m@rcin sz-n Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) witam.wymieniał ktoś z was samemu pasek wieloklinowy ,dam radę bez kanału.jakieś niespodzianki mogą mnie czekać? Edytowane 10 Marca 2017 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Nie wiem czy to coś Ci pomoże / rozjaśni sytuację , bo mało szczegółów operacji od postu#19 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80224-metaliczny-dzwiek-jak-jest-zimny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 faktycznie nic nie opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Przyłącze się do wątku ,czy ktos z kolegow wymieniał może pompe wody.Nalatane 133 tys km mozna by bylo wymienic razem z paskiem wieloklinowym. W serwisie powiedzieli nie wymieniac aż pocieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Przyłącze się do wątku ,czy ktos z kolegow wymieniał może pompe wody.Nalatane 133 tys km mozna by bylo wymienic razem z paskiem wieloklinowym. W serwisie powiedzieli nie wymieniac aż pocieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Wymieniłem pasek z rolkami i napinaczem, ale pompa została. Przebieg 132kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Wymieniłem pasek z rolkami i napinaczem, ale pompa została. Przebieg 132kkm. Jaki koszt , jeśli można wiedziec za czesci i robocizne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) Kupiłem na allegro ori komplet (pasek, rolki, napinacz) za 250pln. Wymiana to zależy od mechanika. Mój wziął tyle ile za przysłowiową flaszkę, bo robił przy okazji wymianę wahaczy, oleju silnik/skrzynia, filtrów (paliwa, oleju, kabinowy, powietrza), żarówek (nieszczęsne postojówki), czyszczenie egr, hamulec ręczny itd. Edytowane 29 Maja 2017 przez maniujr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 temat był o pasku wieloklinowym a zszedł na pasek rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 a gdzie tu mowa o rozrządzie ??? Kupiłem na allegro ori komplet (pasek, rolki, napinacz) za 250pln. Wymiana to zależy od mechanika. Mój wziął tyle ile za przysłowiową flaszkę, ... tyle kosztuje zestaw z rolkami i paskiem osprzętu do 2,0 dci ,a rozrząd to inna bajka - łańcuch Panie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 to jest pasek wielorowkowy ? kurde to mi nie to wymienili :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 a gdzie tu mowa o rozrządzie ??? tyle kosztuje zestaw z rolkami i paskiem osprzętu do 2,0 dci ,a rozrząd to inna bajka - łańcuch Panie jest ... W silniku 2,0 dci rozrząd napędzany jest łańcuchem ale w silniku 1,5 dci (co widać na filmie) rozrząd napędzany jest paskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Witam. Pasek na poniższym zdjęciu wymaga już wymiany? Jak na moje oko to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 ile nalatane ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 A zgadnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 1000000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 No nie. 96 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) to możesz wymienić dla własnego spokoju z tego co pamietam to w książce serwisowej jest zaznaczona wymiana przy 90kkm Edytowane 18 Czerwca 2018 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Tylko teraz jak patrzę to do tego modelu występują paski o różnych długościach... I ilości rowków. Z tego co się orientuję to jest 7 rowkowy pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 18 godzin temu, Lasiat napisał: Tylko teraz jak patrzę to do tego modelu występują paski o różnych długościach... I ilości rowków. Z tego co się orientuję to jest 7 rowkowy pasek. Nie ma na pasku żadnych oznaczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Oznaczenia się wytarły. Korzystając z rosyjskiego katalogu części (tam, gdzie sprawdzają nr VIN) oraz porównując numer części to siedzi tam pasek o oznaczeniu 7Pk1820. Myślę, że ten na poniższych obrazkach jest odpowiednikiem oryginału (jeśli chodzi o parametry). Numer OEM się zgadza. Edytowane 19 Czerwca 2018 przez Lasiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 i bierz ten dłuższy mi sprzedała kobicina pasek i sie okazał o jakiś metr za krótki i zdziwiona ....A pan ma klimatyzację ?? ...padłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Myślę aby wziąć ten z zrzutów ekranu. Swoją drogą to występuje qq bez klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Tu szukałeś? https://www.catcar.info/nissan/?lang=en&l=cmVnaW9uPT1lbHx8c3Q9PTcwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNYXJrZXQiLCIyMCI6IkV1cm9wZSBMSEQiLCIzMCI6IlFBU0hRQUkgKEoxMEUpIiwiNDAiOiJFTkdJTkUgTUVDSEFOSUNBTCIsIjcwIjoiRkFOLENPTVBSRVNTT1IgJiBQT1dFUiBTVEVFUklORyBCRUxUIn18fG1vZF9pZD09MjN8fHN0YXJ0PT0yMDA2LTEyLTAxfHxlbmQ9PTIwMTMtMTItMDF8fHNnX2lkPT1BfHxmdHIxPT01SC9CfHxmdHI1PT1BQ0VOVEF8fGZ0cjI9PUhSMTZERXx8ZnRyNj09RjV8fGZ0cjM9PUVVQ3x8ZnRyND09MldEfHxzZWNfaWQ9PTExN3x8c3VmZj09QXx8cGFnZT09MDAxfHxzdGFydGdycD09MjAwNi0xMi0wMXx8ZW5kZ3JwPT0yMDEwLTAxLTAx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Nie. Tutaj szukałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi