Ravdnl Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witajcie. Macie jakieś sprawdzone Sondy Lambda które poprawnie działają w terroryście silnik 2.4 12V. Bo wymieniłem już pół osprzętu silnika. Chodzi ok. Tylko okropnie cuchnie benzyną z rury wydechowej i pali nie zliczone ilości. Cięzko mi powiedzieć ile ale bak w 2h delikatnej jazdy po lesie spali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Podłącz się miernikiem pod sygnał i zobacz co pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blazej0909 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Odgrzeję trochę temat. Jakie wartości powinien pokazywać multimetr przy sprawnej sondzie? U mnie na ciepłym silniku pokazuje na wolnych obrotach 0.12 przy dodaniu gazu wartość spada na -0.25. Problem jest taki że spaliny śmierdzą i bardzo dużo pali na 15l paliwa przejechałem jakieś 30 km? Na koniec dodam że na ciepłym silniku czy sonda jest podpięta czy tez nie praca silnika się nie zmienia. Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekkkW Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Odgrzeję trochę temat. Jakie wartości powinien pokazywać multimetr przy sprawnej sondzie? U mnie na ciepłym silniku pokazuje na wolnych obrotach 0.12 przy dodaniu gazu wartość spada na -0.25. Problem jest taki że spaliny śmierdzą i bardzo dużo pali na 15l paliwa przejechałem jakieś 30 km? Na koniec dodam że na ciepłym silniku czy sonda jest podpięta czy tez nie praca silnika się nie zmienia. Z góry dziękuję za odpowiedź Napięcie przy sprawnej sondzie powinno oscylować między 0.1 a 0.9 v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A jak sprawdzić sondę używaną nie w samochodzie, a na stole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekkkW Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.