leon130 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Witam koledzy. Posiadam maximę a33 z 2004r. Samochód pomimo 250kkm jest w bardzo dobrym stanie, bez rdzy i chciałbym go zostawić sobie na dłużej. Problem jest w tym, że jest to anglik. Czy przekładał ktoś już maximę na naszą stronę? Dużo z tym kłopotu? Bo już się zastanawiam, czy po prostu nie zarejestrować jej w PL bez przekładania, ale ponoć ubezpieczenie dużo droższe... Edytowane 19 Marca 2017 przez leon130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 najlepiej musiałbyś kupić zjedzoną przez rdzę, uszkodzoną Maximę na części, koszt pewnie 2-5 tyś zł jak się trafi, zostanie CI jeszcze trochę części na zapas następnie zapłacić za przekładkę, nie wiem ile to teraz kosztuje i ile pracy to wymaga jeśli chodzi o ścianę grodziową, ale zakładam około 1,5-2tys zł. Generalnie zakładam koszt przeróbki między 3,5-5tyś zł za całość u angoli za tą Maximę pewnie dużo nie weżniesz za zadbaną taką Maximę w PL z kierą po lewej stronie musisz zapłacić ze 10-12tyś zł odsprzedaż auta anglika po przeróbce jest trudniejsza i później weźmiesz dużo mniej niż te 10-12tysi czy to się opłaca ? tylko jeśli zakładasz długą eksploatację, przynajmniej kolejne 5 lat. mam jeszcze takie pytanie jaki tam silnik siedział w Anglii w tym Maximach ?, bo to rok 2004 VQ30DE - 192 PS VQ30DE-K - 222-227 PS - mój znajomy miałe tego przecinaka 2001, ale wersja USA, bardzo szybkie autko VQ35DE -255 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) To akurat z irlandii, silnik 2.0 V6. Szkoda, ze nie 3.0 V6, ale zewzgl podatkowych takich duzych pojemności to tutaj jak na lekarstwo. Chyba go w takim razie sprzedam w całości , bo jakbym miał go pociąć na żyletki to chyba by mi serce pękło Edytowane 19 Marca 2017 przez leon130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 są ubezpieczyciele którzy nie pytają po której stronie kierownica i za OC zapłacisz jak za samochód z kierownicą po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 są ubezpieczyciele którzy nie pytają po której stronie kierownica i za OC zapłacisz jak za samochód z kierownicą po prawej stronieNo można i tak. Gorzej, jak im się po jakimś czasie odwidzi i trzeba bedzie ze 3kzł za samo OC zapłacić Wiesz może którzy ubezpieczyciele dają takie warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 To akurat z irlandii, silnik 2.0 V6. Szkoda, ze nie 3.0 V6, ale zewzgl podatkowych takich duzych pojemności to tutaj jak na lekarstwo. Chyba go w takim razie sprzedam w całości , bo jakbym miał go pociąć na żyletki to chyba by mi serce pękło zapomniałem, że ktoś jej jajca obciął i dał 2.0 na europe skoro 2.0 to sprzedaj i sobie głowy tym nie zawracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) zapomniałem, że ktoś jej jajca obciął i dał 2.0 na europe skoro 2.0 to sprzedaj i sobie głowy tym nie zawracaj Tak trzeba będzie zrobić. Jeszcze 3.0 nie jeździłem, trzeba będzie się gdzieś przejechać i sobie porównać... To 60+ KM musi robić robotę . A duży problem z włozeniem 3.0 do mojego auta będzie? Silnik można w dobrych pieniądzach kupić, tylko czy spasuje do manualnej skrzyni z 2.0 ? Pewnie komputer inny, czy coś jeszcze? Robił ktoś taki swap? Edytowane 20 Marca 2017 przez leon130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Nic nowego do dyskusji nie wniose,jestem takiego samego zdania jak moi przedmówcy:gra nie warta świeczki.zadna przekładka się nie będzie kalkulowac, nawet gdybyś potrafił zrobić to sam. Jeżeli wsiądziesz do 3.0 to już tam zostaniesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Nic nowego do dyskusji nie wniose,jestem takiego samego zdania jak moi przedmówcy:gra nie warta świeczki.zadna przekładka się nie będzie kalkulowac, nawet gdybyś potrafił zrobić to sam. Jeżeli wsiądziesz do 3.0 to już tam zostaniesz. PozdrawiamW porządku i jak najbardziej się zgadzam... Jednak pytanie moje czego innego dotyczy: rejestruję w PL samochód z kierownicą z prawej strony, bo mi to nie przeszkadza, ale z zamoarem zrobienia swapa na 3.0. Dużo z tym jest zachodu? Skrzynia jest ta sama w 2.0/3.0 ? Co jeszcze będę potrzebować do zrobienia swapa? Edytowane 20 Marca 2017 przez leon130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Przeczytaj ostatni post w temacie"manualna zamiast automat".inaczej pomóc nie potrafię. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 3.0 pali tyle co 2.0 a śmiga jak 4.0. Miałem okazję pojeździć Maximą 2001 3.0 222KM to autko jak GT, przecinak nieziemski jak na zwykłego sedana swap silnika to jeszcze gorsza opcja niż przekładka kiery, znaleźć dobrego dawcę, to nie tylko silnik , trzeba sporo kasy jeszcze więcej nerwów i szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ok. Dzięki panowie za pomoc. Auto idzie na sprzedaż, poszukam 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 I to jest dobra decyzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon130 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 I to jest dobra decyzja!Dobra nie dobra, ale auta trochę szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi