Adrianxx3 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam. Mam problem z Primera wersja kombi. Tylna klapa nie otwiera się. Przycisk został rozebrany i sprawdzony miernikiem i jest ok. Silniczek został sprawdzony na krótko przez akumulator i silnik pracuje. Nie można otworzyć klapy z przycisku tylko od srodka recznie ;/ Nic sie nie świeci na desce rozdzielczej... Co się dzieje, ma ktoś jakąś rade gdzie szukać dalej ? Mam jeszcze jedno pytanie czy "moduł komfortu" jest odpowiedzialny za otwieranie tylnej klapy i za wskaźnik poziomu paliwa ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Samo z siebie przestało działać, czy coś robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianxx3 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Samo z siebie przestało działać, czy coś robiłeś? Niestety samo... Wszystko bylo oki a po pewnym czasie nie dzialalo. W pewnym okresie auto nie chcialo odpalac okazalo sie ze padl akumulator. Moze to nie ma zwiazku nie wiem... ale kiedy wymienilem akumulator na nowy klapa zaczala sie normalnie otwierac ! Lecz po ok tygodniu czasu znow nie mozna bylo otworzyc klapy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Sprawdź jeszcze na krótko, pomijając przycisk, zwierając odpowiednie piny w kostce jakąś zworką. Jeżeli to nie zadziała to sprawdź wiązkę, najczęściej w przepuście między klapą a nadwoziem przełamują się przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekzet1 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Chciałbym dołączyć się do tematu - jak sprawdzić czy przewód jest przerwany, gdy nie wiem gdzie jest jego drugi koniec. Może ktoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianxx3 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam jeszcze raz ! Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Problem został rozwiązany ! Po zdjęciu plastików nie klapy lecz plastików koło tylnego lewego okienka bagażnika był przerwany kabelek. To on był powodem problemu z otwieraniem bagażnika. Temat generalnie do zamknięcia, dziękuję za pomoc ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.