Łukasz83 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Rozwaliła mi się klema od aku ta co na zdjęciu. Nie da się jej dokręcić (lata luzno) w rezultacie czego zdarza się że prąd nie dochodzi do auta. Czy to da się wymienić czy trzeba naprawiać metoda chałupnicza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 odwroc do gory nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nie odwróci klemy bo przeszkadzają przewody dokręcone do niej (wiem - stożek). Najlepiej użyć taśmy ołowianej np.: http://www.fish24.pl/tasma-olowiana-20mm.html - do nabycia w każdym sklepie wędkarskim. Jest miękka i z takiego materiału jak słupek oraz lepiej się kształtuje niż np. miedziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 przypiłuj pilnikiem przy śrubie, powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 na moje oko wystarczy przytrzymac kwadrat z drugiej strony jakims kluczem i skrecic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Polo sugerujesz by owinąć taśma ten słupek od aku żeby zwiększyć jego grubość przez co poprawi się docisk? Taśma ołowiana, słupek w aku chyba tez? Hmm prosta i niegłupia mysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Śrubę ściągającą przełóż na drugą stronę, aby część nagwintowana nie blokowała się o obudowę akumulatora. Spiłuj też płaszczyzny wewnętrzne, które śruba ściąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Wymieniłem dziś klemę na nowa (stara była peknieta) i po problemie. Dzięki wszystkim za rady. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.