fzr Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Sprawa ma się tak:ostatnio zauważyłem mały spadek mocy ,w celu sprawdzenia odpiąłem wtyczkę egr auto pracuje jak prze odpięciem i brak kontrolki błędu na pulpicie,odpiąłem wtyczkę przeplywki i tak samo auto jeździ błędu brak.chcialem zczytać błedy ale check Engine nie mruga. Już zgłupiałem. Dodam że ostatnio spaliłmi się silnik dmuchawy i obecnie jeżdżę bez całych bebechów od niej ,tak sobie myślę że może coś się przepalilo razem z silnikiem dmuchawy albo ja uszkodzilem jakiś przewód od komputera wyciągając dmuchawe i dlatego nie wywala błędu na pulpicie.Ktoś mądry pomoże?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A może po prostu żaróweczka się spaliła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fzr Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nie no jak przekręcam kluczyk to check się zapala i gaśnie po odpaleniu. Poradziłem sobie z mułem okazało się że EGR był zapieczony otwarty cały czas rozruszałem go i auto ożyło ,ale brak wyświetlania check engine dalej pozostaje zagadką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombi Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Nie no jak przekręcam kluczyk to check się zapala i gaśnie po odpaleniu. Poradziłem sobie z mułem okazało się że EGR był zapieczony otwarty cały czas rozruszałem go i auto ożyło ,ale brak wyświetlania check engine dalej pozostaje zagadką gdzie szukac wtyczki od egr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fzr Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Na samym zaworze u góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryci Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Siema wszystkim. Wracajac do domu po odpaleniu auta została świecąca kontrolka check (orange) ale silnik pracuje jak pracował aczkolwiek od dnia zakupu po odpaleniu mam zawsze 1500 obr w miare jak sie rozgrzewa obroty spalają do około 800-1000. od czego moge zacząc sprawdzenie co to jest. auto mam od miesiąca. jakim programem zczytam błędy. kabel mam viaken https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-kable-obd1-obd2-piny.html do audi kabelek starczał ;-) jedynie czego mi napewno brakuje w aucie to rezonatora powietrza. poprosze o rady podpowiedzi a ja dalej szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.