kn Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Hej, Z tyłu występują TRW z tłoczkiem o średnicy 38mm oraz Lucas z tłoczkiem 34 mm. Czy są one zamienne z sobą? W sensie czy mogę zaciski z tłoczkiem 34 mm zastąpić na te z tłoczkiem 38mm? Jarzmo, klocki i linka ręcznego jest taka sama i wygląda na to że wszystko pasuje. Tarcze mam 278mm. Nie będzie jakichś problemów? np. z pompą, że zwiększona jest średnica? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switch Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Hej, Z tyłu występują TRW z tłoczkiem o średnicy 38mm oraz Lucas z tłoczkiem 34 mm. Czy są one zamienne z sobą? W sensie czy mogę zaciski z tłoczkiem 34 mm zastąpić na te z tłoczkiem 38mm? Jarzmo, klocki i linka ręcznego jest taka sama i wygląda na to że wszystko pasuje. Tarcze mam 278mm. Nie będzie jakichś problemów? np. z pompą, że zwiększona jest średnica? pozdro Czy możesz zastąpić to nie wiem, ale na logikę lewa i prawa strona powinny być takie same. Myślę, że może mieć to wpływ na siłę hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 mam podobne pytanie: czy zacisk z n16 tłoczek 34mm jest plug&play do n15 gdzie też jest tłoczek 34 mm ale tarcza ma 258mm a nie 278mm? szukam nowego zacisku na tył do n15 i nie ma wcale, tylko regeneracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switch Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 mam podobne pytanie: czy zacisk z n16 tłoczek 34mm jest plug&play do n15 gdzie też jest tłoczek 34 mm ale tarcza ma 258mm a nie 278mm? szukam nowego zacisku na tył do n15 i nie ma wcale, tylko regeneracja. tak na szybko coś znalazłem.... http://www.iparts.pl/auto-czesci/zacisk-hamulcowy,nissan,almera-i-n15-1995-07-2000-07,1-6-99km,80-1476-5227-100807.htm myślę, że po nitce do kłębka doszukasz się numeru zacisku i coś znajdziesz... http://nissan-europe.epc-data.com/almera/n15/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Czy możesz zastąpić to nie wiem, ale na logikę lewa i prawa strona powinny być takie same. Myślę, że może mieć to wpływ na siłę hamowania? Jeśli już to oba do zamiany zarówno lewa i prawa strona z 34mm na 38mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzial_ Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Hej, Z tyłu występują TRW z tłoczkiem o średnicy 38mm oraz Lucas z tłoczkiem 34 mm. Czy są one zamienne z sobą? W sensie czy mogę zaciski z tłoczkiem 34 mm zastąpić na te z tłoczkiem 38mm? Jarzmo, klocki i linka ręcznego jest taka sama i wygląda na to że wszystko pasuje. Tarcze mam 278mm. Nie będzie jakichś problemów? np. z pompą, że zwiększona jest średnica? pozdro Tak możesz je zamienić, te z tłoczkiem 38mm, są nawet lepsze, w sensie sprężyny odciągającej. Ja u Siebie w GT zmieniałem tarcze z tyłu na 278mm i takie zaciski zastosowałem, bez problemu. Co do pompy, w sumie nie było źle, ale i tak zmieniałem serwo na większe, co w sumie bardzo fajnie wpłynęło na pedał hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Dzięki za info! Ja w sumie tarcze mam już 278mm, a zaciski były 34mm. Muszę albo dać do regenracji aktualne albo wymieniam na zregenerowane 38mm. Wychodziły różne wersje pompy? Czy z jakiegoś innego auta dopasowywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.