Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dystanse do kół

alexvq35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wrzuciłem nowe felgi ale jakieś 5-10 mm brakuje mi do ładnego zlicowania felgi z obrysem auta, nie było mniejszego et. 15 może już ocierać, 20mm obetrze tył na pewno. Z przodu tyle nie wejdzie.

Co sądzicie o montażu dystansów 5mm na koło - są bez kołnierza, felga nie trzyma się na otworze centrującym, będzie to taki półśrodek, z przodu w sam raz, z tyłu moze nieco braknąć. Nie bedzie to biło i nie zetnie śrub?

Ewentualnie 10mm na tył ale to wiąże się z wymianą szpilek na dłuższe, a nie chce mi się tego robić i demontować znów na zimę, jednak ten dystans raczej też nie ma kołnierza centrującego felgę.

Jeździ ktoś na takich? Jak gruby dystans można wrzucić na seryjne szpilki, powiadają ze 5mm tylko?

ps, mam tez przykręcane 22 i 30mm ale do innych felg.

kiedys mialem dystanse przelotowe 5mm bez kolnierza i porazka, bila kierownica, wywalilem ten szajs i kupilem najciensze jakie sa dostepne z kolnierzem, mialy chyba 12mm

Czyli nie ma innej opcji jak dłuższe szpilki i najcieńszy dystans centrujący, jak kolega chudy pisze - 12mm ?

5mm można spokojnie na seryjne szpilki kłaść...10mm w górę to dłuższe szpilki koniecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...