Gość pawelosek142 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie macie Panowie problemu z odczytaniem ile oleju jest na bagnecie? Bo ja mam z tym problem,przecieralem,wkladalem jeszcze raz,no i dramat,a.Zadna kontrolka sie nie pali.No i dodam,ze podczas ostrego upalania ostatnio zaswiecila mi sie lekko kontrolka oleju na sekunde,a potem zniknela.Ale tak sie nie pali na stale czy cos.PSI trzyma po jedzie 30 +/- 2mm.Ten bagnet oleju w zetce to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ano dramat ja miałem duży problem z przestawieniem z Slk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie macie Panowie problemu z odczytaniem ile oleju jest na bagnecie? ... Ten bagnet oleju w zetce to dramat. Nie tylko w Z-ce. W Pulsarze jest podobnie. Wyjmuję bagnet, wycieram do sucha, wkładam, wyjmuję ... i trudno dociec, gdzie granica między poziomem, a "upapraniem". Dodam, że auto stało kilka dni, więc nie powinno być takich jaj. Kiedy miałem Almerę N15, nie trzeba było nawet wycierać bagnetu przed pomiarem (jeżeli auto wcześniej trochę stało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Chyba najlepiej odczytywać na kompletnie zimnym silniku. Instrukcja zaleca rozruch, chwilę pracy, zgasić, odczekać ok 10min i wtedy sprawdzić - próbowałem tak, ale olej jest wtedy na całym bagnecie "rozrzygany". Dużo też zależy pewnie od oleju jaki lejesz (gęstości). Edytowane 26 Lutego 2017 przez BogdanROX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Najlepiej sprawdzać po nocnym postoju poziom oleju z rana przed odpaleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 dokladnie. Z rana pokazuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ogólnie nawet ciężko jest określić ile dolać a jak już się doleje to cały bagnetem jest w oleju bo wlew oleju ma chyba jakieś połączenie kanałem z bagnetem. Nic się nie poradzi nie ma na to lekarstwa ja żeby mieć lepszy pogląd na stan to zmatowilem papierem sciernym obszar pomiędzy L i H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 nie wiem w czym macie kłopot z tym odczytem , trzeba odczekać z godzine aż olej spłynie do miski wyjąć bagnet przetrzeć go do sucha i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 jakiej firmy 5w50 polecacie poza millersem? wypada zalać nowy po 3tys km hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 jakiej firmy 5w50 polecacie poza millersem? wypada zalać nowy po 3tys km hehe Mobil1, co 3 tys chcesz wymiany robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Amsoil signature series tylko i wylacznie. Najlepsze 5w50. Jak sie z auta kozysta to i po 3 tys trzeba olej zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ja leje mitasu 5w50 platinum PAO na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi