Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144] Siłownik drzwi padł?

Skyller

Rekomendowane odpowiedzi

Może znajdzie się jakaś dobra, obeznana dusza, która miała z tym fantem do czynienia.

Pacjent - p11 polift, 

jakiś czas temu (dłuuuuuższy czas temu :D) przestał mi działać / zamykać się zamek w tylnych drzwiach / za kierowcą.

Znaczy centralnym nie da się zamknąć i analogicznie otworzyć.

Muszę ręcznie - od środka - manipulować tym cypelkiem - w celu zamknięcia bądź otworzenia drzwi.

Wkurzająco męczące to się robi i chyba czas coś z tym zrobić :P

I tudzież moje pytanie - co trzeba wymienić?

Sam siłownik? Bo zamek działa.

jeśli tak - to na co zwrócić uwagę? Ilość pinów czy czegoś tam? Rocznik / wersja nadwozia ma znaczenie?

Czy zamek z siłownikiem jest zintegrowany , czy to osobne elementy?

Będę wdzięczna z jakieś konkretne ino - czego szukać?

Czy np. od angola sie nada?

:(

(dłuuuuuższy czas temu :D

To mi się bardzo spodobało. Uwagę na ilość pinów zwrócić musisz, ale może wystarczy tylko wtyczką poruszać i wróci do życia albo się okaże że napięcie nie dochodzi bo kabelek się przełamał, warto było by także na krótko podpiąć siłownik, w każdym razie sprawdzić trzeba a jak się okaże że w tym zakresie sprawdzenie nic nie dało no to w zależności od ustaleń albo polutować przewód albo wymienić siłownik, który zapewne jest taki jak ten;

http://allegro.pl/silownik-zamka-lewy-tyl-nissan-primera-p11-99-02-i6735826644.html

na początek sprawdziłbym przejście pomiędzy słupkiem a drzwiami 

Dzięki wieeelkie wszystkim :)

Siłownik chyba ducha wyzionął, bo zanim padł - to przy zamykaniu / otwieraniu słychać było takie "jęko-rzężenie".

Nie potrafię rozebrać boczku, zdjąć szyby , sprawdzić czy prąd dochodzi, itp.

To wszystko musi ogarnąć odpowiedni człowiek :D i w związku z tym mam takiego pomysła - że zakupię siłownik i wówczas zostawię auto u "pana specjalisty" i on mi to ogarnie.

Liczy się czas , bo auto ciągle w ruchu :)

Najwyżej gdy okaże się,że stary jest dobry , to tego "nowego-używanego" sprzedam dalej lub będzie sobie leżał - tak na wszelki wypadek ...

@nice - jesteś kochany - za te linki i informacje  :buzki: Podziękowała i uściskała :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...