nowdar Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ostatnio znalazłem trzy dziwne zachowania x-trail. 1. Podczas zamykania klapy bagażnika przyciskiem przy kierownicy uruchamiamy samochód. Klapa zawiesza się. Nie jest możliwe sterowanie klapą przyciskiem przy kierownicy. Jedynym rozwiązaniem jest opuszczenie samochodu i zamknięcie bagażnika przyciskiem w klapie. 2. Otwarcie drzwi i wyłączenie silnika powoduje piszczenie czujnika świateł, mimo ustawionego trybu auto. Jedynym rozwiązaniem jest zamknięcie i ponowne otwarcie drzwi. 3. Kilkukrotne zdarzyło mi się przełączyć światła z auto na mijania podczas włączania kierunkowskazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 takich kwiatków jeszcze by się parę znalazło ja zanim się do kierownicy przyzwyczaiłem to trąbiłem... przy kręceniu jedną ręką, bo obudowa klaksonu u dołu wystaje znacząco otwarcie drzwi powoduje również wyłączenie radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ostatnio znalazłem trzy dziwne zachowania x-trail. 1. Podczas zamykania klapy bagażnika przyciskiem przy kierownicy uruchamiamy samochód. Klapa zawiesza się. Nie jest możliwe sterowanie klapą przyciskiem przy kierownicy. Jedynym rozwiązaniem jest opuszczenie samochodu i zamknięcie bagażnika przyciskiem w klapie. 2. Otwarcie drzwi i wyłączenie silnika powoduje piszczenie czujnika świateł, mimo ustawionego trybu auto. Jedynym rozwiązaniem jest zamknięcie i ponowne otwarcie drzwi. 3. Kilkukrotne zdarzyło mi się przełączyć światła z auto na mijania podczas włączania kierunkowskazów. 1. Nie spotkałem się z tym2. Odkąd poprawiły się warunki pogodowe, cały czas jeżdżę na auto - nic nie piszczy 3. Nie umiem tak takich kwiatków jeszcze by się parę znalazło ja zanim się do kierownicy przyzwyczaiłem to trąbiłem... przy kręceniu jedną ręką, bo obudowa klaksonu u dołu wystaje znacząco otwarcie drzwi powoduje również wyłączenie radia Z klaksonem mam podobnie, kilka razy zdarzyło mu się, że na parkingu pod sklepem, przechodnie czy kierowcy, dziwnie na mnie patrzyli. Co do radia, po zgaszeniu auta, owszem, kiedy silnik pracuje, nic się nie wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ostatnio znalazłem trzy dziwne zachowania x-trail. 1. Podczas zamykania klapy bagażnika przyciskiem przy kierownicy uruchamiamy samochód. Klapa zawiesza się. Nie jest możliwe sterowanie klapą przyciskiem przy kierownicy. Jedynym rozwiązaniem jest opuszczenie samochodu i zamknięcie bagażnika przyciskiem w klapie. 2. Otwarcie drzwi i wyłączenie silnika powoduje piszczenie czujnika świateł, mimo ustawionego trybu auto. Jedynym rozwiązaniem jest zamknięcie i ponowne otwarcie drzwi. 3. Kilkukrotne zdarzyło mi się przełączyć światła z auto na mijania podczas włączania kierunkowskazów. 1. Mialem tak dwa razy. Uruchomienie silnika uniemozliwia otwarcie klapy -na swiatlach nikt nam nie "zajzy" do bagaznika (chyba taka idea byla). Ja wylaczylem silik i po kilku sekundach moglem domknac klape bagaznika przyciskiem na desce albo pilotem 2. Jezdze caly czas na auto i nie mam takiego objawu 3. Nie zdazylo mi sie, ale ksztalt "krowiej glowy" faktycznie nie jest najlepszy takich kwiatków jeszcze by się parę znalazło ja zanim się do kierownicy przyzwyczaiłem to trąbiłem... przy kręceniu jedną ręką, bo obudowa klaksonu u dołu wystaje znacząco otwarcie drzwi powoduje również wyłączenie radia Wylaczenie radia, u mnie tez tylko po wylaczeniu silnika i otwarciu drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yukka Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 1. Wystarczy "zaciągnąć" hamulec ręczny żeby klapa działała przy włączonym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekustka Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Z tymi światełkami prawda. Trochę za lekko to się obraca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ostatnio znalazłem trzy dziwne zachowania x-trail. 1. Podczas zamykania klapy bagażnika przyciskiem przy kierownicy uruchamiamy samochód. Klapa zawiesza się. Nie jest możliwe sterowanie klapą przyciskiem przy kierownicy. Jedynym rozwiązaniem jest opuszczenie samochodu i zamknięcie bagażnika przyciskiem w klapie. 2. Otwarcie drzwi i wyłączenie silnika powoduje piszczenie czujnika świateł, mimo ustawionego trybu auto. Jedynym rozwiązaniem jest zamknięcie i ponowne otwarcie drzwi. 3. Kilkukrotne zdarzyło mi się przełączyć światła z auto na mijania podczas włączania kierunkowskazów. Punkt 1 - Zamykamy bagażnik przyciskiem na desce i uruchamiamy samochód. Klapa zawiesza się Punkt 2 - Wykonujemy w następującej kolejności. Najpierw otwieramy drzwi potem gasimy silnik. Światła w trybie auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 1. Mam tak samo, niestety normalka to jest 2. Tego nie zauwazylem bo zawsze najpierw "gasze" silnik a dopiero otwieram drzwi, ale sprawdze u siebie czy jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Z tymi światełkami prawda. Trochę za lekko to się obraca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czy ktoś jeszcze miał problem z przełącznikiem świateł. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez nowdar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Tez tak ze dwa razy mialem. Zastanawialem sie kiedy to przelaczylem a teraz wszystko jasne. Reka przekreca przelacznik z auto na mijania podczas wlaczania kierunkowskazow, ciekawe. Chyba "tarcie" reki i zbyt delikatny przelacznik zalatwiaja sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowdar Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Tez tak ze dwa razy mialem. Zastanawialem sie kiedy to przelaczylem a teraz wszystko jasne. Reka przekreca przelacznik z auto na mijania podczas wlaczania kierunkowskazow, ciekawe. Chyba "tarcie" reki i zbyt delikatny przelacznik zalatwiaja sprawe Z auto na mijania to pikuś ale z mijania na pozycyjne w nocy przy zjeździe z ronda to jest jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Z auto na mijania to pikuś ale z mijania na pozycyjne w nocy przy zjeździe z ronda to jest jazda. Ja pindolę. Ani razu mi się to nie przydarzyło. Dziwny jakiś jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Nie "umisz odpowiednio krencic fajerom". Może to zależy od wielkości "lap" albo od ustawienia kierownicy albo od nawykow "pykania" kierunkowskazow odpowiednim palcem Mozliwosci sporo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Nie "umisz odpowiednio krencic fajerom". Może to zależy od wielkości "lap" albo od ustawienia kierownicy albo od nawykow "pykania" kierunkowskazow odpowiednim palcem Mozliwosci sporo ... eeetam. po prostu nie używam kierunkowskazów jak prawdziwy macho No i wykrakali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi