nowdar Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Witam. W dokumentacji CONNECT strona 3-9 znalazłem następujące pozycje menu [MENU] [ust. prow. do celu i mapy] [inf. o limitach prędkości] - Informacje o ograniczeniu prędkości [uwaga! Przekrocz. prędk.] - Powiadomienia o przekroczeniu prędkości [Limit prędkości] - Poziom czułości ostrzeżenia 0 -30 Pozycji tych nie znalazłem. Jak jest w Waszych nawigacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 nie znalazłeś, bo ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Jak tu odpowiedzieć "precyzyjnie", skoro nie wiadomo jakiego Connecta ma pytający, jaką kartę ... ?? Ja w Pulsarze akurat mam te pozycje w ustawieniach. kol. nowdar - proponuję uzupełnić swój profil, by potencjalni pomocnicy wiedzieli, do czego się odnieść Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 W Kaśce też mam,ale nie korzystam.Wpienia mnie pikanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) A jak jest w X-TRIAL T32 Tekna. Czy wpływ na te opcje ma wersja karty do nawigacji czy oprogramowanie radia. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez nowdar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 A jak jest w X-TRIAL T32 Tekna. Czy wpływ na te opcje ma wersja karty do nawigacji czy oprogramowanie radia. Z tego co widzę na wykazie, to w Twoim roczniku X-a były montowane 4 wersje Connecta (taka informacja jest przynajmniej w panelu kompatybilności kart). Trudno o czymś mówić, nie mając pełnej wiedzy, co masz na pokładzie. W Kaśce też mam,ale nie korzystam.Wpienia mnie pikanie. Podobnie jak ja - mam, ale nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Z tego co widzę na wykazie, to w Twoim roczniku X-a były montowane 4 wersje Connecta (taka informacja jest przynajmniej w panelu kompatybilności kart). Trudno o czymś mówić, nie mając pełnej wiedzy, co masz na pokładzie. Podobnie jak ja - mam, ale nie używam. NC2 - Karta 25920 4EA0C E Edytowane 30 Stycznia 2017 przez nowdar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 W tej wersji tego nie ma. Ponoć w ASO w lutym ma pojawić się niwa wersja za darmo dla właścicieli Xow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Napisz proszę herson co ma być za darmo? Aktualizacja oprogramowania czy wymiana karty? I czy to jakaś oficjalna informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wymiana karty w ramach programu Nissan MapCare. Wieczorem jak będę pamietal i siedzial na kompie, wkleję odpowiedz Nissan Budapeszt, co di mapy w moim Xie... żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wymiana karty w ramach programu Nissan MapCare. Wieczorem jak będę pamietal i siedzial na kompie, wkleję odpowiedz Nissan Budapeszt, co di mapy w moim Xie... żenada Nissan wprowadził program Map Care, który umożliwia pobieranie jednej darmowej aktualizacji mapy rocznie przez 3 lata od zakupu nowego pojazdu. Oferta obejmuje wyposażone w system NissanConnect egzemplarze modeli Micra, Note, Juke, Pulsar, Qashqai, X-Trail oraz LEAF. Program jest dostępny dla wszystkich klientów marki, zarówno indywidualnych, jak i firm. Coroczna aktualizacja mapy polega na wymianie karty SD w samochodach objętych usługą Map Care. W momencie pojawienia się aktualizacji, dealer Nissana kontaktuje się z klientem w celu umówienia wizyty i przekazania nowej karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ok. Dzięki za info. Taką informacje w necie tez znalazłem, ale czy to jest oficjalna informacja ze strony Nissana? Miesiąc temu jak byłem w serwisie to powiedzieli mi że są darmowe aktualizacje nawigacji do X-traila ale zakupionego od 2016 roku i że mój kupiony w 2015 się nie łapie na taki program aktualizacji. Może dzisiaj znajdę chwilkę czasu to do nich podjadę i zapytam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterp Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zainspirowany tym co napisaliście posatnowiłem się zorientować jak to jest w NL. Obdzwoniłem kilku dealerów, o wspomnianej akcji nic nie wiedzą, twierdzą że program istnieje ale jest płatny. Postanowiłem troche pogrzebać i znalazłem na stronie Nissana oficjalne info w tej sprawie: www.nissan.pl/dla-wlasciciela/akcesoria.html Wybieram się do nich po południu, dam znać co i jak w kraju tulipanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Byłem dzisiaj w serwisie i dowiedziałem się że akcja dotyczy aut zakupionych po 1-maja 2016 i to ponoć nie wszystkich a weryfikują po nr vin. Na pytanie czemu użytkownicy którzy kupili x-traia wcześniej maja być gorsi i korzystać z systemu nie posiadającego wszystkich funkcji takich jak np . Powiadomienia o przekroczeniu prędkości już nikt mi nie potrafił odpowiedzieć i powiedzieli tylko że przy najbliższej wizycie serwisowej mam zgłosić jakich opcji mi brakuje to sprawdzą to. Parodia jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Byłem dzisiaj w serwisie... Parodia jakaś. Parodia-humor-satyra to była sytuacja mojego kolegi któremu serwis (FIATA) za wymianę bezpiecznika gniazda zapalniczki zawinszował 50zł A dodam tylko ze ani w instrukcji ani na pokrywce od bezpieczników nie ma słowa gdzie ten bezpiecznik jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Na forum też nie mógł zapytać ?? Telefon do serwisu i też by się dowiedział.Najwidoczniej Twój kolega zatęsknił za serwisem Fiata, a że nie znalazł innej argumentacji, to postanowił zatrudnić ich do wymiany bezpiecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Obiecana odpowiedź Nissan Węgry. Przypomnę, że w sprawie aktualizacji, napisałem do Nissana 12 listopada 2016 "Szanowny Panie, Przede wszystkim najmocniej przeraszamy za brak kontaktu dotychczas. W odpowiedzi na Pana zapytanie poniżej przedstawiamy stanowisko Nissan Sales Central & Eastern Europe Kft. Oprogramowanie nawigacji na karcie SD, którą Pan posiada działa zgodnie z założeniami producenta. Mapa nawigacji dostarczana wraz z nowym pojazdem to najnowsza wersja, jakąudostępnia na chwilę produkcji producent i jest ona integralną częścią pojazdu. Pragniemy poinformować, że wersja nawigacji zainstalowana w Pana pojeździe jest najnowszą wersją dostepną w tej chwili na rynku dla tego pojazdu. Jednak jak tylko nowsza wersja nawigacji będzie dostępna zostanie ona przekazana Panu przez Autoryzowanego Dealera Nissan zgodnie z procedurami firmy Nissan. Będą to trzy darmowe aktualizacje przekazane po ich wydaniu; o szczegółach zostanie Pan poinformowa przez Dealera. Mamy nadzieję, że sytuacja ta nie wpłynie na utratę Pana zaufania do jakości proponowanego przez nas produktu, jak również na wizerunek firmy NISSAN Sales Central & Eastern Europe. Z poważaniem, Izabela Adamczyk Koordynator ds. Obsługi Klienta" Z powyższego wynika, że firma Nissan, jako ostatnia ( po sprzedawcach w necie i klientach, którzy zdecydowali się na zakup na własną rękę ) w kolejce, dostaje aktualizacje własnych map rządzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterp Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Odwiedziłem jeden z serwisów w NL i otrzymałem identyczną odpowiedz jak fredikruger, darmowa aktualizacja dotyczy x-ów wyprodukowanych po 1 maja 2016. Dla pozostałych modeli proponują promocyjny zakup katy za 99 euro. Pracownik dealera doradził aby z zakupem wstrzymać się do listopada bo wtedy dostępna będzie nowa mapa datowana na 2016/2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Żeby wiedzieć co w trawie piszczy, polecam wskazać swoje autko na stronie http://nissan.navigation.com/en_GB/NissanEMEA/EUR ... i wszystko w kwestii najnowszych dostępnych kart stanie się jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Witam. Gdzie znajdę aktualną bazę POI. Interesują mnie fotoradary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 a jest taka? 95% na nowo dopiero powoli rusza, nawet najnowsza automapa informuje jedynie o tych, które działają cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 a jest taka? 95% na nowo dopiero powoli rusza, nawet najnowsza automapa informuje jedynie o tych, które działają cały czas A skąd pobieracie punkty POI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterp Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 POI z fotoradarami zapisane są na karcie SD, jest to plik Alerts_xxxx.ntg (u mnie jest to dokładnie Alerts_0913.ntg - 0913 oznacza wersję i rok wydania, tak właśnie Nissan dba o swoich klientów - samochód wyprodukowany i kupiony w 2015 a wersja mapy z 2013 ) Można to uruchomić w menu pojazdu SETUP/Navigacja/Ostrz.dot.POI/ - tu wystarczy to włączyć (jest też opcja z informacją tonową) W tym samym menu pod pozycją Ostrz. dot. odl. do POI można ustawić kiedy będziemy ostrzeżeni o radarze , a w pozycji Informacja można sprawdzić wersję pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Te fotoradary zawarte nawet w najnowszej mapie, są o kant d-py rozbić. Aktualne chyba sprzed kilku lat. Siedzą w tym jeszcze atrapy, po których już dołki przy drodze zarosły trawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Żeby wiedzieć co w trawie piszczy, polecam wskazać swoje autko na stronie http://nissan.navigation.com/en_GB/NissanEMEA/EUR ... i wszystko w kwestii najnowszych dostępnych kart stanie się jasne Mamy rok 2017 a nie można wybrać 2016. Nissan zatrzymał się na 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi