fredikruger Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ja X-sa kupowałem w 2015r.Po kilku telefonach na infolinie Pani złożyła za mnie podanie o wymianę karty na nową. Podanie zaakceptowano jako jednorazowa aktualizację map i po dwóch tygodniach z Francji przyszła nowa karta. Jednak nie jest to najnowsza wersja jaka jest dostępna. Jest nowsza od tej zakupionej z autem ale nie V3 jaka ponoć jest teraz najbardziej aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 ... przyszła nowa karta. Jednak nie jest to najnowsza wersja jaka jest dostępna. Jest nowsza od tej zakupionej z autem ale nie V3 jaka ponoć jest teraz najbardziej aktualna. Możesz podać oznaczenie otrzymanej karty ?? (to z etykiety karty) NC3 v1 Europe KE288-LCNKE15 (poprzednia) czy NC3 v2 Europe KE288-LCNKEV2 (najnowsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Stara karta na fotce a nową dokładnie mogę podać jutro bo w samochodzie ale jak dobrze pamiętam to V1.1 Jak zapytałem czemu skoro się już zdecydowali mi wymienić tą kartę to czemu nie zaktualizowali jej do najnowszej to otrzymałem taką odpowiedz: Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan. W nawiązaniu doponiższej korespondencji elektronicznej, uprzejmie informuję, iż zakupił Pan samochód w 2015 roku, natomiast mapy, które znajdują się na otrzymanej karcie SD, zostały wydane w 2016 roku. Jeśli jest Pan zainteresowany mapami, które zostały wydane w lutym 2017 r., prosimy o kontakt bezpośrenio z autoryzowanym dealerem NISSAN. Faktycznie masz rację V2 a nie V3 nie zauważyłem że źle wpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Do PW zaglądasz od czasu do czasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Stara karta na fotce a nową dokładnie mogę podać jutro bo w samochodzie ale jak dobrze pamiętam to V1.1 Jak zapytałem czemu skoro się już zdecydowali mi wymienić tą kartę to czemu nie zaktualizowali jej do najnowszej to otrzymałem taką odpowiedz: Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan. W nawiązaniu doponiższej korespondencji elektronicznej, uprzejmie informuję, iż zakupił Pan samochód w 2015 roku, natomiast mapy, które znajdują się na otrzymanej karcie SD, zostały wydane w 2016 roku. Jeśli jest Pan zainteresowany mapami, które zostały wydane w lutym 2017 r., prosimy o kontakt bezpośrenio z autoryzowanym dealerem NISSAN. Faktycznie masz rację V2 a nie V3 nie zauważyłem że źle wpisałem. Witam. Czy w tej wersji karty występują następujące opcje: MENU] [ust. prow. do celu i mapy] [inf. o limitach prędkości] - Informacje o ograniczeniu prędkości [uwaga! Przekrocz. prędk.] - Powiadomienia o przekroczeniu prędkości [Limit prędkości] - Poziom czułości ostrzeżenia 0 -30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Niestety nie ma tych opcji. Poniżej fotka karty którą przysłali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dziwna karta z jeszcze dziwniejszym oznaczeniem. Przecież aktualnie karty do X-ów są identyczne z tymi do Pulsara. Zobacz w kontekście tego http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106720-aktualizacja-map-nissan-connect-3/page-2?do=findComment&comment=1162949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Taką przysłali z centrali i innej już nie przyślą tak że następną już kupię sam albo zmienię sprzęt na bardziej przyjazny innym mapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Witam. Dostałem odpowiedź z działu obsługi klienta Dziękuję za ponowny kontakt z Działem Obsługi Klienta Nissan. W przypadku ustawień w nawigacji, o które pan pytał nie ma znaczenia wersja karty SD.W urządzeniu, które jest zainstalowane w pańskim samochodzie nie ma możliwości wybrania ustawień, o które pan pyta tj. [inf. o limitach prędkości] - Informacje o ograniczeniu prędkości,[uwaga! Przekrocz. prędk.] - Powiadomienia o przekroczeniu prędkości oraz [Limit prędkości] - Poziom czułości ostrzeżenia 0 -30. Zastanawiam się czy jest to problem wersji karty SD, czy oprogramowania radia. Koledzy piszą iż mają taką opcje. https://www.youtube.com/watch?v=0AvpI9DS1Q0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Sam już nie wiem czemu u jednych jest a u innych nie ma tej opcji. W serwisie jak pytałem tydzień temu to twierdzili że nie mają innego oprogramowania do radia. Może akurat w tym serwisie nie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 U mnie na pewno wyświetla z prawej na dole ograniczenia prędkości. Nie pamiętam tylko czy jest możliwość włączenia ostrzegania o jej przekroczeniu i czy jest opcja ustawienia poziomu czułości ostrzeżenia, ale z tych "pikawek", akurat bym nie korzystał. Zawsze zapomnę sprawdzić. ... W serwisie jak pytałem tydzień temu to twierdzili że nie mają innego oprogramowania do radia. Może akurat w tym serwisie nie mają? Oprogramowania do radia wg. mojej wiedzy nie ma oddzielnie. Aktualizacje są integralną częścią nowszych kart. Już 2 razy kupowałem nowszą kartę i za każdym razem najpierw następowała aktualizacja softu NC. Mam nadzieję kolego, że dokładnie sprawdziłeś dostępne w menu opcje dot. wyświetlania (banki, hotele, parkingi ... ograniczenia prędkości), oraz opcje dot. ostrzegania. Autko z 2015 ... jakoś nie mogę uwierzyć, byś tego nie miał. Dodam, że jakimś rozwiązaniem jest pożyczyć od kogoś najnowszą kartę, zaktualizować soft, a później korzystać ze swojej karty. Sprawdzałem u siebie - po odpaleniu nowej karty, zaktualizowaniu softu, włączyłem kilka razy NC by się upewnić czy wszystko "trybi", po czym włożyłem poprzednią kartę - pracowała bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Może to chodzi o INDYWIDUALNA PRĘDKOŚĆ JAZDY w menu. Poniżej fotki menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterp Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Mam podobną kartę jak fredikruger, również z numerem 25920 4EA0C. Mapy z tej karty są datowane na 09/13 czyli bardzo stare, dziwne jest to że Nissan wciska taki bubel swoim klientom. Zrobiłem więc podobnie i skontaktowałem się z BOK nissana poprzez chat, poinformowałem że chciałbym skorzystać z darmowej "single map update". Poszło całkiem sprawnie i według zapawnień karta powinna dotrzeć za kilka dni. Co do opcji w menu odnośnie limitów prędkości to u nie też nie ma takiej opcji (12/2015). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Może to chodzi o INDYWIDUALNA PRĘDKOŚĆ JAZDY w menu. To nie to. Routing (sposób wyznaczania tras) jest oparty na fabrycznych danych zawartych w mapie dla poszczególnych odcinków dróg. Na tej podstawie jest też obliczany przez NC czas dotarcia do celu. Jeżeli użytkownik dojdzie do wniosku, że z routingiem jest coś nie tak, a troszeczkę wie o co w tym wszystkim biega, to może sobie wejść w Indywidualna prędkość jazdy i włączyć "Zastosuj ustawienia użytkowika". Teraz wyznaczamy sobie kolejno kilka dobrze sobie znanych tras i sprawdzamy, czy routing nam odpowiada. Pamiętamy oczywiście, że mamy do wyboru kilka trybów tras (ECO, SZybka, Krótka). Jeżeli mimo to mamy jakieś uwagi do routingu, możemy pokombinować i poustawiać "pod siebie" prędkości dla poszczególnych kategorii dróg (dobrze jest wcześniej zapisać, co tam było wcześniej ustawione), To z grubsza wszystko w tej materii. Teraz odnośnie ograniczeń prędkości ... Zaraziliście mnie tym problemem i zaraz skoczę do garażu, by zobaczyć, gdzie to siedzi Edit. No i mam odpowiedź, na większość zadanych wcześniej pytań. Karta NC3 v2 Europe KE288-LCNKEV2 (najnowsza) Ustaw. prowadzenia do celu i mapy - Inf. o limitach prędkości wł/wył ............... - Uwaga! Przekrocz. prędkość wł/wył - Limit prędkości (ustawiamy max do +30) @nowdar - czyli jak widzisz - u mnie jest wszystko o co pytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) To nie to. Routing (sposób wyznaczania tras) jest oparty na fabrycznych danych zawartych w mapie dla poszczególnych odcinków dróg. Na tej podstawie jest też obliczany przez NC czas dotarcia do celu. Jeżeli użytkownik dojdzie do wniosku, że z routingiem jest coś nie tak, a troszeczkę wie o co w tym wszystkim biega, to może sobie wejść w Indywidualna prędkość jazdy i włączyć "Zastosuj ustawienia użytkowika". Teraz wyznaczamy sobie kolejno kilka dobrze sobie znanych tras i sprawdzamy, czy routing nam odpowiada. Pamiętamy oczywiście, że mamy do wyboru kilka trybów tras (ECO, SZybka, Krótka). Jeżeli mimo to mamy jakieś uwagi do routingu, możemy pokombinować i poustawiać "pod siebie" prędkości dla poszczególnych kategorii dróg (dobrze jest wcześniej zapisać, co tam było wcześniej ustawione), To z grubsza wszystko w tej materii. Teraz odnośnie ograniczeń prędkości ... Zaraziliście mnie tym problemem i zaraz skoczę do garażu, by zobaczyć, gdzie to siedzi Edit. No i mam odpowiedź, na większość zadanych wcześniej pytań. Karta NC3 v2 Europe KE288-LCNKEV2 (najnowsza) Ustaw. prowadzenia do celu i mapy - Inf. o limitach prędkości wł/wył ............... - Uwaga! Przekrocz. prędkość wł/wył - Limit prędkości (ustawiamy max do +30) @nowdar - czyli jak widzisz - u mnie jest wszystko o co pytałeś. Dzięki za informacje. Mam jeszcze prośbę o podanie : Menu serwisowe 1. Oprogramowanie: posiadam D302 2. Hardware: posiadam 031 Edytowane 23 Marca 2017 przez nowdar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Dzięki za informacje. Mam jeszcze prośbę o podanie : Menu serwisowe 1. Oprogramowanie: posiadam D302 2. Hardware: posiadam 031 To pytanie chyba powinieneś zadać użytkownikom identycznego z Twoim modelu auta w stosownym dziale. Ja mam : - D 205 - 031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredikruger Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Ja mam: - D300 - 031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam. W dokumentacji CONNECT strona 3-9 znalazłem następujące pozycje menu [MENU] [ust. prow. do celu i mapy] [inf. o limitach prędkości] - Informacje o ograniczeniu prędkości [uwaga! Przekrocz. prędk.] - Powiadomienia o przekroczeniu prędkości [Limit prędkości] - Poziom czułości ostrzeżenia 0 -30 Pozycji tych nie znalazłem. Jak jest w Waszych nawigacjach. Ja chyba tez nie mam tego menu u siebie w nowych mapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Jak widać "nowe mapy", to w przypadku Nissana pojęcie baaardzo względne. Jak widać z opisu karty który zamieściłeś w innym wątku, Twoja karta i owszem - zawiera aktualizację programu (NC3 V2). Natomiast co do "najnowszości mapy na tej karcie mam spore wątpliwości. Zauważ, że najnowsze karty (w moim profilu) mają w oznaczeniu Part number T1000-25360 Natomiast Twoja ma Part number T1000-24973. Tak na marginesie, to Nissan w ofercie handlowej też nie oferuje kart 25360, a 25359 Jak wynika ze strony Nissana, Gdybyśmy mieli kupować najnowszą kartę, to obaj kupilibyśmy identyczną (taką jak u mnie). Wniosek z tego jeden - skoro jak mam w menu ograniczenia prędkości, a Ty nie, tz. że w tym programie darmowej aktualizacji map, Nissan wciska ludziom szajs. Zaznaczam, że to moja prywatna opinia, oparta wyłącznie na porównaniu oznaczeń kart i różnicach w menu o których piszą użytkownicy. Edit. Tu masz czytelny dowód na poparcie moich opinii http://www.ebay.pl/itm/NISSAN-CONNECT-3-LCN2-SD-Navigation-Map-EUROPE-V2-2017-QUASHQAI-NOTE-JUKE-NAVARA-/182425686884 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dokladnie tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106720-aktualizacja-map-nissan-connect-3/page-2?do=findComment&comment=1165172 Nie wiem na ile to ma wplyw na same mapy a ile na regiony czyli jezyki nawigacji. Trzeba by porownac czy roznia sie i na ile. Ja od nowosci nie mialem tych funkcji w menu powyzej wiec nie wiem co jest grane. Nie jest najgorzej bo update robia z free tylko czy mapy sa aktualne faktycznie... Sprawdzilem wczoraj droge z ASO do domu i zauwazylem, ze teraz poprawnie pokazuje i wydaje komunikaty jesli chodzi o moja chalupe. wczesniej podawal jakies 200 m przed dojazdem ze juz jestem na miejscu a teraz wlasciwie wskazuje i po ktorej stronie jest punkt docelowy. Jak wspomnialem w inym watku brakuje jeszcze sporo do "w miare" aktualnych map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 ... Jak wspomnialem w inym watku brakuje jeszcze sporo do "w miare" aktualnych map Mapy w żadnym programie nawigacyjnym nie będą w 100 % aktualne. Będą co najwyżej badziej, lub mniej. Tym bardziej, że w przypadku Nissana mapy są aktualizowane 1x/rok. Nikt porównując 2 karty nie jest w stanie dogrzebać się wszystkich różnic mapowych, językowych, czy routingowych, już nie wspomnę o POI. Natomiast tutaj poruszałeś temat różnic w MENU i na tym się skupiłem. Mamy jeden system (NC3) identyczną wersję oprogramowania (V2) , a jedni mają "ograniczenia prędkości, a inni (w tym również Ty) - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Jakie by nie były, zamiast ekscytować i podniecać sie niby nowościami z coraz to innym oznaczeniem, proponuję spróbować pojechać gdzieś poza miasto, na wioski gdzie nie ma ulic, a tylko numery i cokolwiek znaleźć.... W stosunku do Automapy, która wg mnie od lat jest najlepsza na Polskę ( choć ma swoje niedociągnięcia), tutaj nawet kody nie są właściwie przypisane do miejscowości / gmin. Już gdzieś pisałem, że to co oferuje NC, od biedy można użyć w dużym mieście, pod warunkiem, że ma się pojęcie gdzie się jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 herson - nie zamierzałem się ani ekscytować, ani podniecać nowościami, oznaczeniami, etc. Starałem się tylko uzmysłowić kolegom, czym ich "częstuje" Nissan w kwestii map. Zgadzam się z tym co napisałeś w 100 %. Też od nastu lat wożę się z AM na pokładzie, więc mam porównanie. NC na pewno nie jest dobrym pomysłem dla kurierów, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Odpowiedź Nissan Budapeszt na wysłane zapytanie. Pragniemy poinformować, że Pański pojazd wyposażony jest w pakiet Bezpieczeństwa, w przeciwieństwie do niższych wersji informacje o znakach drogowych znajdują się tylko na zegarach. W niższej wersji wyposażenia dana informacja pokazuje się bezpośrednio na nawigacji. Instrukcja jest ogólna, dla różnych pakietów.Dziękujemy za okazaną cierpliwość i w przypadku pytań pozostajemy do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 hehe, to by się zgadzalo Ostatnio sprawdzałem na ile sa aktualne mapy i okazało się, ze nawigacja pokazuje tez zakazy skretu. Gsy skrecalem w jedna z ulic to wywalilo mi zakaz skretu w prawo-co prawda już nieaktualny od dłuższego czau bo mozna tam skrecac ale jednak pokazuje Z tym ograniczeniem predkosci to od początku miałem ustawione wyświetlanie miedzy zegarami ale nie wpadłem na to, ze to może być funkcja powiazana z nawigacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi