Alladyn Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Witam od paru tygodni z tylnych hamulców wydobywa się dziwny dźwięk podczas hamowania lecz nie zawsze jak by szumienie lekkie tarcie, i czy z tyłu to sa tarcze i klocki czy tarczo bębny.jaka może być tego przyczyna, oraz z przodu starzenie coś piszczy podczas gwaltowniejszego hamowania. Bardzo proszę o pomoc. Jest to nissan Primera p10 1.6 16v 95r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A kiedy zaglądałeś w te okolice? Może już wszystko zapieczone, a z klocków zostały blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 No chyba trzeba koła zdjąć i obejrzeć tarcze , klocki (w jakim są stanie) .... zobaczyć czy wszystko odbija . Co możemy Ci na odległość napisać? Skoro tego nie słyszymy , ani nie widzimy...Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A na tylnej osi sa Tez klocki czy tarczobebny? No dawno nie zaglądałam z 2.3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Może to https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Nissan&ssd=%24HQARW1d0AAIHBkg0JRxtQW0HAWR6biVRWA%24&vid=5042&cid=13&uid=149651&q= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Opon nie zmieniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Opony zmieniam czyli wychodziło by na to ze sa to tarczobebny ? To co tam się wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ja tam widzę tylko bębny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Opony zmieniam Właśnie widać Ogarnij te hamulce - bo to nie są żarty....Udaj się może do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alladyn Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Właśnie mam taki zamiar ale mam spore zniżki w jednym sklepie i nw czy z tyłu to sa tarcze czy tarczobebny pomoże ktoś bo nw w jakich częściach się orientować To jeśli bębny jakie tam części się wymienia Jak ja patrzę na sklepach to sprzedają tylne klocki hamulcowe. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Poczytaj tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/23886-p10w10-hamulce-bebnowe-tylne-naprawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Właśnie mam taki zamiar ale mam spore zniżki w jednym sklepie i nw czy z tyłu to sa tarcze czy tarczobebny pomoże ktoś bo nw w jakich częściach się orientować To jeśli bębny jakie tam części się wymienia Jak ja patrzę na sklepach to sprzedają tylne klocki hamulcowe. ... Czytam i dochodzę do wniosku, że skoro nawet nie wiesz, pomimo zmiany kół czy opon, co masz czy tarcze czy bębny to lepiej było by gdybyś oddał problem hamulców komuś kto się w tym orientuje a swe zniżki w sklepie i tak wykorzystasz bo mechanik nie musi sam kupować Ci części a powie Ci co masz sobie dokupić, bo dopiero po zdjęciu bębnów będzie wiadomo co jest do wymiany czy tylko szczęki ze sprężynkami czy i bębny do wymiany też będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi