Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Dziwny dźwięk podczas hamowania.

Alladyn
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od paru tygodni z tylnych hamulców wydobywa się dziwny dźwięk podczas hamowania lecz nie zawsze jak by szumienie lekkie tarcie, i czy z tyłu to sa tarcze i klocki czy tarczo bębny.jaka może być tego przyczyna, oraz z przodu starzenie coś piszczy podczas gwaltowniejszego hamowania. Bardzo proszę o pomoc. Jest to nissan Primera p10 1.6 16v 95r

A kiedy zaglądałeś w te okolice?

Może już wszystko zapieczone, a z klocków zostały blachy.

No chyba trzeba koła zdjąć i obejrzeć tarcze , klocki (w jakim są stanie) .... zobaczyć czy wszystko odbija .

Co możemy Ci na odległość napisać? Skoro tego nie słyszymy , ani nie widzimy...Hm?

A na tylnej osi sa Tez klocki czy tarczobebny? No dawno nie zaglądałam z 2.3 lata

Opony zmieniam ;) czyli wychodziło by na to ze sa to tarczobebny ? To co tam się wymienia?

Ja tam widzę tylko bębny :)

W dniu 10.03.2017 o 21:23, Alladyn napisał:

Opony zmieniam ;)

Właśnie widać :P

Ogarnij te hamulce - bo to nie są żarty....Udaj się może do mechanika.

Właśnie mam taki zamiar ale mam spore zniżki w jednym sklepie i nw czy z tyłu to sa tarcze czy tarczobebny pomoże ktoś bo nw w jakich częściach się orientować

To jeśli bębny jakie tam części się wymienia

Jak ja patrzę na sklepach to sprzedają tylne klocki hamulcowe. ...

W dniu 10.03.2017 o 21:36, Alladyn napisał:

Właśnie mam taki zamiar ale mam spore zniżki w jednym sklepie i nw czy z tyłu to sa tarcze czy tarczobebny pomoże ktoś bo nw w jakich częściach się orientować

To jeśli bębny jakie tam części się wymienia

Jak ja patrzę na sklepach to sprzedają tylne klocki hamulcowe. ...

Czytam i dochodzę do wniosku, że skoro nawet nie wiesz, pomimo zmiany kół czy opon, co masz czy tarcze czy bębny to lepiej było by gdybyś oddał problem hamulców komuś kto się w tym orientuje a swe zniżki w sklepie i tak wykorzystasz bo mechanik nie musi sam kupować Ci części a powie Ci co masz sobie dokupić, bo dopiero po zdjęciu bębnów będzie wiadomo co jest do wymiany czy tylko szczęki ze sprężynkami czy i bębny do wymiany też będą.