wojciechu11 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam. Nie wiem czy odgrzewam temat, ale niestety nie namierzyłem niczego w temacie. Do tej pory ( od nowości) problemem było wolne opuszczanie a jeszcze wolniejsze podnoszenie szyb przednich. Dzisiaj niestety problem sie nasilił, po opuszczeniu miałem problem z jej podniesieniem, garażuję codziennie, nie jest więc to zwiazane z zamarzaniem. Teraz obawiam sie opuszczenia szyby, po dzisiejszej przygodzie. Problem z szybami jest znany w QQ, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie czy mozna z problemem wolnego otwierania jakoś zaradzić ? Może ktoś ma jakis pomysł i mógłby się nim podzielić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Olejem silikonowym np z Lidla psikaj w prowadnice, tzn w ta gumę (w pionie) gdzie suwa się szyba. I problem znika. Końcówkę z oleju tam głęboko wsadzaj. Pozdrawiam Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Przyroda Organ nieużywany zanika ! A tak na poważnie , problem występuje najczęściej na tylnych ,bocznych szybach , ich nie otwiera się zbyt często . Jednak jeśli to są opory na "ślizgach " bocznych to jak pisał kolega powyżej smarowanie , ale delikatne , aby nie zalewać wszystkiego olejem ! Jeśli po tym zabiegu i kilkunastokrotnej próbie opuszczenia i podniesienia szyby(w celu "rozchodzenia") problem będzie nadal występować , pomierzyłbym napięcie na silniczkach.. Czyli zdjęcie boczków itd,itp . .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ja tam to zalelem na maxa, wytarlem resztki oleju, a to co zostało plyn do szyb i jest cacy :-) Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.