Gość michalll Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 co to moze byc. przy zimnym silniku podczas krecenia kierownica w miejscu, ale nie caly czas tylko jak juz zostaje gdzies pół obrotu do końca i w prawo i w lewo slychac takie cichutkie tu tu tu tu tu z okolic kola. tak jakby jakis element gumowy o cos obcieral. po przejechaniu paru km ustaje. jest wspomaganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 U mnie też słychać delikatne stukanie podczas skręcania w prawym kole a dodatkowo gdy wciskam mocniej pedał hamulca z okolicy właśnie prawego koła wydobywa się taki dźwięk jakby się klocki kończyły. Sprawdzałem klocki i są jak nowe. Czy to może być powiązane ze sobą? Może ktoś miał podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Aha, u mnie też to się dzieje zazwyczaj rano jak jest zimno, bo narazie auto parkuję na dworze. A wracając jeszcze do hamulców to strasznie spadła skuteczność, bo oprócz tego dziwnego dźwięku to z hamowaniem nie jest najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 u mnie to chyba nie ma nic wspolnego z hamulcami. a dzieje sie to tylko rano jak jest naprawde zimno, ale tez nie zawsze. hmmm nikt sie z takim czyms nie spotkal? nie chce tego bagatelizowac bo wiadomo jak to pozniej jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makalele Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 u mnie też tak stuka, mechanik powiedział że to zużyta maglownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość baronmokotowa Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 u mnie przy ruszaniu po nocy na przyklad (czyli dluzszym postoju) tez to samo. i to raczej gdzies posrodku. i tez mam podejrzenia o maglownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winiu Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Witam 1. To ciche stukanie to na 90% maglownica 2. Spadek siły hamowania - Jakie są to objawy ?? Musisz używać więcej siły do hamowania? Czy pedał zrobił się miękki? itd ... Czy ktoś z was znalazł zestaw naprawczy do zacisku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.