipsy. Wymieniałem pedał gazu w swoim Nismo na Nismo RS. Tak sie nameczylem, palce prawie odpadły zeby klips w 100% chwycił. Cała robota na klęczkach - łzy też leciały bo nie byłem w stanie w krótkim czasie, by klips zaskoczył.

Nic mi nie wiadomo o nawiercaniu, chyba że jakieś chinczyki wymyślne. Gdyby były pod oem to przydadzą sie nowe klipsy, bo stare mogą pęknąć przy zakładaniu na nowo.

Wymacałem, faktycznie jest jak to zdjąć ale pewnie diaxem będzie łatwiej, nowe montowane na wiertarkę i śruby, kupiłem w dobrej cenie , na wiosnę pobawię się :)

Dzięki za pomoc.

Kupione za jakieś grosze :) Na wiosnę będzie co robić, oby diax był sprawny :D

post-99965-0-80272500-1485624061_thumb.jpg

Edytowane przez Rolandinho

Mnie jakoś nie przekonują te badziewia z aliexpres. Poza tym nie chciałbym żeby podczas hamowania awaryjnego coś mi odpadło z pedału hamulca  :devil:

@Tom Jak wszystkie tego typu debilizmy czy to naszywka na dywanie czy naklejka na rozpórce, czy naklejka na zderzak, jest żeby być, chciałem kilka akcentów nismo i lecę dalej...

@Hot Założę, wiem jak wygląda pałąk i mam czym łączyć elementy...

Ogólnie co was wzięło ? Najlepiej jak jakieś gówno jest z USA sklepu kosztuje ponad 2000 $ i ma w opisie P&P to jest dobrze, a jak inaczej i tanie to szrot, czy ja neguje wymiany na elementy Karbonowe, spoilery i pługozderzaki "nismo v2"

AVE :)

Ok to ja trochę z innej beczki - mi się podobają te nakładki, nie wyglądają badziewnie wrecz przeciwnie na wyglad solidne tylko zamontuj solidnie by nie było jak Filip pisze