Coyote024 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam Panowie ,i znowu cos ,zauwazylem a raczej uslyszalem dziwne skrzypienie deski z okolic kolumny kierowniczej wtedy gdy mocno mu depne lub przy zmianie biegow,na postoju gazujac mu -nic,jadac na luzie -nic,jak jade wolno (nie jak emeryt) to skrzypienia niema dopiero jak go przeciagne wyzej lub przy zmianie biegow jadac szybciej.Kola dokrecone,zawiecha komletna nowa,szprzeglo i dwumasa wymienione w zeszlym roku,krzyzaki przod i tyl nowe,zero luzu w ukladzie kierowniczym.Moglby byc przegub wew? jak sprawdzic czy jest uszkodzony? Po codziennym sprawdzaniu wydaje mi się na 95 % że pękła ta sprężyna ( klisp) trzymająca łożysko oporowe przy widelkach, czasami jedynka ciężko wchodzi lub nie chce wejść wcale a innym razem wchodzi jak w masło, podczas jazdy lekko wcisnąć wcisnąłem pedał sprzęgła i objawy dokładnie takie same, czeka mnie chyba ZNOWU wyciągnięcie skrzyni:( chyba że dało by się ją założyć przez okienko w skrzyni , rączką niemowlaka czy długimi szczypcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 kurcze masz jakieś fatum nad tą skrzynią?dziwne ze to skrzypi deska rozdzielcza... choć, jak u mnie załącza się kompresor klimy to czuć na pedale sprzędła takie puknięcie.... path to faktycznie dziwne auto, coś trzeszczy, zgrzypi i ni z cholery nie mozna dojsc do tego co to bo wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 U mnie od 140km/h okulary w schowku zaczynają stukać . Tak po prostu ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.