tony091 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Przy dodawaniu gazu i odpuszczaniu cos pukało, a w zasadzie to waliło. Okolice gdzieś za pierwszym rzędem siedzen. Okazało sie ze tuleje padły przod i tyl. Tuleje zostały wymienione aczkolwiek "dupniecie" powrocilo myślałem ze wina poduszek silnika bądź skrzyni po oględzinach okazało sie ze dalej wali dyfer. Co może być nie halo ? Ktoś na warsztacie dal ciała i odwrotnie zamocował tuleje czy może to wina tego iz są to zamienniki ? A może wina leży gdzieś jeszcze indziej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 A może w dyfrze luz??? Krzyżaki sprawdziłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony091 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Tak krzyzak po regeneracji i odrazu były robione tuleje. Aczkolwiek to dalej tuleje a w zasadzie jedna patrząc od przodu auta to ta po lewej stronie dyfra w tym śmiesznym uchu. Byl temat z podkładką aczkolwiek słabo opisany w sensie gdzie podkladka została umieszczona. W sumie auto i tak wroci na warsztat gdzie bylo robione bo trochę trzeba bylo położyć 220 tuleje i 300 robota wiec skoro kasa sie zgadzała to i robota powinna być zrobiona dobrze. No chyba ze zamiennik jest mniejszy od oryginału i w tym siedzi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Tony chłopie mógłbyś pisać posty z zrozumieniem? Jakieś znaki przestankowe. Nie obraź się ale czytając to jeden słowotok leci. I proszę jak pomagamy w jednym temacie to w nim zostajemy a nie klepiesz to samo w następnym temacie. Wał był wyważany?? Ostatnio zdemontowałem przedni dyfer ale u mnie nie ma żadnych luzów. Patek żyje od 2006 roku. Nie wiem coś tam za tuleje założył ale 220zł to już spokojnie poliuretan włożysz. Nie wiem o co chodzi z podkładką ale nie tędy droga. tam nei ma cudów jeśli miałeś luzy na tulejach to po wymianie most ma być sztywny w stosunku do ramy i tyle. Czytając twoje posty podejrzewam że masz na myśli tuleje wahacza. Pamiętaj że trzeba po takiej wymianie geometrię zrobić. Dolne śruby posiadają podkładki mimośrodowe. Pytanie w jakim stanie piasty. Możemy tutaj sobie gdybać co tam się dzieje. Trzeba pojechać na stację diagnostyczną wytrzepać zawieszenie i wtedy zobaczysz co i jak. A może amortyzatory masz już do wymiany, może gumy drążka stabilizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony091 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Ok sort za slowotok. Pisze na telefonie i malo wygonie sie tu bawić w akapityitp... Co do usterki to jest na 100% to bo odklepana jest podkladka przy belce. Sprawdzane na podnosniku i po ostrym przygazowaniu dyfer idzie w gore i bije w podkladke. Robiłem to 3 miechy temu ,a poprostu chciałem sie dowiedzieć czy jechać do mechanika żeby sprawdził czy nie spaprał czy to wina czesci. Tyle w temacie. A w drugim wątki poprostu szukałem ewentualnego rozwiązania, póki nie rozwiąże sie temat z częścią (serwis ASO) albo może ktoś będzie miał namiary np. np poliuretany ktore będą pasować na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 W Olkuszu zrobią Ci poliuretan na podstawie każdego wzoru w postaci starej tulei lub rysunku technicznego (Deuter S.C.). Ja tak ogarniałem tuleje do zawieszenia w Patku i dzięki temu można już w ciemno kupić w ich sklepie internetowym komplet tulei do całego zawieszenia. A wysłałem im stare tuleje. Wydaje mi się że jeśli wymieniałeś tuleje to sprawa powinna być załatwiona. Pewny jesteś że to był prawidłowy zamiennik? Przyznam szczerze że nie spotkałem się w katalogach z tulejami dyfra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.