asag22 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Cześć Moja Tiida nie pali na pierwszy cylinder . Świece wymienione na nowe NGK , cewka zapłonowa wymieniona na nową oryginalną BOSCH , wtryski sprawdzone działają (były zmieniane kolejnością dla sprawdzenia). Napięcie i sygnał na świecach jest. Co może być jeszcze przyczyną braku zapłonu na pierwszym cylindrze ?? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Kompresja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asag22 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ok jutro sprawdzę dam znać CYLINDER 1 - 5 KG/CM....... 2,3,4 - 10KG/CM czyli wypalone zawory . Czy zawory są ustawiane hydraulicznie w silniku HR16DE czy na płytki ?? Czy jest możliwość kupienia zamienników zaworów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Szklanki: http://nissan4u.com/parts/tiida/el_c11x/2007_4/type_5/engine_mechanical/cylinder_head_rocker_cover_camshaft_and_valve_mechanism/illustration_3/ Co do zamienników zaworów dowiedz się w zakładzie do którego będziesz chciał oddać głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ja pierdziu co wypaliło zawory masz LPGiii ???? Albo zatkał nagar szklankę to i wypaliło zawory.............te silniki są bardzo czułe na kiepski olej albo przepracowany!! Przy takich czułych silnikach trzeba stosować płukankę co wymianę oleju!!!! Regulacja zaworów to wypięcie wałków rozłączenie rozrządu iiii wywalenie 16 szklanek do kosza i włożenie nowych ! Zawory są zamienniki zaworów i popychaczy zaworowych !! Na alletanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asag22 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Tak mam LPG Na Alleg.. widzę tylko zawory do 1.5Dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jeszcze w grudniu oglądałem zawory i szklanki do 1.6 na Alletanio. W Serwisie tam gdzie robisz auto to znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 A kolera asag mógłby napisać co się dalej dzieje z autkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost30 Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Autko zrobione , zawiozłem głowicę do regeneracji (700zł) - zakład koło Skoczowa woj. Śląskie. Wymieniłem rozrząd , oleje , uszczelki. Po naprawie auto zrobiło się mocniejsze , nie bierze oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams65 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 jakie byly objawy przed naprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi